Semakan Keputusan Temuduga Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) 2013 - Maktab Perguruan KPLSPM

Semakan Keputusan Temuduga Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) 2013 - Maktab Perguruan KPLSPM

Semakan Keputusan Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) 2013 - Maktab Perguruan KPLSPM | Keputusan nama calon yang berjaya untuk panggilan temuduga boleh diperolehi pada25 April 2013. Selain itu, anda juga boleh menyemak melalui aplikasi online pada tarikh yang telah ditetapkan.

Bagi calon yang berjaya dipanggil untuk proses temuduga perlu membawa dokumen penting seperti;
 • Mencetak surat tawaran panggilan temuduga
 • Borang butiran diri (Resume) dan helaian pernyataan hasrat
 • Dokumen yang diminta akan ada pada laman aplikasi semakan nanti, apabila calon disahkan berjaya untuk panggilan temuduga setelah membuat semakan tersebut.
Maklumat Penting dan Proses Pemilhan Temuduga
 • Calon yang dipanggil temu duga dikehendaki menduduki ujian Inventori Sahsiah Keguruan (INSAK) semasa menghadiri temu duga.
 • Pemilihan calon untuk mengikuti kursus perguruan adalah bergantung kepada kedudukan pencapaian merit skor akademik, prestasi dalam temu duga dan keputusan ujian INSAK. Keputusan oleh Jawatankuasa Pemilihan adalah muktamad.
 • Kementerian Pelajaran Malaysia berhak menawarkan program atau bidang pengajian bukan pilihan dan menempatkan calon yang berjaya di mana-mana Institut Pendidikan Guru (IPG).
 • Calon dinasihatkan menyemak status permohonan mereka dari semasa ke semasa untuk status panggilan temu duga dan juga tawaran ke IPG yang ditetapkan.
 • Tiada surat menyurat dikeluarkan untuk panggilan temu duga. Segala perbelanjaan dan risiko menghadiri temu duga adalah tanggungjawab calon sendiri.
 • Surat tawaran rasmi bagi calon yang berjaya akan diserahkan di IPG yang ditetapkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia setelah calon melapor diri di IPG.
 • Semakan Keputusan Temuduga Maktab Perguruan KPLSPM 2013
Calon boleh menyemak panggilan temuduga pada tarikh yang akan diumumkan secara rasmi menerusi Portal Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM).

Anda boleh menyemak dengan klik pada pautan ini
Kelender Penting :

Semakan Keputusan Temuduga Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) 2013 - Maktab Perguruan KPLSPM
Semakan Keputusan Temuduga Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) 2013 - Maktab Perguruan KPLSPM Semakan Keputusan Temuduga Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) 2013 - Maktab Perguruan KPLSPM Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 2:15:00 PTG Rating: 5

6 ulasan:

 1. ehhh, dekat kelender tu tulis 22 April

  BalasPadam
 2. cepat2 adik2... apa lagi tunggu...pegi semak cepat... heee... ^_^

  BalasPadam
 3. seramnya. harap2 lah dpt. Amin.

  BalasPadam
 4. Begitu juga saya

  BalasPadam
 5. Begitu juga dgn saya

  BalasPadam
 6. Saya harap semua permohon dapat .insyallah

  BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.