THE PINK DIAMOND COFFEE SCRUB 2 IN 1


Assalamualaikum dan salam sejahtera . 



THE PINK DIAMOND COFFEE SCRUB 2 IN 1 , KELEBIHAN SKRUB KOPI , MANFAAT SKRUB KOPI PADA WAJAH DAN KULIT , REVIEW PRODUK, PENGGUNAAN SKRUB KOPI

THE PINK DIAMOND COFFEE SCRUB 2 IN 1  | Kopi merupakan salah satu jenis minuman yang berasal dari ekstrak biji tanaman kopi yang diproses melalui pengolahan . Kopi juga mengandungi kandungan kafein , asam buah , asam organik , lemak , alkaloid , potasium , magnesium dan besi yang banyak manfaat bagi kecantikkan untuk wajah dan kulit . Kopi bukan sahaja bermanfaat bagi kesihatan tapi bagi kecantikkan tubuh seperti kecantikkan wajah , kulit, rambut dan sebagainya. Sebenarnya manfaat kopi bukan hanya untuk diminum tapi kopi juga boleh digunakan untuk urutan wajah dan tubuh. Disebabkan kopi ni mempunyai banyak kelebihan pada wajah dan tubuh why not CCL cuba . CCL nak kongsi satu jenis skrub kopi yang CCL sudah cuba iaitu " The Pink Diamond Coffee Scrub 2 in 1 " 



APA ITU "THE PINK DIAMOND COFFEE SCRUB 2 IN 1 " 

The Pink Diamond telah mengeluarkan produk skrub kopi 2 dalam satu . "The Pink Diamond Coffee Scrub 2 in 1 " ialah sejenis skrub yang berasaskan kopi dan bahan-bahan semulajadi yang lain tanpa sebarang bahan kimia yang boleh menjejaskan kulit muka korang . " The Pink Diamond Coffee Scrub 2 in 1 " ini dihasilkan menggunakan buatan tangan serta menggunakan bahan yang organik. Untuk mengeluarkan kualiti skrub kopi  ini ia dihasilkan dalam kuantiti yang kecil serta dipacking secara fresh selepas mereka menerima tempahan dari pelanggan . 


THE PINK DIAMOND COFFEE SCRUB 2 IN 1 , KELEBIHAN SKRUB KOPI , MANFAAT SKRUB KOPI PADA WAJAH DAN KULIT , REVIEW PRODUK, PENGGUNAAN SKRUB KOPI



BAHAN SEMULAJADI YANG TERDAPAT DALAM " THE PINK DIAMOND COFFEE SCRUB 2 IN 1 " 

SERBUK KOPI 
● menggunakan biji tanaman kopi yang diproses melalui pengolahan supaya skrub menjadi lebih halus dan berkualiti .

GULA ORGANIK 
● gula organik diperbuat dari perahan jus tebu dan dikeringkan . 
● mencegah pengelupasan kulit . 
● mengandungi antioksidan yang membantu mencegah radikal bebas pada kulit 

GARAM HIMALAYA 
● garam himalaya yang tidak berwarna putih ttapi mengunakan garam himalaya berwarna merah jambu. 
● mengandungi antimikroba yang membantu melawan infeksi .
● membantu mengatasi masalah jerawat dan parut jerawat . 

MINYAK BADAM 
● sebagai pelembab dan wajah menjadi lembut . 
● bersifat anti aging . 
● mencegah anti penuaan dan memperbaharui sel-sel kulit baru . 
● menghilangkan strech marks . 

MINYAK KELAPA 
● salah satu pelembap yang cukup baik untuk membantu pelbagai jenis kukit terutama kulit kering . 
● mencegah pengelupasan kulit . 
● mengandungi antioksidan yang membantu  mencegah radikal bebas pada kulit . 

KULIT KAYU MANIS 
● mencegah anti penuaan 
● membantu penelupasan sel kulit mati 
● bersifat antibakteria 
● ejen mengurangkan parut dan jerawat 



THE PINK DIAMOND COFFEE SCRUB 2 IN 1 , KELEBIHAN SKRUB KOPI , MANFAAT SKRUB KOPI PADA WAJAH DAN KULIT , REVIEW PRODUK, PENGGUNAAN SKRUB KOPI



KEISTIMEWAAN "THE PINK DIAMOND COFFEE SCRUB 2 IN 1 " 
● merupakan salah satu skrub kopi 2 dalam 1 yang boleh digunakan pada kulit wajah dan badan . So korang boleh jimat tak perlu beli skrub secara berasingan . 
● tidak mengandungi campuran mana- mana bahan kimia yang berbahaya sebaliknya hanya mengandungi 100% produk semulajadi . 
● aroma biji kopi yang segar .
● baik untuk merawat kulit lagi- lagi kalau ada masalah selulit . 
● melembapkan kulit muka dan badan . 
● menghilangkan masalah kulit kusam



TERDAPAT DUA JENIS PILIHAN PACKING " THE DIAMOND COFFEE SCRUB 2 IN 1 " 

TRAVEL PACK 
● hanya mengandungi 30g skrub kopi 
● travel packing ni sesuai untuk korang yang pertama kali untuk mencuba skrub kopi ni pada kulit wajah dan badan.
● dipacking dalam beg kertas dan kualiti skrub juga terjamin .

JAR PACKING 
● hanya mengandungi 250g skrub kopi 
● bagi korang yang suka menggunakan skrub kopi disarankan repeat order menggunakan packing dalam jar . Lebih banyak dan tahan lama penggunaannya 



THE PINK DIAMOND COFFEE SCRUB 2 IN 1 , KELEBIHAN SKRUB KOPI , MANFAAT SKRUB KOPI PADA WAJAH DAN KULIT , REVIEW PRODUK, PENGGUNAAN SKRUB KOPI



CARA PENGGUNAAN" THE PINK DIAMOND SCRUB COFFEE 2 IN 1 " 

● boleh digunakan pada badan dan muka .
● gunakan berulang kali dua atau tiga kali dlaam seminggu . 
● basahkan muka atau badan , lumurkan skrub kopi ke bahagian yang ingin diskrub. Usap dengan lembut dan biarkan sehingga 5 hingga 10 minit kemudian basuh dengan air sehingga bersih .


THE PINK DIAMOND COFFEE SCRUB 2 IN 1 , KELEBIHAN SKRUB KOPI , MANFAAT SKRUB KOPI PADA WAJAH DAN KULIT , REVIEW PRODUK, PENGGUNAAN SKRUB KOPI


TESTIMONI SENDIRI SELEPAS MENGUNAKAN " THE PINK DIAMOND COFFEE SCRUB 2 IN 1 " 

Ramuan skrub kopi ni diblend halus mulus 100% daripada biji kopi , tengok nama pun dah tahu .Jujur CCL katakan CCL jatuh cinta dengan The Pink Diamond Coffee Scrub ni . First time lumur skrub kopi ni pada muka , sudahpun berbau  wangi gabungan bau minyak kelapa dan kopi sampaikan ralit jugak la  usap- usap skrub ni pada kulit muka . Lepas lumur CCL biarkan skrub tersebut sampai betul- betul kering pada muka , selepas itu baru bersihkan muka dengan air . Time bersihkan kulit muka tue CCL dapat rasakan kulit muka sangat - sangat lembut macam kulit bayi  , tapi bukan sahaja lembut kulit muka juga jadi lembap . Korang yang berminat nak mencuba The Pink Diamond Coffee Srub 2 in 1 ni jangan ragu- ragu nak mencuba , jangan risau CCL dah selamat pakai. Syok skrub muka dengan kopi ni kulit bersih je bebas dari whitehead dan blackhead . Setakat penggunaaan skrub kopi ni tak ada lagi effect negatif pada kulit CCL sebab ramuanya 100% dari bahan organik . Alhamdulillah skrub kopi ni tak menunjukkan  sebarang reaksi yang buruk selepas mengunakannya. 




THE PINK DIAMOND COFFEE SCRUB 2 IN 1 , KELEBIHAN SKRUB KOPI , MANFAAT SKRUB KOPI PADA WAJAH DAN KULIT , REVIEW PRODUK, PENGGUNAAN SKRUB KOPI

Berminat untuk memiliki "The Pink Diamond Coffee Scrub 2 in 1 " boleh layari info selanjutnya di bawah 

Facebook : https://www.facebook.com/thepinkdiamond.co/

Instagram : https://www.instagram.com/thepinkdiamond.co/
THE PINK DIAMOND COFFEE SCRUB 2 IN 1 THE PINK DIAMOND COFFEE SCRUB 2 IN 1 Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 9:44:00 PG Rating: 5

73 ulasan:

  1. cikyan suka scrub mcm nih.. best...bau kopi.. asyikk !

    BalasPadam
  2. Emi tak pernah try coffee scrub. Risau pulak takut allergic, sbb kulit memang jenis yg sensitif.

    BalasPadam
    Balasan
    1. InsyaAllah produk ni 100% dri bahan organik . Homemade

      Padam
  3. Coffee banyak khasiat..dan kebanyakkan skrub diperbuat dari kopi.. Sbb ia boleh digunakan utk satu badan kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tue sis wa. . CCL suka lumur muka dan saru badan ..rasa smooth je

      Padam
  4. Wah,ada skrub kopi yer. Nice sharing CCL...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Macam-macam scrub organik dah ada . Tapi CCL suka scrub kopi ni

      Padam
    2. Owh macam tu yer, mesti ianya sangat hebat kan...

      Padam
  5. Selalu dengar pasal scrub dari teh, tak pernah dgr dr kopi. Boleh lah cuba nanti yang dari teh ni,,mana tahu sesuai pulak dengan kulit wajah sis

    BalasPadam
    Balasan
    1. Beza pulak dengan ccl . Ccl tak pernah lgi apply scrub teh . Tapi jatuh cinta dengan scrub kopi ni ..wangi dan bersih je kulit muka

      Padam
  6. Bersih tgk kulit.. Syok tau scrub kopi.. Bau enak.. Thanks sharing salah satu produk yg tak ada bhn kimia..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya. CCL suka skrub kopi ni . Selalu homemade sendiri je . Tapi CCL dah jumpa scrub kopi yg lagi menarik sebab ada gabungan minyak dan garam himalaya

      Padam
  7. First time tngk kopi buat scrup

    BalasPadam
  8. Wahh kopi pun boleh ada scrub dah loni.. Menarik tu nanti nak try usha la

    BalasPadam
  9. Bertambah cantik la dia lepas ni..memang bagus tau guna kopi..kalau amalkan selalu muka jadi bersih je..dah lama tak try masker kopi..heehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak cantik kena rajin kan . CCL suka berskrub . Hilang segala whitehead n jrwat pasir

      Padam
  10. Kopi fhe best untuk scrub.. suka2.. blh cuba

    BalasPadam
  11. Mesti best lepas scrub tu kan...mmg eloklah nak buang blackhead bagai

    BalasPadam
    Balasan
    1. CCL berskrub seminggu dalam 3 or 4 hari . Memang hilang segala whitehead kat muka . Lepas skrub kulit terasa licin dan lembab gitu

      Padam
  12. Pernah jugak laa pasal benda ni..pernah nmpk lalu kat timeline.. Lama betul x guna skrub kat muka..haha..mls betul nak buat..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. CCL selalu homemade je skrub kopi ni kat rumah . Alang2 terjumpa produk skrub kopi ni sebab tertarik dengan bahan- bahan yang dicampur tue

      Padam
  13. Wahhh scrub kopi.. bestnya kalau sesekali berscrub... akak memang suka kopi-kopi ni

    BalasPadam
  14. Wah.. syooknya men scrub badan dengan pink diamond coffe scrub 2 in 1 ni.. mesti ada bau kopi yang menyegarkan badan kan.. TB pun suka .. boleh la cari nanti..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang best . Buka2 packing je terus bau kopi yg kuat

      Padam
  15. patutla cantik kulit. hehehe macam best je produk scrub ni. memang ada bau coffee ke? hehe

    BalasPadam
  16. Kopi pun boleh buat kecantikan..bagus betul..

    BalasPadam
  17. Balasan
    1. Jom berscrub denga the pink diamond coffee scrub . Memang best

      Padam
  18. Best sental muka dgn scrub kopi. Sebab berbiji biji kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jerawat pasir kat dahi .. whitehead kt hidung, kat dagu memanng selalu parking kat muka CCL . Sekali sental dengan scrub ni ..bebas lahh

      Padam
  19. Wahhhh coffee pon boleh jadi scrub, boleh lah cuba. Mesti bau dia sedap.

    BalasPadam
  20. kopi pun boleh guna untuk kecantikan..bagusla

    BalasPadam
  21. Coffee scrub memang bagus utk kecantikan

    BalasPadam
  22. ada sebotol lg kopi utk review juga xhbis2 hehe.. syg nk guna sbb wangi

    BalasPadam
  23. Macam best je CCL. Boleh try jugaklaa nanti.

    BalasPadam
  24. Scrub dia bau kopi ke..macam menarik je ni...

    BalasPadam
  25. your skin looks really supple in the pic...should probably give this a try

    BalasPadam
  26. Body Scrub memang favorite sangat sebab rasa dapat manjakan badan dan bersihkan segala benda-benda yang tak diingini. Lagi kulit kering macam Lia sangat perlukan body scrub.

    BalasPadam
  27. Nanti nak cuba la.. dah rasa macam teringin nak cuba selepas baca banyak review positive pasal scrub kopi tu

    BalasPadam
  28. Mula2 ingat scrub ni warna pink hehehhe

    BalasPadam
  29. Kopi memang banyak manfaat kepada kesihatan dan kecantikan ye tak. Tu sebab Rawlins pilih Min Kaffe sebab dia menambahnilai pada kesihatan dan kecantikan dalaman serta luaran hehe

    BalasPadam
  30. Marsha suka scrub scrub ni...hasilnya pun nampak baik. Boleh la marsha cuba nanti

    BalasPadam
  31. first time hearing this brand. gonna check it out

    BalasPadam
  32. Tak pernah try lagi scrub bau kopi ni. takut lepas guna mesti nak minum kopi lepas tu. hehe

    BalasPadam
  33. Alah sis memang dah sediakala flawless tanpa pakai scrub T_T heheh Thanks for sharing ^^ Gonna check it out later :)

    BalasPadam
  34. Ni mesti hilang semua sel sel kulit mati.. Bestnyaa nampak smooth je muka ccl😍

    BalasPadam
  35. body and face together can use this scrub as well ??

    BalasPadam
  36. ada rs nk telan x scrub (sbb bau kopi) tu bila da tenyeh ke muka? ;-)

    btw thanks 4 sharing

    BalasPadam
  37. menarik ni...tapi tu la...takut bila cik 'M' datang...semua tak menjadi...tp dalam masa yang sama nak cantik..kihkihkih

    BalasPadam
  38. Kita mmg suka gila scrub bdan...
    Tiap2 kali mandi mesti scrub badan..
    Best ja kulit rasa lepas tuuu

    BalasPadam
  39. Always wanted to try coffee scrub, tapi sampai sekarang tak pernah try lagi heheh.

    BalasPadam
  40. First time dengar coffee scrub. Siqah peminat tegar kopi tapi tak pernah lagi nak scrub guna coffee. Boleh cuba nanti. Hehe

    BalasPadam
  41. Macam best nak try..okey nnti terjah page tu..

    BalasPadam
  42. Macam best nak try..okey nnti terjah page tu..

    BalasPadam
  43. Banyak scrub pakai serbuk kopi sekarang ni..

    BalasPadam
  44. wah boleh juga buat muka ye ... baru tau ingtkan tuk badan je

    BalasPadam
  45. dh lama tak scrub muka... nak try la

    BalasPadam
  46. bau coffee me love it..
    me always DIY..
    coffee and olive oil jerrrr

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.