DRAMA CIK REEN & ENCIK NGOK NGEK



Assalamualaikum & salam sejahtera 


Cik reen & encik ngok ngek, full episod drama cik reen & encik ngok ngek, sinopsis drama cik reen & encik ngok ngek ,drama,sinopsis drama, senarai pelakon drama cik reen & encik ngok ngek , tonton live drama cik reen & encik ngok ngek


DRAMA CIK REEN & ENCIK NGOK NGEK
Drama Adaptasi novel 'The misadventures of Cik Reen & En Ngok Ngek' akan bersiaran mulai 1 Oktober 2018, setiap Isnin hingga Khamis, jam 10 malam di Astro Ria 104 dan Ria HD 123. 

WATAK PELAKON
Farah Nabilah sebagai Azreen
Fikry Ibrahim sebagai Harris Zakuan
Scha Elinnea sebagai Izyan
Farhan Asri sebagai Iqram
Iswan Ismail sebagai Iman
Haneesya Hanee sebagai Zaza



Cik reen & encik ngok ngek, full episod drama cik reen & encik ngok ngek, sinopsis drama cik reen & encik ngok ngek ,drama,sinopsis drama, senarai pelakon drama cik reen & encik ngok ngek , tonton live drama cik reen & encik ngok ngek


SINOPSIS DRAMA CIK REEN & ENCIK NGOK NGEK

Beberapa hari sebelum majlis pernikahan, Izyan dan Iqram menghilang. Semutar dua keluarga mencari, namun dua sejoli itu bagai hilang ditelan kabus. Che Embun sudah hilang daya, mahu terguling. Hajah Jawaher pula terduduk, pening kepala. Kata Haji Manaf dan
Che Azhan, gantikan saja dengan pasangan lain. Nak buat macam mana, kad jemputan sudah diedar.
What?
Kahwin??

Dengan abang si Iqram, bakal adik ipar yang tiba-tiba halimunan. Dengan Harris, si ngok ngek perasan muka macam hensem sangat. (Memang dia hensem, tapi mulut macam longkang! Berlagak! Ptuiii!!!)

What the hell?
Dengan Azreen, cikgu tadika tu? Please… Abah ni nak bunuh aku ke? Mana aku nak letak muka? Tak ada class langsung. Aku nak kawin dengan Zaza tapi mereka yang kasi (sebenarnya Zaza yang tak mau lagi. Adehhh). Hoooohhhh, takkkan. Tak mungkin terjadi!

Kalau dah berkat doa orang tua, masin mulut katakan. Jadi tetap jadi. Sudahnya Harris yang bersalam dengan tok kadi, Azreen yang jadi isterinya. Selamat dah kenduri tu.
Zaza?
Bagai mahu gila, namun kerana tugasan di luar negara, tak mampu nak menghalang. Tunggulah dia pulang ke Malaysia nanti, dia akan ajar Azreen cukup-cukup. Berani dia rampas Harris!

Pengembaraan mereka mencari Izyan dan Iqram bersama rupa-rupanya mengikat emosi. Azreen mula jatuh hati. Walaupun mulut kata benci, dia tidak mampu menolak. Hatinya melekap pada Harris bak magnet. Dia tahu, dia perasan Si Rain, Rain Go Away mula berubah. Dia cuba tolak, halau jauh-jauh.

Zaza, kekasih hatinya, dia hanya cintakan Zaza, mahukan Zaza. Buat apa terus bersama dengan cikgu tadika yang serba kolot. Jumpa saja malaun berdua tu nanti, dia akan lepaskan Azreen. Abah dan ummi nak marah? Marahlah, dia terima.

“Dah ada masjid yang serba sempurna, kenapa mahu runtuhkan?”

Kereta rosak. Jumpa hantu (kot). Jumpa Inspektor Hasani dan Inspektor Khairul… Ehhh? Ni cerita Polis Evo tu ke? Bermalam di tepi jalan. Disamun mat rempit. Sesat dalam hutan, jumpa nenek kebayan. Betul ke semua ni? Harris bingung, kenapa bila di hujung perjalanan, dia tidak mampu memilih tangan mana yang mahu terus dipegang.

Cik reen & encik ngok ngek, full episod drama cik reen & encik ngok ngek, sinopsis drama cik reen & encik ngok ngek ,drama,sinopsis drama, senarai pelakon drama cik reen & encik ngok ngek , tonton live drama cik reen & encik ngok ngek

DRAMA CIK REEN & ENCIK NGOK NGEK DRAMA CIK REEN & ENCIK NGOK NGEK Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 5:24:00 PTG Rating: 5

11 ulasan:

  1. woww fikri berlakon mesti best ek...

    BalasPadam
  2. Kalau baca buku ini mesti best..

    BalasPadam
  3. Pagi tadi sempat jugak tengok ulangan. Not bad lah cerita ni 😊

    BalasPadam
  4. adehh pasaipa title mengarot sgt..tp baca sinopsis mcm menarik je

    BalasPadam
  5. suka tengok Fikry belakon...tapi tak sempat nak tonton...nanti boleh back to back online

    BalasPadam
  6. suka pelakon dia, itu yg nak tengok..hihi

    BalasPadam
  7. aida da start folo.
    last night tak dpt tgk!
    ada kelas. jap lagi ulangan kul 10 pagi.
    waiting patiently ni hah :)

    BalasPadam
  8. Oo Fikry Ibrahim berlakon ek..nak tengoklah

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.