TIPS UNTUK COMEBACK DALAM BISNES SELEPAS RASA DOWN


Assalamualaikum dan salam sejahtera 

TIPS UNTUK COMEBACK DALAM BISNES SELEPAS RASA DOWN Setiap orang mesti ada turun naik atau rasa down dalam hidup ataupun bisnes .Sesungguhnya nama pun manusia kan pasti ada pasang surut dalam kehidupan  .Pernah tak korang rasa putus asa atau rasa macam dah malas nak teruskan bisnes yang dijalankan .Rasa penat , lelah kecewa semua ada bila bisnes tidak semaju diawal permulaan .Bila banyak berfikir macam mana nak majukan bisnes yang sudah down muncul perasaan stress dalam diri , rasa macam dah tak boleh nak handle bisnes tersebut .Tak sayang ke diawal permulaan macam mana korang bina bisnes tersebut , takkan korang nak berjaya hanya separuh jalan disebabkan bisnes korang yang sikit turun merundum ? Cuba korang cari jalan yang lebih efektif untuk korang promote bisnes - bisnes korang supaya tidak tenggelam dek peniaga - peniaga lain yang tumbuh bagaikan cendawan . 



bisnes maju jaya, dropship yang berjaya, dunia berbisnes, tips berbisnes, tips menjadi dropship berjaya, tips untuk berjaya dalam bisnes,


So kali ni CCL nak share untuk korang yang rasa sudah down dalam bisnes , meh sni CCL nak kasi semangat sikit untuk korang cuba comeback dalam bisnes agar terus maju dan maju jaya lagi 


Pertama CCL nak korang kenalpasti kenapa korang kena comeback balik dalam bisnes? Adakah Sebab tanggungjawab ke? Adakah Sebab korang kena habiskan apa yang korang dah mulakan ke? atau sebab Sebab korang tak nak jadi orang yang loser ke? atau korang taknak orang gelakkan korang?


Kenalpasti kenapa korang jadi boleh jadi down dalam bisnes ? Selagi korang tak kenalpasti punca ni sukar untuk korang elak perkara tu. Sebab selagi korang mendekati punca down, tu payah korang nak comeback, asal comeback sikit terus nak down contoh korang down sebab kengkawan duk perli buat bisnes kaya la sangat sebab kawan kawan tu semua kerja.So selagi korang duk kawan rapat dengan kengkawan yang asyik downkan korang selagi tu la korang akan dalam mood down ja.so boleh cuba hapuskan mood down  , abaikan kata - kata kawan - kawan tersebut yang penting cara kita berbisnes dengan cara yang betul dan halal .


Ala produk ni dah banyak peniaga - peniaga jual  . Buat ja dulu. CCL sarankan Korang tak yah fikir banyak kali ni.TERUS ja buat dan terus ja kembali masuk track dalam bisnes.Pilih produk yang boleh jual lama. Maksudnya bukan trending, kalau trending ni baru je nak jual.dah habis .Dunia bisnes tak pernah tinggalkan korang dan sedia menerima korang. 


Orang lain buat menjadi tapi kita tak? Nak nangis pikir apa lagi nak buat untuk naikkan sales?Berdoa dan minta orang doakan semoga kali ni setiap kesulitan yang korang hadapi dalam bisnes dipermudahkan selesai dan korang cepat belajar serta mudah berjaya


Bagi yang masih permulaan dalam bidang bisnes . CCL ada kongsi tips juga . Boleh terjah entri 5 TIPS BISNES ONLINE UNTUK NEWBIE



TIPS UNTUK COMEBACK DALAM BISNES SELEPAS RASA DOWN TIPS UNTUK COMEBACK DALAM BISNES SELEPAS RASA DOWN Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 12:09:00 PTG Rating: 5

19 ulasan:

  1. Awesome.
    Betul jugak, kadang-kadang bila dah down, ramai yang give up. Terus terkubur sbusiness tuh...
    Thanks for sharing...
    =)

    BalasPadam
  2. Terima kasih atas perkongsian CCL, zumal memang dah banyak jatuh bangun dalam bisnes tapi tetap suka buat bisnes dari bekerja dengan orang.

    BalasPadam
  3. Sangat berguna utk mereka yg ingin bangkit semula dlm biz. Good sharing CCL.

    BalasPadam
  4. Kte ni slalu mcm hangat2 tahi ayam..smngat tu cpt je hilang..adoi

    BalasPadam
  5. bagus tips ni. nice sharing CCL

    BalasPadam
  6. Dulu penah la buat business kecilan tp lps tu mcm tak menjadi..sampai sudah tak x comeback hahhaha..mayb bidang lain suit hilma hehe

    BalasPadam
  7. Bagus tips nya CCL, may be boleh sampai dalam bentuk point pun ok...

    BalasPadam
  8. Pernah jugak buat business dan banyak kali down. Sebab business x semudah yang dijangka. Tapi jangan giveup. Kena terus semangat.

    BalasPadam
  9. Nak juga berbisnes, tapi susah la kalau sekadar melepas batuk di tangga. Huhuu.. Mcm sis dulu nak bisnes topup tapi last2 tak jadi. Anyway kalau ada usaha n tak putus asa mesti ble brjaya jg

    BalasPadam
  10. kalau bisnes fail, dah kita rasa down, tu lumrah je kan. tq for sharing this. jom singgah https://gadistudungbunga.blogspot.my/

    BalasPadam
  11. Terima kasih untuk tips ini, kenkadang rasa down juga bila dikelilingi oleh orang yang negatif... produktiviti diri merundum

    BalasPadam
  12. tq banyak2.dapat semangat balik💪💪

    BalasPadam
  13. Tips yg bagus utk dipraktikkan. Beri semangat pada mereka yg pernah dosn dlm bisnes

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.