Isnin, 3 April 2017

GIRLS ANAK TUDUNG KORANG LEVEL MANA ?



Assalamualaikum & salam sejahtera para readers.


Tips pemakaian anak tudung, anak tudung , tutorial tudung, tips pemakaian tudung,jenis anak tudung,cekup kepala,serkup kepala,anak tudung murah


JENIS CEKUP KEPALA KORANG LEVEL MANA ?  |Entri kali ini khas untuk kaum hawa ..tapi kalau kaum Adam nak baca pun CCL tak kisah ..tapi entri kali ini memang CCL tekankan pada kaum Hawa diluar sana .. Entri kali ini berkisahkan tentang 'serkup kepala' , 'cekup kepala' dan ada yang panggil ' 'anak tudung' . Kaum Hawa pun tahu kan apa itu anak tudung so tak perlu CCL panjang lebar lagi untuk berikan penjelasan yang panjang .

CCL  nak throwback kembali atau pun nak imbas kembali kenangan zan sekolah dahulu ..zaman-zaman baju kurung putih , berkain biru muda dan bertudung putih.pelajar sekolah ..kisahnya zaman-zaman sekolah dahulu CCL  pakai tudung ,tapi tak pakai anak tudung, hah pelik kan ? Korang pernah alami tak ? Dari zaman sekolah rendah sampailah ke zaman sekolah menengah seingat CCL  ,CCL tak pernah pakai anak tudung sebelum sarungkan tudung . Hah bagi CCL  itu perkara biasa,namun bagi orang laib memang diorang akan tanya 'Eh, yana kenapa tak pakai anak tudung ?' Jawapan yang mampu CCL jawab hanyalah perkatan 'Tak selesa' .Zaman sekolah rendah alhamdulillah lagi sebab cikgu-cikgu tak ada yang menegur CCL kenapa tak memakai anak tudung .. Tapi bila dah meningkat ke zaman sekolah cikgu-cikgu dah mula tegur ..

Masuk zaman sekolah menengah..tiap kali hari Isnin merupakan hari wajib perhimpunan atau lebih dikenali perjumpaan cikgu-cikgu bersama semua pelajar-pelajar . Memang hari Isnin tue wajib pakai pakaian lengkap dan mematuhi semua peratursn sekolah ..sebabnya ..lepas sahaja perhimpunan ..maka cikgu-cikgu pun akan memulakan kerja sambilannya sebagai polis trafik . Sebab apa CCL  kata sebegitu . Mana tidaknya setiap kali habis perhimpunan semua pelajar akan dikenakan spotcheck oleh cikgu-cikgu..

Maka tibalah giliran CCL  kena spotcheck dengan cikgu..firstly cikgu akan check kasut sekolah .pastikB semuanya putih dan tak terdapat satu line warna pun pada kasut. Lepas tue cikgu alan check stokin.stokin dibenarkan pakai warna hitam & putih dan panjang stokin hendaklah melepasi buku lali..dah lepas part tue ..of course cikgu perempuan akan check tudung setiap pelajar . Pastikan labuh mengikut standart pelajar sekolah..anak tudung dibenarkan pakai warna putih dan hitam sahaja.ok CCL  tersangkut part anak tudung ni .bila cikgu tanya 'kenapa tak pakai anak tudung so macam-macam alasan yang berlegar-lefat dalam fikiran ni ha ...CCL pun sampai terlupa alasan apa yang CCL pakai.maka CCL pun terpaksa dengar tarbiah dari cikgu tersebut .." bila rambut panjang awak tak ikat dengan betul dan tak kenakan anak tudung, kamu pakai tudung terlihat disitu rambut awak' hah lebih kurang begitu la ..

So start dari tingkatan berapa CCL  dah pun tak ingat.CCL usahakan juga bagi serasi.CCL  cari anak tudung yang hanya separuh sahaja. Alhamdulillah selesa jugak pakai anak tudung tue.tapi bila nak buka mulut nal makan .silap-silap anak tudung tu pun boleh gerak-gerak pada kedudukan yang tak betul.
Masuk sahaja tingkatan 4, CCL  dah mencuba pakai anak tudung yang penuh.mulanya agak janggal.lama-kelaman dah ok .satu usaha yang berjaya kan ..sampai sekarang even nak pergi mana-mana pun CCL akan pakai anak tudung dahulu sebelun pakai tudung yang molek-molek.



Anak tudung ni lama-lama pakai keluasannya akan jadi longgar . So CCL  level macam number dua tue.bila dah pakai tarik bagi ketat end then ikat dengan getah. Tapi time nak buka anak tudung tu sakit yang amat, mana taknya ..ikat sekali anak rambut tue.memang sakit lah.Tapi sekarang CCL pilih level satu . Lagi mudah dan takkan sakit . Hanya pakai tarik pada kedudukan yang sesuai..letak je kerongsang . Mudah pun..level 3 dan level 4 tue tak pernah lagi CCL  pakai sampai jadi tahap itu..tapi sekarang pun zaman dah makin up . Pelbagai jenis anak tudung yang dipasarkan ..

So girls .. CCL  level number 1 ... uolls pulak dimana tahap pemakaian anak tudung.. ?

23 ulasan:

  1. Morning CCL 😊🙋

    Siqah level 2. Ikat dengan getah. Hihi. Macam CCL cakap, kalau lama-lama anak tudung jadi besar. So getah lah jawapannya 😄

    BalasPadam
    Balasan
    1. @Siqah Hussin : ccl dulu ikat pakai getah jugak.tapi sakit pulak bila nk buang tue.terikat sekali anak rambut

      Padam
  2. Dulu zaman belajar mmg level ikat getah, haha..! Skrg dah mampu beli baru je kalau agaq dah loose anak tudung tu :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. @Yien : ramai yang ikat getah yerr.sekarang pun anak tudung dah pelbagai jenis

      Padam
  3. macam2 ya
    teringat zaman sekolah ikat guna getah

    BalasPadam
    Balasan
    1. @Nurzakiah Hanum : itu l ..kenangan ja semua ni ..kalau tak ikat getah rasa tak betul betul ketat kan

      Padam
  4. pin dengan kerongsang hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. @Shafyqah Azry : yeahh ..sama la kita ..now ccl ada pada level 1 ..

      Padam
  5. level 1 ada level 3 ada.. hahahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. @Jasmin Bakri : lvel satu sama macam CCL .. level 3 tue dah belubang- lubang .hehe

      Padam
  6. HAHAHAH KAK LIEZ DULU PAKAI GETAH.. UP SIKIT SEKARANG PAKAI SAFETY PIN..

    BalasPadam
  7. Hehehe.. biasa ikat getak la dulu2.. pastu soh la mak belikan yg lain.. haha.. kelako lak rasa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. @Lez Azleeya : sebulan brpa kali beli anak tudung tue.hehehe

      Padam
  8. Dulu masa sekolah level ikat getah.. tapi skrg dh pakai anak tudung yg mmg jenis boleh di ikat pd bahagian belakang, so x de dh la masalah ni :D

    BalasPadam
  9. @SITI AWADAH wah ccl nak cari satu la anak tudung jenis tue .sekarang dah macam-macam jenis kan

    BalasPadam
  10. Hahahaha... setakat ni wife tak lah berlobang, rupanya ada yang berlobang sana sini kan... dari luar nampak cantik je... hehe

    BalasPadam
  11. time sekolah menengah level ikat getah, start masuk u Murni dah tak pakai anak tudung mcm ni guna anak tudung syria ja. Klu ikat guna getah confirm dengan telinga sekali sakit :D

    BalasPadam
  12. Mai selalu pakai pin, kadang-kadang getah, ikutlah mana sempat. Kalau tak pakai anak tudung nayaaa, telinga den capang. Hahaha nanti kantoi la macam mickey mouse. :P

    BalasPadam
  13. teringat zaman sekolah pakai getah sayur ikat!! hahahahah, mana paling buruk itu la paling suka di pakai pdhal ada je anak tudung y elok

    BalasPadam
  14. pin keronsang tu ja pernah :D tapi x lama pun

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...