RESEPI : MASAK TUMIS CENDAWAN SHITAKE BERSAMA BAYAM HIJAU


Assalamualaikum dan salam sejahtera

BAHAN-BAHAN:
  • 150gm cendawan Shitake -hiris
  • 250gm  bayam hijau
  • 50gm mentega
  • 3 ulas bawang putih-cincang
  • 1 biji bawang holand-hiris bulat
  • 1 biji tomato- hiris
  • Sedikit daun rosemary segar
  • Sedikit minyak masak
  • Garam dan perasa secukupnya

CARA MEMASAK:
  1. Panaskan minyak bersama mentega dalam kuali.
  2. Kemudian tumiskan bawang putih dan bawang Holand sehingga wangi.
  3. Masukkan cendawan, kacau rata kemudian diikuti hirisan tomato dan bayam.
  4. Lengkapkan rasa bersama garam dan perasa secukupnya.
  5. Sedia dihidangkan.

Catat Ulasan

10 Ulasan

  1. Sedapnya, simple! Ada shitake mushroom dlm fridge, boleh try!

    BalasPadam
  2. sedapnya! resepi kena try ni sebab kaella suka sangat dengan cendawan.

    BalasPadam
  3. Menarik.. kenapa pakai mentega jugak ye, lagi sedap ke?

    BalasPadam
  4. Sedap ni sis esp cendawan tu.

    BalasPadam
  5. sedap ke kombinasi bayam dan shitake? nanti boleh nak cuba

    BalasPadam
  6. sedap nyer...
    aida tak pernah beli cendawan ni.
    x pandai masak nyer hi hi hi...

    BalasPadam
  7. Tak pernah lagi masak bayam guna mentega. Boleh try sebab masakan lebih wangi.

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan