CAKRA KHAN TENGAH MENCARI CINTA SEJATI.SIAPAKH CINTA SEJATI CAKRA KHAN ?
Pin it

CAKRA KHAN TENGAH MENCARI CINTA SEJATI ? | sejak tiga empat minggu ni ..telinga CCL disajikan dengan macam-macam lagu baru lah .. mana tak nyaa kat tempat kerja tue asal masuk sampai nak balik kerja pun masih setia on radio era fm .. ok memang jiwa CCL  jiwa Era FM gitu kot .. Terdengar bait…

ada yang menarik lagi »
GIVEAWAY FRIDGE MAGNET PADANG BESAR BY MIALIANA.COM
Pin it

Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com Giveaway Fridge Magnet Padang Besar  bermula saat ini dari hari ini, 6 hingga 13 Mac 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. Kisahnya di SINI . Siapa nak ole-ole dari Padang Besar? Ada 30 fridge magnet …

ada yang menarik lagi »
GIVEAWAY: LINK WITH ME
Pin it

GIVEAWAY LINK WITH ME  | Assalamualaikum semua...Kali ni CCL  join giveway dari blogger   SIS HAWA ...Tentunya setiap contest yang dianjurkan oleh para blogger sememangnya akan ada hadiah berbentuk penghargaan .. So tuan punya giveaway nak hadiahkan 'sidebar button' .. untuk pemenang t…

ada yang menarik lagi »
YANG TUA TAK SENTIASA BETUL,YANG MUDA TAK SEMESTINYA SALAH
Pin it

YANG TUA TAK SENTIASA BETUL,YANG MUDA TAK SEMESTINYA SALAH |  Kita takkan pernah maju dan berubah selagi kita sendiri tak ubah mentaliti.. Kalau kita memikirkan penilaian org kita takkan pernah maju..Walaupun kita berbeza umur, tak semestinya yang tua sentiasa betul dan tak semestinya yang mu…

ada yang menarik lagi »
PENCARIAN BLOGLIST SESI MARCH - APRIL 2017
Pin it

Assalamualaikum uolls ..selamat berhujung minggu ... memandangkan hari ni hari sabtu .. hari minggu la katakan so CikYana spend time hadap blog ni ... tengah-tengah blogwalking petang-petang yang panas jugak cuacanya di Perlis ni .. CikYana terpandang satu 'segmen' dari blogger…

ada yang menarik lagi »
ALHAMDULILLAH SURAT PERMOHONAN BR1M DAH SAMPAI
Pin it

Alhamdulillah surat permohonan BRIM  dah sampai | semenjak sebulan dua bulan ni topik BR1M  masih hangat diperkatakan ..sampai sesetengah isu ni ada yang dah menjadi viral ...ada yang terima BR1M.. ada yang belum terima .. pada yang dah terima BR1M dengan saluran yang mudah tahniah CikYana ucapka…

ada yang menarik lagi »
SELAIN BERKUMUR LISTERINE JUGA ADA PELBAGAI GUNA
Pin it

1. Hilangkan bau busuk pada ketiak Tuangkan sedikit Listerine ke atas bebola kapas atau kain putih dan sental ketiak korang. Listerine akan menghilangkan bau tengik korang tu dan memberikan bau yang lebih segar. Barulah bini korang suka kena peluk selalu. 2. Hilangkan kegatalan akibat…

ada yang menarik lagi »
SETIA ITU PERBUATAN ATAU PERASAAN ?
Pin it

Setia itu adalah perbuatan dan perasaan. Setia itu akan ada bila kita terima baik buruk seseorang itu tanpa bandingkan dengan yang lain. Setia itu bukan bermakna setia dalam ungkapan ' sayang ' sahaja,tapi setia itu bila kita sanggup berubah demi yang kita sayang .setia …

ada yang menarik lagi »
TAHU TAK APA FUNGSI UNCANG TEH  ?
Pin it

Wahh banyak betul boleh buat dengan uncang teh ni ek! Uncang teh yang dah dipakai rupanya ada fungsi dan manfaat berguna kalau korang nak tahu. Bukan sekadar untuk hasilkan air teh semata-semata , tapi ada banyak sebenarnya manfaat dan sangat berkesan jika diamalkan. Nak tahu apa? Jom baca kat …

ada yang menarik lagi »
RESEPI BUTTERMILK CHICKEN
Pin it

Bahan-bahannya: Ayam (untuk 4 orang makan - ayam tu potong la kecik-kecik) 1 sudu besar serbuk kari (saya guna cap Alagapas) 2 sudu besar tepung jagung 2 sudu besar tepung gandum sedikit garam sedikit gula 1/2 tin susu cair (kalau nak kuah banyak - lebihkan susu cair) 3 sudu butt…

ada yang menarik lagi »
SEGMEN REVIEW BLOG BY SYAHIRAHVALIANT.COM
Pin it

Dah lama agaknya CikYana undur diri untuk join segala segmen , contest , giveaway yang dianjurkan oleh blogger - blogger .. bukan sengaja undur diri ..cuma hanya kekangan masa ....so hari nieyh free CikYana join satu segemn yang simple nieh ..  Segmen dari blogger  NUR SYAHIRAH .. Segmen yang d…

ada yang menarik lagi »
BILA HATI TERTAUT PADA SESEORANG
Pin it

Bila dah jumpa seseorang yang kita berkenan ataupun kita suka . First kita kena take a note dalam diri mungkin dia jodoh kita, mungkin tidak ... Lalu kita tunggu dia seumur hidup kita..kita cuba sedaya upaya nak dapatkan hati dia tanpa sedikit pun niat mengunakan apa yang syirik .. Kit…

ada yang menarik lagi »
CENDOL SEMPOI DI WARUNG ABANG MAT CURUT
Pin it

CENDOL SEMPOI DI WARUNG ABANG MAT CURUT Bagi pengemar-pengemar cendol yang menetap di utara semenanjung..tak kira laa penduduk negeri perlis mahupun negeri kedah .. meh sini CikYana share dengan uolls semua cendol memang superb lahh bagi tekak CikYana... Ok laaa disebabkan ra…

ada yang menarik lagi »
TARIKH PENTING SESI AKADEMIK 2017/2018
Pin it

Tarikh-Tarikh Penting Sesi Akademik 2017/2018  👉🏼 06 February Permohonan UPUOnline dan Jualan unik ID BSN DIBUKA 👉🏼 30 March 🌴 Jualan unik ID BSN DITUTUP  👉🏼 31 March   🌴 Permohonan UPUOnline DITUTUP 👉🏼09 Apr ~ 15 Apr 🌴 Semakan Panggilan Temuduga Permohonan Lep…

ada yang menarik lagi »

Hidup kita ibarat pinggan ..Andaikan 3 individu berbeza meminjam  sebiji pinggan daripada kita.. Selang beberapa tempoh masa, individu pertama memulangkan pinggan tersebut dalam keadaan  bersih cantik tanpa sebarang kecacatan.. Lalu Kita pun terus  meletakkannya di atas rak pinggan …

ada yang menarik lagi »
TIPS NAK KULIT MUKA PUTIH GEBU
Pin it

Nak Kulit Muka Putih Gebu Gebas? Pakai Satu Bahan Ni Jer, Memang Berkesan uolss... Bahan apa yang berkesan sangat tue ? ..hah tak perlu ke sephora,guardian,watson and etc ...korang kena ingat nak cantik tak perlu laburkan duit beribu riban ...sesetengah kosmetik tak semua sesuai dan selama…

ada yang menarik lagi »
MANUSIA LUPA DENGAN KESENANGAN
Pin it

MANUSIA MUDAH LUPA DENGAN KESENANGAN DAN KEINDAHAN YANG DIBERIKAN. Manusia mudah lupa. Kesenangan dan keindahan yang dimiliki sering membuatkan kita lupa bagaimana untuk mensyukurinya. Kita mudah mengabaikan dan kadang kala menidakkan apa yang sebenarnya telah menjadi milik kita. Kita …

ada yang menarik lagi »
SENARAI PEMENANG AJL KE 31
Pin it

Anugerah  Juara Lagu  yang ke 31 .. berlangsung pada 22 Januari 2017.. Alhamdulillah memandangkan hari ni dah settle kerja .. so boleh layan AJL  secara live ok... tapi bukanlah live di dewan sana..cuma live di kaca tv3 .... So sesape yang tak sempat tengok uolls boleh guna teknologi hujung jari…

ada yang menarik lagi »
ROTI JALA COKLAT
Pin it

Kebiasaanya roti jala berwarna kuning dan dicicah bersama kuah gulai atau pun sardin ... now CikYana tampilkan roti jala versi baru ... ala-ala dessert gitu ..ala-ala waffle pun ada ... resepi yang diberi nama "roti jala coklat " Bahan-bahan - 3 cawan tepung gandu…

ada yang menarik lagi »
ORANG TAKKAN HARGAI KERJA KAU !!
Pin it

"ORANG TAKKAN HARGAI KERJA KAU" Duk sembang dengan member. Pasal kerja. Dia kata, "Memang susah nak dapat kerja sekarang. Bila dapat kerja makan gaji, tak kiralah dengan swasta atau gomen, hadap sajalah segala yang depa tetapkan. Dalam sektor pekerjaan,  janga…

ada yang menarik lagi »