Khamis, 16 Mac 2017

THE SUNSHINE BLOGGER AWARDS TAGGED BY UNNIANJE


The sunshine blogger awards kalau tadi blogger Mellya Crayola yang tag pada CCL  .. kalau nak tahu 11 soalan yang Blogger Mellya Crayola ajukan .. boleh baca SINI

Kali ni CCL  ditag lagi oleh blogger unnianje. Boleh baca entri beliau DISINI


So sesi CCL menjawab 11 soalan dari blogger Unnianje


1. Who are you?
Seorang gadis remaja berusia 24 tahun ..dan seorang yang memegang jawatan receptionist di salah sebuah hotel di negeri Perlis.


2. During the course of your life is the most embarrassing this ever happened?

Perkara yang memalukan dalam hidup CCL ..tersilap seliper masa kat masjid . Ceritanya selalu kat masjid diorang sediakan selipar jepun ja untuk ke tandas or ambil wuduk. Sekali CCL tukar kasut untuk masuk ke toilet dalam beberapa minit macam tu.hah sekali terdengar suara orang cari selipar .apa lagi CCL  pun gelabah la mana tahu CCL  tersilap pakai.so duduk dalam toilet pikir punya pikir sama ada nak keluar or stay dalam toilet.CCL kuatkan diri keluar dari toilet ..bersama kekuatan yang ada CCL tanya sorang makcik tue.rupanya CCL pakai selipar dia ..yang disangkakan selipar milik masjid ..CCL pun minta maaf la kat makcik tue.muka time tue memang malu padan la.mujur la makcik tue ok .tak marah.memang tak boleh lupakan perkara ni .



3. You like travel? why?

Ya..CCL suka travel .Bagi CCL  ni travel ni banyak manfaat .salah satunya kita boleh tengok keindahan dan tempat-tempat menarik di negeri atau negara lain . Dapat juga serba sedikit ilmu mengenai adat resam, cara kehidupan mereka .


4. state in Malaysia,a state where your don't go?

Belum sempat lagi nak jejak kaki ke negeri Sabah,Sarawak,Negeri Sembilan,Johor


5. Which state cuisine that you like? ( unless your state)

Suka masakan Kelantan & Terangganu especially Nasi Kerabu, Budu ,Cencalok ..alahai ..kalau pergi sana memang wajib makan 


6. Do you like your job now?

Sekarang rezeki CCL  bekerja sebagai receptionist hotel . Alhamdulillah serasi dengan diri CCL  . 


7. The most disappointing in your life? why?

Yang mengecewakan dalam diri sebagai anak sulung tak dapat nak bagi mak ayah segulung ijazah .. CCL  pun belajar sampai STPM  sahaja . Lepas STPM  dapat tawaran belajar . Tapi CCL slow talk dengan parents yang CCL macam dah tak dapat nak sambung belajar .tak dapat nak follow course yang CCL  dapat tu.so CCL doakan supaya adik CCL  boleh bagi mak ayah segulung ijazah .sebab dia punya kecerdikkan lebih sikit dari CCL ..mak ayah mana yang tak nak tengok anak dia berjaya kan .. 


8. Who is the first person you're looking for if your are in emergency?

CCL  akan cari orang yang paling dekat dengan CCL .first minta bantuan dari orang yang CCL  kenal .. 


9. What is the first thing, will do when you wake up?

Perkara pertama yang CCL  lakukan time bangun pagi ..of course godek-godek handphone dulu. Siap-siap iron baju,mandi,solat subuh,breakfast (kalau sempat) dan siapa-siap pergi kerja


10. If someone give your 10k. what do you do?

CCL  akan bagi sumbangan di masjid,sumbangan pada anak-anak yatim .. selebihnya CCL  akan pergi travel ke oversea


11 What you like about me? why?

Semestinya suka ..sebabnya CCL  dapat kenalan baru ..walaupun tak pernah bersua muka ..hanya di alam maya ..dikira kawan jugak tue.hehe . 

Selesai sudah CCL  jawab 11 persoalan dari blogger unnianje..thanks sebab sudi tag CCL.

3 ulasan:

  1. bestkan sekali sekala main jwb soalan macam ni 😄

    BalasPadam
  2. salam ukhuwah ccl.. btw unni suka minum cappucino lagi2 y bland..hihihihihi.. xpe la ccl xda rezeki nk ambik ijazah stpm tu da kira ok mla, y pting rezeki hari ini kan... aallahmdulilah ccl memilih untuk bsedekah, in sha Allah rezeki akan bertmbah.. Unni pun suka jgk ambah kenalan... Thks ccl sudi jawab soalan unni.. moga persbhant ini terus ke jannah wlpun hnya alam maya

    BalasPadam
  3. "Bangun tidur, tengok phone dulu" - sep sikit! Hihi.

    Siqah suka juga travel. Best kan tengok tempat orang. Tapi kekangan masa dan duit mengatasi segalanya. Hihi. Baca buku travel pun okay jugaklah. Dapat bayangkan juga. *sedapkanhati*

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...