Jumaat, 9 Jun 2017

PENTINGNYA TONER SELEPAS CUCI MUKA


Assalamualaikum dan salam sejahtera..


PENTINGNYA TONER SELEPAS CUCI MUKA  Hai semua..entri kali ini bersiaran mengenai tips kecantikkan untuk wanita-wanita yang sudah semestinya sukakan kecantikkan . CCL nak cakap pasal toner & mungkin khas untuk yang dah putus asa dalam mencari toner yang sesuai dan best. Mungkin untuk species kedekut jugak. 

Cleansing your face ialah part paling penting untuk jaga kulit. Cuci muka and toning ni go in hand sebenarnya. Tiap kali lepas cuci muka tu janganlah seronok sangat sebab dah takda step seterusnya. Semestinya ada. Kata nak cantik? Dahtu takkan cuci muka je dah glowing. Cuci muka je tak cukup untuk get rid impurities yang ada dekat muka. So toner akan bantu untuk remove any leftover product yang cleanser tak berjaya nak cuci. 

Toner jugak sejenis cecair yang tolong untuk restore balik pH kulit muka kita. Walaupun rupa dia macam air tapi dia sangat bermanfaat dan mendatangkan hasil untuk dituai kulit. CCL Nak inform siap siap, sebelum proceed dengan homemade remedies, sila buat patch test. What works on others might go as a curse for you 😎



Tips kecantikkan,toner muka,tips pemakaian toner muka,apply toner selepas cuci muka ,cara pemilihan toner mengikut kulit muka



1. Toner for oily skin (Epsom salts toner)
1tsp epsom salts + mineral water
Mix dua dua bahan ni dalam spray bottle lepastu goncang untuk bagi dia larut. Mineral water tu sampai maximum volume spray bottle tu. Once dah larut,bolehlah guna as toner atau face mist. Epsom salts ada deep reach actions in which dia boleh penetrate pores korang and buat kerja kerja mencuci. So epsom salts ni akan absorbs excess oil and dehydrates bacteria yang grow in clogged pores

2. Dry and Normal skin (Rose water toner)

Banyak je orang jual benda ni. Beli rosewater dekat kedai pastu mix dgn 200ml air. Toner boleh guna cotton pad dulu. Lepastu baru dab kat muka. Nak spray terus pun boleh. Rasa rasa malas tu beli je toner & transfer dalam bottle spray. Lepastu tinggal spray je kat muka

So lepas ini , agak-agak ramai tak yang akan pakai toner lepas mencuci muka ? ..





Tak pernah lagi mencuba produk perlashine ?
Apa kata kita register PerlaShine ini,Safiey Ilias nak bagi percuma untuk 1000 orang yang pertama.klik banner !! 



10 ulasan:

  1. Memang penting sangat toner ni..selepas cuci muka..rabia akan pakai toner..kadang2 x pakai juga..moisturezer pakai malam..

    BalasPadam
  2. Ni lah rahasia orang Korea punya kulit muka mulus. Pernah baca artikel, diorang tu rajin pakai toner.

    BalasPadam
  3. toner mmg penting sbnrnye... Tp kene pilih yg betul2 sesuai. Kalau x memang x selesa pakai..

    BalasPadam
  4. Rupanya produk ini adalah toner. Siqah tak pakai toner. Nak kena pilih jugaklah satu toner. Huhu

    BalasPadam
  5. Xpernah pakai toner.. Nak pakai tak taw nk hak mana

    BalasPadam
  6. Malangnya LZ x boleh pakai toner Cik CL. Bila guna toner kulit muka akan naik ruam.. bertabahlah baca kelebihan toner ni sbb x blh apply pd muka sendiri. 😥

    BalasPadam
  7. betul, tp saya selalu lupa pasal toner ni

    BalasPadam
  8. Alamak!! Akak tak suka pakai toner sebab akan buatkan kulit akak kemerahan. Tak larat nak cuba dah yang ada kat pasaran tu. Kena fikir balik la Nak guna toner selepas baca sharing ni.

    BalasPadam
  9. aida ni sgt pentingkan penjagaan muka.
    now diturunkan kpd anak2 dara.

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !