Selasa, 13 Jun 2017

KENAPA ADA SESETENGAH MANUSIA YANG BENCI ORANG ?


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Manusia yang benci sesama manusia,kehidupan manusia,cabaran hidup,personal life,


KENAPA ADA SESETENGAH MANUSIA YANG BENCI ORANG ? Dalam dunia ini tak semua orang akan sukakan kita, ada jugak yang tak suka kita tanpa sebab..mungkin cemburu dengan kelebihan yang kita ada.tapi kenapa sampaikan mereka membenci kita ? Kadang kita terfikir… Kita mungkin tidak pernah menyusahkan hidup sesiapa, kita mungkin tidak pernah menganggu hidup orang dan tidak pernah pula membenci atau menyakiti mereka. Namun tiba-tiba sahaja mereka membenci kita. Berkata-kata buruk tentang kita di belakang dan mengaturkan pelbagai strategi untuk menyakitkan hati kita.
Sebagai manusia biasa, kita tidak akan terlepas dari mempunyai kekurangan pada diri. Mungkin pada cara kita bercakap, mungkin pada cara kita berjalan, mungkin pada mata, mulut, hidung dan seumpamanya yang menyebabkan ada sesetengah orang tidak suka, benci dan meluat melihat kita. tertentu but they keep on stalking that person's page. Why?

Kalau kita follow page someone sebab kita suka, sebab kita jadikan dia inspirasi, itu lain. Tapi kalau kita follow sebab kita nak check on them, siap zoom gambar semata-mata nak cari kesilapan, nak mengutuk then bila jumpa. Terus viralkan

Pernah terpikir tak sebab apa? Salah satu sebabnya, that person has impacted your life. Perasaan yang awak dapat while snooping around with these particular people bukanlah satu perasaan yang seronok. Tapi kenapa masih jugak continue stalking? Sebab dia ni sangat menyakitkan hati. Sebab dia pernah melukakan hati kita sangat-sangat. Padahal it never caused positive emotions pun dan tak akan membuatkan you feel better.

Kenapa masih lagi buat kerja takda life macam tu?
Kenapa masih rajin usha or follow akaun media sosial dia? Kalau dengan follow dia, boleh jadikan inspirasi untuk diri jadi lebih baik, takpa. Tapi kalau menjadikan kau semakin sakit jiwa, baik unfollow


6 ulasan:

  1. Siqah follow orang sebab suka dengan kisah mereka dan mungkin boleh jadi sumber inspirasi. Kalau setakat nak stalk, tak payahlah rasa. Buat semak timeline je. Hehe.

    BalasPadam
  2. betul tu..terasa sangat kalau ada org benci i tanpa sebab :(

    BalasPadam
  3. huhuhu ramai org mcm ni... Mintak dijauhkan dari org yg macam ni.. kengkdg ada jugak terasa mcm ada yg tak suka dan benci kite.. tak kire lah dalam alam maya or disekeliling kite.. huhuhu

    BalasPadam
  4. sifat benci tak septutnya ada dlm diri kan. smoga kita dijauhkan dri sifat ni..

    BalasPadam
  5. itulah dunia... hehe sebab itu ada syurga dan neraka :)

    BalasPadam
  6. Teringat kat sorang kawan...dia boleh benci kat orang even tak pernah kenal...hihi..macam macam

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !