JOM CANTIK BERSAMA 'BEAUTY IN THE DROPS' DARI 9HERBS HEALTH & BEAUTY


Assalamualaikum dan salam sejahtera 



9 herbs health & beauty, beauty in the drops, kelebihan beauty in the drop, primer makeup, review produk beauty in the drop, tips kecantikkan kulit,

JOM CANTIK BERSAMA 'BEAUTY IN THE DROPS' DARI 9HERBS HEALTH & BEAUTY  Pernah korang tengok keadaan seorang wanita yang biasa bersolek  dengan make-up tebal  pada kulit wajah ? kalau korang tidak  berkesempatan untuk mekap-up sama sekali atau mungkin ketika korang sedang santai bersendirian  tanpa mengenakan searang solekan pada wajah seperti kita tampil di khalayak ramai ? pernah kan , so bagaimanakah perbezaan  wajah diantara kedua - dua keadaan itu  ? Adakah terlalu  banyak perbezaan seolah - olah korang tengah menatap dua wajah yang berbeza  . Bukan menatap dua wajah orang yang sama tetapi dua orang yang berbeza. Wajah yang penuh dengan solekan  akan menampilkan kesan yang ketara sampai  hilang wajah asli tue . tapi disaat kalau korang tidak berpeluang mengenakan make-up dimuka sudah pasti sungguh jauh  perbezaan rupa wajah , kelihatan  pucat dan tak berseri .Apa yang ada cuma wajah kulit yang kusam . So kalau nak tampil cantik dan berseri walaupun bermake-up atau pun tanpa make-up kena cari produk yang sesuai untuk kulit muka korang . Apa kata kita cuba produk 'Beauty In The Drops (BitD) produk kecantikkan keluaran syarikat  9Herbs Health & Beauty .



9 herbs health & beauty, beauty in the drops, kelebihan beauty in the drop, primer makeup, review produk beauty in the drop, tips kecantikkan kulit,


Apa itu Beauty In The Drops (BitD) ? 
Produk Beauty in the Drops (Drops) salah satu produk keluaran 9Herbs Health & Beauty . Beauty in the Drop (BitD) adalah UV Face Primer + Luminous Day Serum. Ia sesuai digunakan pada waktu siang kerana mengandungi SPF15. Produk ini dikhususkan untuk kaum perempuan  yang nakkan kulit glowing mowing , berseri , cerah terutama yang terlalu terdedah pada cuaca yang panas .Seum peningkatan kulit ini mengandungi Minyak Argan , Minyak Jjoba yang kaya dengan antioksidan dan membantu mengawal munyak berlebihan tanpa mengeringkan kulit . Ia juga idisuntik dengan Vitamin E untuk faedah berkhasiat dan anti penuaan . Ia mempunyai kewangian yang menyegarkan dari minyak aromaterapi . Untuk korang yang suka bermake-up produk Beauty in the Drops  (BitD) ini sesuai sebagai primer make-up  yang membolehkan make-up korang akan tahan sehingga 12 jam . 



9 herbs health & beauty, beauty in the drops, kelebihan beauty in the drop, primer makeup, review produk beauty in the drop, tips kecantikkan kulit,


Beauty in the Drops berkesan merawat 

  • merawat bintik hitam & tompok hitam pada wajah 
  • mengurangkan garis halus & kedutan
  • menutup liang pori bekas jerawat
  • anti penuaan 
  • mencerahkan wajah
  • melembapkan wajah
  • menegangkan kulit wajah
  • meremajakan & menganjalkan kulit
  • merawat kulit kusam 
  • menjadikan wajah jelita secara semulajadi 
  • merawat kulit berminyak 
  • menghilangkan jerawat halus
  • menghalang pertumbuhan jerawat baru 
  • memberikan kesan glowing pada wajah 
  • merawat masalah kulit kering 
  • menghaluskan kulit wajah 
  • merawat tona kulit tak sekata
  • melembutkan kulit wajah 

beauty in the drops , review produk beauty in the drop , kelebihan beauty in the drop , tips kecantikkan kulit , primer makeup ,9 herbs health & beauty

Bahan yang terkandung dalam Beauty in the Drops 

  • minyak argan 
kaya dengan Vitamin E dan Omega 3,6, & 9 yang sesuai untuk semua jenis kulit . Minyak argan juga bertindak sebagai antioksidan untuk melawan radikal bebas yang menyebabkan penuaan kulit .Selain itu minyak argan juga berfungsi sebagai melembapkan dan menegangkan kulit wajah .Mengatasi jerawat ,radang dan surnburn serta menjadikan kulit lembut dan bersinar semulajadi .

  • Minyak Jojoba
ianya lilin cair atau Wax Ester yang memiliki ciri - ciri yang smaa dengan struktur kulit manusia . Ianya sesuai untuk kulit sensitif . berfungsi sebagai melembut , melembap , menghaluskan kulit . Ianya juga dapat mengatasi masalah kulit muka berminyak dan sekaligus mencegah jerawat pada kulit wajah . selai itu minyak jojoba juga ada keistimewaan sendiri yang dapat mencegah oksidasi kulit dari pada penuaan 


9 herbs health & beauty, beauty in the drops, kelebihan beauty in the drop, primer makeup, review produk beauty in the drop, tips kecantikkan kulit,

Cara penggunaan Beauty in the Drop (BitD)
  • goncang Beauty in the Drop (BitD) sebelum guna . 
  • picit hujung getah penitis kemudian lepaskan
  • longgarkan penitis dari bekas kaca kemudian titiskan pada dagu ,pipi , hidung , dan dahi . 
  • ratakan ke seluruh wajah dan boleh mulakan make-up korang seperti biasa 

Berapa lamakah penggunaan Beauty in the Drop (BitD)
  • satu botol Beauty in the Drop (BitD)  ini mengandungi 30ml bersamaan 750 titik dan ianya dapat bertahan selama 3 hingga 4 bulan mengikut kekerapan penggunaan

beauty in the drops , review produk beauty in the drop , kelebihan beauty in the drop , tips kecantikkan kulit , primer makeup ,9 herbs health & beauty


berminat untuk dapatkan produk Beauty in the drops . boleh dapat kan melalui maklumat di bawah


  1.  Website 9Herbs Health & Beauty http://www.9herbs.com/
  2.  Facebook : https://www.facebook.com/9herbsMY/
  3.  Instagram https://www.instagram.com/9herbsmy/
  4.  Whatsapp  ; 012-4540187  / 012-2151837

#9Herbs #9HerbsHealthBeauty #BeautyInTheDrop #SaveEffectiveConvient
JOM CANTIK BERSAMA 'BEAUTY IN THE DROPS' DARI 9HERBS HEALTH & BEAUTY JOM CANTIK BERSAMA 'BEAUTY IN THE DROPS' DARI 9HERBS HEALTH & BEAUTY Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 2:06:00 PTG Rating: 5

58 ulasan:

  1. Bestnya CCL produk ni. Confirm wangi masa pakai kan.kandungan dia pun best.

    BalasPadam
  2. wah...mmg cantik..botol dia pun cantik...

    BalasPadam
  3. Wow macam blink2 tekstur dia

    BalasPadam
  4. Cantiknyaaa packaging diaaa, i loikeeee :3

    BalasPadam
  5. menariklah product ni ada golden dust :)

    BalasPadam
  6. Boleh pakai sblm n slps makeup
    Tuk pakai harian pun boleh

    BalasPadam
  7. Mmg best tgh guna beauty in the drops

    BalasPadam
  8. Mcm best je... mesti lps ni CCL cantik lg

    BalasPadam
  9. Best produk nie.. Takyah make up tebal pon dah berseri.. Wangi pulak tuuu

    BalasPadam
  10. Sesuai untuk ladies yang tak gemar mekap tebal kan. Maka tiada alasan untuk tidak tampil bergaya selepas ini.

    BalasPadam
  11. wah.. lepas ni bertambah cantik, glowing & flawless la CCL :)

    BalasPadam
  12. Macam best jer ni..kena cuba jugakk ni..

    BalasPadam
  13. setitik je dah cantik kan? btw, botol dia comel dan mudah dibawa. :)

    BalasPadam
  14. sha dah try dan nampak perbezaan. muka sha dah tak kusam hehe

    BalasPadam
  15. Wah..dah byk sekarang serum yg bagus tp murah..akak penah try widwid tak?

    BalasPadam
  16. Kiut je botol tu,senang nak bawa pi mana". Senang nak guna pula tu

    BalasPadam
  17. satu produk tapi banyak manfaatnya. bagus sangat ni.

    BalasPadam
  18. Comelnya botol dia..
    Lepas ni xyah ssh2 make up sbb pkai ni da glowing kn

    BalasPadam
  19. Senang saja Cara gunanya kan

    BalasPadam
  20. Akak sedang guna..banyak dah perubahan muka...

    BalasPadam
  21. Macam best je ni.. mesti glowing sbb mcm glitter2

    BalasPadam
  22. Macam menarik produk ni..ada vit E mesti flawless kulit nnt..hihi

    BalasPadam
  23. Mama suka kaler dia. Purple Tu cantik sgt

    BalasPadam
  24. Makin cantik la ye lepas guna produk nI, hehe

    BalasPadam
  25. teringin pulak nak cuba sebab ramai tengah review ni. hehe

    BalasPadam
  26. Cantik packaging dia. Bahan semua bagus untuk kulit tu.

    BalasPadam
  27. Kawan saya pun ada jual minyak argan tapi minyak sahaja lah bukan produk kecantikan macam ni. Tak tahu lelaki sesuai ker tidak..

    BalasPadam
  28. Memang best Beauty in the Drops ni. Memang mekap elok je tak bercapuk. Tahan lama pulak tu. Rugi la kalau tak.cuba

    BalasPadam
  29. Ramai yang suka make up tebal-tebal sekarang nie... Sedangkan, boleh je make up simple tapi nampak menarik....

    BalasPadam
  30. never hear this before. looks nice oh

    BalasPadam
  31. nak jugek cuba.. mcm menarik nii. potion untuk cantik nii

    BalasPadam
  32. hehehe comelnya bekas dia. kena jimat-jimat guna sebab harga dia RM 100 keatas. Sayang nak guna. Hahaha

    BalasPadam
  33. Menariknya CCL....suka tengok warna dia

    BalasPadam
  34. Nampak cam glitter... Menarik!!

    BalasPadam
  35. Wah ni primer kan. Ika aca byk positif feedback. Nanti ika nk cuba dan try la.

    BalasPadam
  36. Nak cantik juga!!! Nak cuba juga

    BalasPadam
  37. wao... cantik purple glitter tu... mesti muka shine lepas guna. best best!!

    racheal_foodilifecious

    BalasPadam
  38. Bonde pon guna ni.. Kulit muka mmg jadi sangat lembab... Tiada masalah kekeringan lagi.

    BalasPadam
  39. 9HERBS products look great. Will definitely check these for gift ideas to my friends.

    BalasPadam
  40. This looks so enticing because of its glittering purple color. So lovely and kawaii :)

    BalasPadam
  41. Packaging dia menarik betul. Kalau saya nak cuba, sure beli sbb botol dia comel. haha

    BalasPadam
  42. Haven't heard about 9Herbs before but sounds like an amazing product with so many benefits to the skin. Would love to try too to hilangkan tompok hitam

    BalasPadam
  43. This looks like a good product. I want to try too to look beautiful.

    BalasPadam
  44. Xpernh try serum.. Skarang byk produk kecantikan.. Cute je botolnya

    BalasPadam
  45. terasa nak cuba la... banyak pula kebaikan dia kan.. boleh jadi primer makeup pula tu..

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.