DIY CARA MENGUBAH DULANG HANTARAN DARI KAYU RUSTIC


Assalamualaikum dan salam sejahtera

DIY CARA MENGUBAH DULANG HANTARAN DARI KAYU RUSTIC 




HANTARAN KAYU RUSTIC,CARA MENGUBAH DULANG HANTARAN,DYLYNG HANTARAN, DIY DULANG HANTARAN

Size dulang 12 x 12 inchi . Saiz polistrine kecil sedikit dalam ukuran 10 atau 11 . 


Sediakan glue gun, lidi, span bunga, aluminium foil .



Letakkan alas polistrine, letakkan satu dot glue gun  panas  di tengah-tengah dulang sebelum polistrine supaya tak bergerak atau supaya tak berangkat apabila letak barang  nanti . 



Kalau saiz karpet rumput yang korang beli besar dari dulang , gunting  bagi sama saiz dulang tersebut  sehingga kemas . 



Letakkan gam panas dikeliling  polistrine untuk alaskan karpet rumput tadi 



Potongkan span bunga , size lebih kurang macam dalam gambar dan balutkan dengan aluminium foil . 



Ni fungsi lidi. 
Cucuk lidi tersebut ke atas span bunga sehingga mencecah  Karpet rumput dan polistrine. So span attach dengan kuat .


Cucuk bunga ke atas span bunga, hias mengikut kreatviti korang
  
HANTARAN KAYU RUSTIC,CARA MENGUBAH DULANG HANTARAN,DYLYNG HANTARAN, DIY DULANG HANTARAN

Dah siap ..


Selamat mencuba 


DIY CARA MENGUBAH DULANG HANTARAN DARI KAYU RUSTIC DIY CARA MENGUBAH DULANG HANTARAN DARI KAYU RUSTIC Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 2:06:00 PG Rating: 5

9 ulasan:

  1. wahhh menarik!! cantikkkk

    BalasPadam
  2. suka hantaran tema macam ni, simple yet elegant!

    BalasPadam
  3. senang ja kan tengok diy cara mengubah ni. boleh la try buat pasni :D

    BalasPadam
  4. Cantik gubahan dulang hantaran ni. Boleh dijadikan sumber inspirasi dan idea untuk bakal pengantin

    BalasPadam
  5. Cantiknya sis! Kreatif sangat nih.

    BalasPadam
  6. kite suka design mcm ni..vintage macam ni..semua kayu..oh! i da berangan hantaran kahwin macam ni nnti hahaha

    BalasPadam
  7. wah cantik, kayu tu beli kat mana?

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.