LAKARKAN KREATIVITI ANDA DIATAS SEHELAI TSHIRT HANYA DI WEBSITE PRINTCIOUS.COM


Assalamualaikum dan salam sejahtera .



cetak baju di printcious , perkihdmatan percetakkan barangan di printcious , apa itu printcious , cara redeem voucher printcious ,voucher printcious , diy tshirt dengan printcious , laman web printciousgift , mudahnya design melalui printcious


DESIGN SENDIRI TSHIRT HANYA DI WEBSITE PRINTCIOUS.COM DAH SAMPAI  | Hari isnin yang lalu, CCL ada uploadkan satu gambar di dalam laman sosial media facebook dan instagram CCL berkenaan satu parcel kiriman dari pihak printcious . Sesiapa yang menjadi rakan CCL di facebook mahupun follower CCL dalam instagram  boleh tahu la apa pekembangannya . Acewahhh femes -femes gitu . Berangan kejap . Ok hari ini baru CCL ada masa lapang nak draft satu entri berkaitan parcel yang CCL terima.

Hari tue abang posmen datang hantar parcel, tengok-tengok kirimannya dari Printcious.Wah senyum gembira tak terkata lah parcel yang ditunggu-tunggu selamat tiba . Al-kisahnya ini pertama kali CCL berurusan online shopping dengan laman web prìntcious . Berkat CCL menang satu contest, so CCL ada redeem barang dari pihak Printcious . Nak tahu CCL redeem apa guna voucher tue ?


cetak baju di printcious , perkihdmatan percetakkan barangan di printcious , apa itu printcious , cara redeem voucher printcious ,voucher printcious , diy tshirt dengan printcious , laman web printciousgift , mudahnya design melalui printcious


Taraaa !!! Seperti gambar diatas, CCL redeem sehelai tshirt DIY berwarna putih . Cantik ke tidak ?? Kalau korang nak tahu printcious adalah salah satu website dimana korang boleh  customized sendiri apa yang kita nak , ala-ala DIY  gitu . Macam design baju CCL ni memang berkurun minggu jugak CCL fikirnya . Dah macam designer to be . Bukan senang nak jadi designer baju yang tak berpengalaman ni . Tapi CCL cuba, walaupun berminggu juga CCL fikir akhirnya CCL dapat hasilkan satu design yang bagi CCL nampak simple dan tak berserabut .

Dah lama CCL nak hasilkan satu baju khas untuk diri CCL yang berkecimpung dalam bidang blogger ni walaupun sehelai alhamdulillah printcious.com dah memenuhi keinginan CCL , boleh DIY  baju walaupun sehelai sahaja . Kalau korang nak banyak-banyak pasang pun boleh lagi pihak-pihak printcious suka . Disebabkan blog CCL bertemakan warna soft pink . So design pada baju ini pun CCL gabungkan tiga warna putih , hitam dan pink . Maka terhasilah seni kreativiti CCL atas tshirt tersebut . Bila dah sampai ke tangan CCL rasa macam nak letak dalam frame je, sayang pulak nak pakai .

Ok . Kalau korang yang berminat nak DIY  tshirt sendiri dengan design-design yang korang berkenan , korang boleh terjah https://www.printcious.com/my

apa yang menariknya bila korang tempah tshirt ini melalui Printcious


1.Jenis baju , Saiz dan material 
melalui website Printsious ini ada tiga kategori tshirt yang korang boleh pilih antaranya Contton Tshirt , Graphic Tee dan Graphic Tee khas untuk kanak - kanak.Macam pemilihan CCL tshirt di atas , CCL memilih tshirt Graphic Tee bersaiz XS , disebabkan tubuh badan CCL yang kecil ni haa , lebih selesa mengenakan saiz yang sesuai .Alhamdulillah saiz baju tidal terlalu besar dan tidak terlalu kecil bila disarungkan pada tubuh badan , Disebakan CCL memilih Graphic Tee , warna tshirt yang available hanya warna putih sahaja , tapi korang jangan risau  , korang boleh memilih tshirt bewarna dengan material kain cotton . oh lupa pulak CCL nak nyatakan disini , pemilihan material kain unutk tshirt yang CCL tempah adalah polyster spandex . sedap dipakai tak panas .


2.Kualiti Printing . 
Nampak tak logo dan words pada tshirt tu ? CCL yang customized sendiri ok  . sengaja CCL design tshirt ini sebagai kenangan , Puas jugak CCL perah idea macam mana nak design tshirt seelok ini , eh elok ke ? cantik ke ? tapi semestinya sangat simple bukan . Simple But Beautiful . Semestnya CCL amat berpuas hati atas kualiti printing pada baju tersebut . Kualiti printingnya bukan biasa - biasa tapi luar bisa , nak tau luar biasanya macam mana jom terjah link ini  https://www.printcious.com



3. Harga 
Dari segi harga amat berpatutan dengan kualiti , disebabkan CCL pakai voucher yang diperoleh dari pihak printcious , so CCL hanya bayar baki yang berlebihan sahaja 


'precious gifts form your heart' 

LAKARKAN KREATIVITI ANDA DIATAS SEHELAI TSHIRT HANYA DI WEBSITE PRINTCIOUS.COM LAKARKAN KREATIVITI ANDA DIATAS SEHELAI TSHIRT HANYA DI WEBSITE PRINTCIOUS.COM Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 4:38:00 PTG Rating: 5

32 ulasan:

  1. cantiknya CCL.. nnti post la entri CCL pakai baju ni.. nk tngok.. hehe

    BalasPadam
  2. Wah cantiknyee design t-shirt CCL. Pink lagi

    BalasPadam
  3. cantikkk..ada gak terfikir nk design baju dengan link blog macam CCL tu tapi saya pemalu..nnti dh buat, malu nak pakai..haha

    BalasPadam
  4. Bole cuba ni. Senangkn.. sume di hujung jari..

    BalasPadam
  5. assalamualaikum CCL...mmg cantik la...
    ** Mama Maszull

    BalasPadam
  6. Cantiknya t shirt...i like

    BalasPadam
  7. Cantiknya...my feveret kaler
    Best juga kalau buat ni..

    BalasPadam
  8. Cantik design tu.. Memang nampak berkualiti dan terbaik

    BalasPadam
  9. Mnrik jgk bju ni. Tp rsau x muat dgn CR. Huuu

    BalasPadam
  10. Part ni Dania suka ni..dia sgt kreatif compare mama dia..hahaha...nanti nak tunjuk kat dia la website ni

    BalasPadam
  11. Dah ramai share pasal printcious..tapi AS xde peluang lagi nak cuba..huhu sedey. Line internet tak.mengizinkan..nak editing pun tak lepas

    BalasPadam
  12. wahh bestnya . boleh print baju design sendiri ni

    BalasPadam
  13. Bestnya... lain kali boleh tempah kat sini je...senang.

    BalasPadam
  14. Cantiknya. Printcious ni memang dah lama established kan.

    #TheRealBloggerMak

    BalasPadam
  15. the final touch look really good. nice design

    BalasPadam
  16. Menarik. Kat oversea dah lama menjalankan bisnes macam printcious ni. Design online, bayar pastu dapat baju.

    BalasPadam
  17. Best kan? Nany pun suka gak design sendiri. Cuma masalahnya, kalau dah start buat tuh..memang lama pulak daku mengadap. Tukar font, tukar kaler, letak gambar. Lepas tuh rasa tak cantik..tukar balik. HAHAHA!!! Nany suka kalau nak buat hadiah bagi pada orang. lain sket dari yang beli terus dari kedai kan? hehe..

    BalasPadam
  18. Lately banyak dengar tentang princious ni. Ah tidak lama" sangkut lak kat princious ni nanti

    BalasPadam
  19. Waahhh nice sharing, boleh lah buat baju untuk anak beranak nantii :)

    yanmie
    www.yanmieonline.com

    BalasPadam
  20. Ala kita nie xkreatif nak lakar-lakar nie.....

    BalasPadam
  21. Printcious memang idea yang bagus untuk buat baju seragam kan. And suka tengok your design tu

    BalasPadam
  22. Menariknya. Boleh la try nanti hihihi...

    BalasPadam
  23. Such a beautiful print! I used Printicious before, too, to print my blogger t-shirt, tapi tak pandai buat design. HEHEHE

    BalasPadam
  24. I actually used to like Printcious until a certain point..tho...but regardless your print looks awesome! wear it proudly kayh?!

    BalasPadam
  25. Cantiknya baju <3 Siqah tak pernah lagi guna khidmat Printicious. Nanti nak jugak cuba :D

    BalasPadam
  26. I like it... I want to give it a try too.. thanks for the recommendation

    BalasPadam
  27. Looks good and will certainly need to give this a go in order to personalize. Cheers to the share!

    BalasPadam
  28. The printing price is reasonable. Quality I will say acceptable. I done several printing with them. The only concern is shipping not free if printing less.

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.