AWAS PENGGUNA PRODUK DNARS
Pin it

Awas pengguna produk kecantikkan dnars : kenapa cik yana cakap macam tue . . Ok tadi tengah scroll fesbuk terjumpa pulak pasal produk dnars nieyh .. dikatakan produk dnars nieyh bahaya pada kulit ..walaupun cik yana bukan pengguna dnars tapi cik yana nak kongsi dengan uolss .tambah pengguna dn…

ada yang menarik lagi »
LAGU OST DRAMA HELLO MR.PERFECT
Pin it

Hello hello Mr Perfect Siapakah kau? Cantikkah kau? Perfect-kah mu untuk menjadi kekasihku Namun ku tidak pernah mengalah Tetap juga mahu bersama dengan aku Akhirnya aku mula sedar Yang aku mula menyintai mu Tetapi disaat itu kau telah pergi Dimanakah kau sayang …

ada yang menarik lagi »
CUPCAKES MILO
Pin it

CUPCAKES MILO : niat dari semalam sebelum tido nak try resepi yg simple ni ..cupcakes milo .. alhamdulillah pagi tadi bangun awal dari rido walaupown hujan masih mencurah-curah di bumi perlis ..tetap kuatkan diri untuk bangun dari melayan kesejukkan yang melanda ..  First time cik yana…

ada yang menarik lagi »
WORDLESS WEDNESDAY #2 : TIPS BULU MATA & KENING LEBAT
Pin it

ada yang menarik lagi »
PERSONALITI KENTUT
Pin it

ada yang menarik lagi »
PIZZA BUAH -BUAHAN
Pin it

PIZZA BUAH-BUAHAN - bentuknya dan cara susun atur sekali tengok macam pizza disusuni dengan buah buah .. tapi ternyata bukanlah pizza yang selalu bila dipotong ..ditarik bila nak makan keluarkan cheese yg meleleh -leleh bak tali yg panjang tue . . Nie ha pizza buah-buahan . . Xperlu menggu…

ada yang menarik lagi »
PAU GORENG AISKRIM
Pin it

Bila sebut sahaja pau ..mesti uolls terbayang - bayang adunan serta bancuhan tepung yang diuli menjadi doh . . Haaa .jangan risau resepi yang cik yana kasi kali nieyh ..tak perlu main tepung .tak perlu uli tepung ..bahan sangat simple . .caranya pun sangat simple .. Bahan -bahan …

ada yang menarik lagi »
3 FOTO MENARIK PISANG BATIK
Pin it

Ehh..tadi tengah-tengah scroll fesbuk .. terjumpa pulak pisang batik .. seriusly first time tengok ..first time dengar tentang pisang batik nieyh .. haaa..ini pokok pisang batik .. tengok daunnya dua warna kan..jarang -jarang nampak pokok pisang macam nieyh ..tapi cantik dan unik .. …

ada yang menarik lagi »
INSIDEN KREN TUMBANG SI MASJIDIL HARAM
Pin it

Berita sedih dari Masjidil Haram yang disampaikan..ujian bagi mereka yang sedang bersiap - siap menunggu saat wuquf di Arafah yang tidak berama lama ja lagi..saat jemaah datang dari setiap penjuru ...berlakunya kejadiaan yang tidak di ingini.. Dalam kesedihan Ada rahmat yang tersembunyi ..…

ada yang menarik lagi »
6 JENIS FOTO YANG SELALU DIGUNAKAN DALAM FACEBOOK
Pin it

sumber :facebook

ada yang menarik lagi »
POPIA BASAH ISI AYAM
Pin it

POPIA BASAH ISI AYAM - yummy..yummy .. petang-petang gini ..cuaca yang mendung ..ujan pulak renyai-renyai sekitar area perlis nieyh .. bila hujan perut mula na manja-manja ..lapar macam - macam pulak tue ..  So..petang nieyh kita hi tea dengan popia basah .. selalu makan popia goreng…

ada yang menarik lagi »
WORDLESS WEDNESDAY #1 :BELUM MENUTUP AURAT
Pin it

Fikirkan bagi yang masih belum menutup aurat..

ada yang menarik lagi »
CPUV 78 & 79 : DKSH HIRUS & DOVE HAIR
Pin it

CPUV 78 : DKSH HIRUSCAR cpuv pengakhir bulan ogos . . datangnya dari DKSH Hiruscar .. sebenarnya cik yana pun kurang pasti iklan apakah ini ..tapi setelah menggunakan teknologi yang ada,,cik yana bertanyakan kepada en.google ..so permasalahan telah selesai ..rupanya Hiruscar nieyh  se…

ada yang menarik lagi »
KENAPA NASI CEPAT BASI ??
Pin it

Kenapa Nasi yang baru dimasak cepat basi ? Mungkin anda tak cuci periuk nasik betul2 pun boleh jadi nasi yang dimasak akan cepat basi. Tapi kalau ianya kerap berlaku..walaupun periuk dah cuci bersih dan segala macam petua dah kami buat masih basi juga mcm mana ? Itu tandanya rumah anda…

ada yang menarik lagi »
VASELINE PERCUMA ...
Pin it

kulit yang cantik semestinya menjadi idaman kalbu setiap orang ..tidak mengira jantina lelaki atau perempuan ,,pastinya inginkan kulit yang cantik dan gebus gitu kan ... sebab tue la time kita zaman kecik dulu ..zaman baby-baby ..parents kita tal lupa letak lotion seluruh badan kita ...sebab nakk…

ada yang menarik lagi »
500 ORANG YANG TERAWAL AKAN DAPAT RM20
Pin it

Sempena hari kemerdekaan ..jadi la 500 orang yang terawal untut grab rm20 . . ala rm20 ja pown ... rm20 pown duit jugak kan ... hanya  dengan rm20 kita boleyh tebus pakaian-pakaian yang berjenama .. lelaki dan perempuan semua ada.. so tunggu apa lgi .. jom jadi 500 yang terawal ...  …

ada yang menarik lagi »
CPUV KE 76 & 77 : KFC KA$H CARD LAUNCH & SHELL CAMPAIGN
Pin it

Alhamdulillah cpuv menjelma lagi .. tak baru sangat dan tak berapa lama sangat .. diberi dua lagi cpuv baru ...cpuv yang lama pown masih on going lagi .alhamdulillah ..moga makin bertambah earning tersebut ... cpuv kali nieyh datangnya dari pihak KFC & shell campaign.. walaupo…

ada yang menarik lagi »
 KAMERA SAMSUNG GALAXY A8 16MP ?? BIAR BETUL ..
Pin it

Samsung baru saja meluncurkan smartphone terbarunya untuk kelas menengah ke atas bernama Galaxy A8. Smartphone terbaru samsung ini menjadi seri penerus Galaxy A yang cukup sukses menyita perhatian sejak tahun lalu. Galaxy Aatau Alpha proyek merupakan flagship smartphone Samsung yang …

ada yang menarik lagi »
IKAN KERAPU MASAK KUKUS/STIM
Pin it

1 ekor ikan (dibersihkan) - Saya guna 2 ekor ikan kerapu  1 batang serai (diketuk) – saya hiris nipis 5 ulas bawang putih (dihiris) 2 inci halia (dihiris) 1-2 biji limau nipis (ambil jusnya) 2-3 biji cili padi (di hiris) – optional 7biji tomato cherry - di belah (Jika gunakan tomato b…

ada yang menarik lagi »
CPUV KE 71-75 BULAN OGOS
Pin it

syukur alhamdulillah cpuv / be nuffnang masih berjalan dengan lancar .. walaupown tuan blog nieyh xsempat nak spend time dengn blog kesayangan nieyh ...  semuanya 6 cpuv yang nuffnang kasi pada bulan nieyh ... mengharapkan akhir2 bulan ogos masih ada cpuv yang bakal menjelma ... …

ada yang menarik lagi »
CONFLAKES PEANUT BUTTER POPS
Pin it

Bahan-bahan: 1/2 cawan gula 1/2 cawan madu 250gm smooth peanut butter Secubit garam 4 cawan cornflakes Segenggam badam nibs - disangai Cara-cara: 1. Masukkan gula dan madu ke dalam periuk di atas api sederhana  sehingga gula larut dan kedua-dua bahan bergabung. Didihkan. 2. Apabila men…

ada yang menarik lagi »
KAD RAYA DARI BLOGGER EMAS PUTIH
Pin it

zaman sekarang serba canggih .nak dapatkan kad raya dari rakan - rakan pun susah sekarang nieyh ..ucapan raya hanya melalui media sosial sahaja..tak macam zaman dahulu kita create kad raya untuk kawan-kawan sebagai kenang -kenangan .. Alhamdulillah tahun ni jugak cik yana berkesempatan dapat k…

ada yang menarik lagi »