Assalamualaikum dan salam sejahtera
Imbas balik cerita-cerita minggu lepas, sebenarnya banyak nak diceritakan ..satu per satu lah .. ni baru sempat nak update blog dan baru ada mood nak menulis ni ..
Kisah puding susu laici, actually pada hari Deepavali hari tu family CCL ada buat makan-makan sikit . Family gathering, memang dah lama plan . So decide Deepavali laa sebab semua cuti, semua ada kan .. so pagi sebelum nak keluar pergi barang-barang lain , buatkan puding susu laici . Bahan-bahan semua pun dah ada.so jalan je lah ..
CCL guna agar-agar serbuk untuk jimatkan masa, memang senang juga agar-agar serbuk ni larut dalam air , tambah susu cair satu tin, air tin laici, susu pekat sikit . Satu paket serbuk agar-agar bersamaan campuran air dan susu cair sebanyak 100ml . Memang elok kejadiannya .
Sedang-sedang puding ni nak sejuk CCL letak la sikit laici kat atas tu . Lebihan puding tu CCL campur dengan pati sirap sikit , letak atas laici ala-ala nak meriahkan sedikit puding tu kan ..
6 Ulasan
Sedap jugak kan buat macam ni makan sejuk2 daripada beli puding jeli kat kedai tu. Saya tak pernah guna agar2 serbuk. Nak cuba jugak nanti.
BalasPadamuish time panas2 ni sedapnya makan agar2 laici ni
BalasPadamSedap dan cantik, senang guna agar2 serbuk kan.
BalasPadamSedapnyaa
BalasPadamAnak-anak mesti suka..
BalasPadamsweettt....sedap makan sejuk2 tu...
BalasPadamtinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan