Ahad, 23 Julai 2017

PUDING CHEESE


Assalamualaikum dan salam sejahtera 


Puding,resepi puding,resepi aneka puding,puding cheese,resepi cheese, blog resepi,blog mesra seo,gambar puding cheese,puding berlapis cheese


PUDING CHEESE


Bahan bahan:

13gm serbuk Agar-Agar
1 liter air
120g gula
3 biji telur
120-150g biskut cheese - blend halus
1 sb tepung kastad
400ml susu cair/susu segar
200gm susu pekat
50gm mentega



Cara cara:

1.Masak serbuk agar agar dengan air sehingga hancur. Kacau selalu. Masukkan gula dan kacau sehingga sebati.

2.Pukul telur sehingga rata dan campurkan biskut dan tepung kastad. Kemudian masukkan susu dan kacau sebati.

3.Tuangkan ke dalam adunan agar agar tadi dan tutup api apabila mendidih. Akhir sekali, masukkan mentega sehingga sebati.

4.Tuang ke dalam acuan dan biarkan sejuk di suhu bilik. Sejukkan sebelum di hidangkan.


17 ulasan:

  1. boleh cuba buat nanti kalau rajiin..

    BalasPadam
  2. nampak mcm senang nak buat puding. selalu nak try buat puding tp takut tak menjadi..hehe

    BalasPadam
  3. Sodapnyaaa. Boleh cuba buat ni nanti. Tak pernah lagi rasa puding cheese

    BalasPadam
  4. Resepi ringkas tp sedap kan..kalo ada kenkawan atau. Family nak dtg boleh buat tq resepinya nati nk Cuba

    BalasPadam
  5. adoi.. nampak senang.. memang best kalau dapat buat ni makan sejuk2.. tapi kalau buat, kite makan sorang.. huu~ jual tak ? nak beli bleh ?

    BalasPadam
  6. Rajinnya CCL...resipi yg hari tu pun xsempat buat lagi...hihi

    Jemput join ye chocolate giveway ni di http://ciknurul23.blogspot.my/2017/07/chocolate-fan-giveaways-by-sii-nurul.html

    BalasPadam
  7. Nampak senang tapi kena ada kerajinan yg tinggi kan. Hee

    BalasPadam
  8. wahhh..! nampak sedap tu walau simple je.. :)

    ...

    BalasPadam
  9. biskut cheese tu biskut apa eh? ttbe blur kejap..hahahaha

    BalasPadam
  10. Kalau modified letak milo sedap ni

    BalasPadam
  11. nice sharing ...nanti nak try testing buat.

    BalasPadam
  12. aida memang x pernab memuding.
    but suka makan puding, ccl.
    sejuk.
    nyaman.

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !