TUMMY TIME BALM TASNEEM NATUREL : SOLUSI TERBAIK UNTUK BAYI MENGALAMI PERUT KEMBUNG,SEMBELIT & CIRIT-BIRIT



Assalamualaikum dan salam sejahtera

TUMMY TIME BALM TASNEEM NATUREL : SOLUSI TERBAIK UNTUK BAYI MENGALAMI PERUT KEMBUNG,SEMBELIT & CIRIT-BIRIT | Bila ada bayi dan anak-anak kecil selalu ibu-ibu akan pesan supaya jaga elok-elok , jangan lupa sapu minyak angin di perut. Masa dalam pantang pakai barut dan tuamkan dengan daun sirih yang dilayurkan .Semua pesanan tu untuk elakkan bayi yang baru lahir terkena perut kembung. Masalah perut kembung ni normal dan kerap berlaku terutama pada bayi yang berumur kurang dari 6 bulan.Salah satu punca mengalami perut kembung adalah disebabkan cara penyusuan yamg tidak betul dan juga masalah penghadaman.Bukan sahaja perut kembung bayi juga akan mengalami sembelit dan cirit birit kerana usus yang masih belum matang.

Tummy time balm tasneem naturel, tummy time balm untuk perut bayi , balm bayi, balm bayi untuk perut kembung, balm bayi untuk atasi sembeli bayi


Bagaimana nak atasi masalah tersebut ? Fuh !! Ibu - ibu mesti rungsingkan ? Tummy time balm Tasneem Naturel kehadiran ini menjadi pilihan kepada minyak atau ubat masalah perut bayi . Hanya sapukan sedikit tummy time balm ni pada perut dan telapak kaki insyaAllah masalah ini akan dapat diatasi . Tummy time balm ni juga boleh disapu hari-hari dijadikan sebagai minyak telon .

Antara fungsi utama Tummy time balm
-bertindak seperti minyak telon dan yu yi
-melegakan perut,sembelit dan cirit birit
-melegakan kembung perut
-buang angin dalam perut .


Bahan-bahan utama yang digunakan dalam Calm Time Balm ini 100% daripada bahan semulajadi yang terdiri daripada shea buttet, besswax, carrier oil dan beberapa jenis essential oil yang menariknya Calm Time Balm ni tak mengandungi sebarang pewarna tiruan dan pengawet. Tasneem Naturel komited untuk memberikan yang terbaik dan memastikan produk yang dihasilkan ni berkesan dan selamat . Balm ni juga dah mendapat kelukusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) .So para ibu tak perlu risau untuk menggunakannya 



Tummy time balm tasneem naturel, tummy time balm untuk perut bayi , balm bayi, balm bayi untuk perut kembung, balm bayi untuk atasi sembeli bayi



Jenis-jenis essential oil yang digunakan


1.GINJER

-merangsang penghasilan jus & air liur yang membanru penghadaman .
-melegakan ketidakselesaan perut
-membuang toksin dari badan 

2.JUNIPERS

-Bersifat antibakteria
-mencegah jangkitan bakteria pada saluran kencing
-membanru merangsang enzim pencernaan.

3.FENNEL

-antispektik berkesan 
-bertindak ke atas otot licin dalam perut  dan usus 
-menangani gastrik dan ketidakselesaan perut . 

4.LEMONGRASS 

-meningkatkan fungsi sistem penghadaman
-mengurangkan masalah usus 
-mencegah penghasilan gas berlebihan dalam usus.

5.ANISE

-membantu proses pencernaan
-bersifat antispektik 
-membantu kekejangan otot perut

6.PATCHOULI

-mengurangkan keradangan 
-membantu maslaah kemurungan

7.TANGERINE

-aroma citrus menyegarkan 
-mengurangkan rasa loya 
-membantu merawar imsonia 

8.LAVENDER

-membantu memberi rasa ketenangan 
-meninfkatkan kualiti tidur 
-membantu mengurangkan rasa stress



Cara penggunaan


-sapu pada perut, betis dan tapak kaki anak selepas mandi atau apabila didapati anak mengalami perut kembung dan sembelit . 
-digalakkan sapu dengan kaedah i love you untuk lebig efektif
-kadar kekerapan sapuan mengikut keperluan .


Tummy time balm tasneem naturel, tummy time balm untuk perut bayi , balm bayi, balm bayi untuk perut kembung, balm bayi untuk atasi sembeli bayi


Untuk info lanjut mengenai produk Tasneem Naturel , korang boleh baca entri 

-http://cikcappuccinolatte.blogspot.my/2017/11/balm-bayi-tasneem-naturel-anak-selesa.html
-http://cikcappuccinolatte.blogspot.my/2017/11/calm-time-balm-tasneem-naturel-membantu.html


Bagaimana nak mendapatkan Calm Time Balm Tasneem Naturel ?

Contact detail


Fb :  Tasneem Naturel HQ

IG : Tasneem Naturel official HQ
Hotline : 010-20964665
Website : www.tasneemnaturel.com


TUMMY TIME BALM TASNEEM NATUREL : SOLUSI TERBAIK UNTUK BAYI MENGALAMI PERUT KEMBUNG,SEMBELIT & CIRIT-BIRIT TUMMY TIME BALM TASNEEM NATUREL : SOLUSI TERBAIK UNTUK BAYI MENGALAMI PERUT KEMBUNG,SEMBELIT & CIRIT-BIRIT Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 10:40:00 PG Rating: 5

4 ulasan:

  1. Tummy time tu kak ana bawa ke mana saja. Memang berguna sgt. Bau pun wangi.

    BalasPadam
  2. macam best je. Banyak kegunaan dia

    BalasPadam
  3. Good info dear.
    Salam perkenalan dari Wani
    Jemput singgah blog Wani ye

    www.waniameen.blogspot.com

    BalasPadam
  4. pakaging dia mmg cntik la CCL.. comelll

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.