RESEPI : KASTARD TIRAMISU SEJUK


Assalamualaikum dan salam sejahtera . 



KASTARD TIRAMISU, KASTARD TIRAMISU PALING MUDAH, KASTARD TIRAMISU SEJUK, resepi, RESEPI KASTARD TIRAMISU, tiramisu,




Bahan bahan :

-1 tin susu pekat
-1 tin susu cair
-3 sudu makan gula
-11 sudu makan tepung kastad
-Air (sukutan sebanyak 5 tin susu yang kita guna tadi)
-Biskut marie perisa kopi
-Milo
-Garam



Langkah langkah :

1. Satukan susu cair, susu pekat, tepung kastad, air, gula dan garam dalam 1 periuk. Kacau sebati.
2. Kemudian, kacau bahan tadi sampai pekat dan berkilat atas api sederhana.
3. Masukkan aduan tadi secara lapisan. Lapisan pertama, aduan kastad. Tabur milo kemudian biskut marie.
4. Lapiskan biskut marie dengan adunan kastad dan tabur milo.
5. Simpan dalam peti sejuk semalaman. Perghhh memang sedap!



#PS: Kastard  terlalu pekat, korang kurangkan sikit kepekatan tu.
RESEPI : KASTARD TIRAMISU SEJUK RESEPI : KASTARD TIRAMISU SEJUK Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 5:28:00 PTG Rating: 5

26 ulasan:

  1. Nampak macam senang nak buat je..tp macam susah plak..eh...akak bab ni mmg failed

    BalasPadam
  2. nampak mcm senagn je resepi ni :)

    BalasPadam
  3. Sedap ni, teringin nak buat...

    BalasPadam
  4. Sedapnya tu. Please buat dan anta kat cikyan sikit. Sebab teringin!

    BalasPadam
  5. Sedapnyaaaa CCL. Nak try lahh!

    BalasPadam
  6. Senangnya and looks so impressive. Ni kalau nak jamu org dtg rumah pun senang ajer stepnya. Takde lah renyah mana kan. Thanks for sharing.

    BalasPadam
  7. Owh senang je rupenye.. terima lasih share resipi

    BalasPadam
  8. Sedap makan sejuk2 ni, kami dah buat aritu :)

    BalasPadam
  9. sedapnya.. lama tak main2 dengan tiramisu ni

    BalasPadam
  10. pos sini semangkuk
    hehehe

    BalasPadam
  11. aduhh nmpk senang tp tak tau bila la boleh buat...terliur ni

    BalasPadam
  12. Sedapnya, nak trai buat la nanti....

    BalasPadam
  13. ya Allah, kenapa begini..meleleh air liur dah ni

    BalasPadam
  14. nampak macam senang tapi nak buat tu hahahaha

    BalasPadam
  15. macam sedap je... nak buat tuh yang malas hahahahah

    BalasPadam
  16. sedapnya. ray sangat suke sweets n chocolate but skrg kene stop dulu makan semua tu for good. geram je tgkkkk

    BalasPadam
  17. sedapnya kalau makan sejuk2 tu

    BalasPadam
  18. dah lama tak buat tiramisu...yg ni lain sikit sebab ade tepung kastard kan... hhiii nyum nyum #salamperkenalan

    BalasPadam
  19. sedapnya! bila keluar dri peti pulakkk. alahaiii..

    BalasPadam
  20. Wah nampak sangat sedap.Boleh cuba buat ni.Bahan pun tak susah nak dapat.

    BalasPadam
  21. uii tiramisu is fevret..hehe
    tq share.senang je ni bhan dia.bole buat blik kje sat g..
    cewah..ye-ye je..hehe

    BalasPadam
  22. Macam best je menu ini.. huhuhuhu..

    BalasPadam
  23. senang je upenya. boleh try buat.

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.