Ahad, 12 Mac 2017

RESEPI LABU GORENG RANGUP



RESEPI LABU GORENG RANGUP



Resepi,blog resepi,resepi buah labu,labu goreng ,labu masak kicap,labu masak lemak,labu goreng rangup


Bahan-bahan yang diperlukan 

->Labu di buang kulit..di buang biji dan di hiris nipis (     tak perlu rebus )
->1 cawan tepung beras
->1/2 cawan tepung gandum
->1 sdk baking powder
->sedikit kunyit serbuk
->sedikit garam


Cara penyediaan 

1.Gaul semua dan campur air bancuhannya     sederhana pekat....
2.Boleh la masukkan labu yang di hiris nipis tadi...
3.Goreng seperti biasa...


SELAMAT MENCUBA SEMUA

4 ulasan:

  1. Wah saya tak pernah makan ni... boleh cuba nanti...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh suruh wife encik azlan sediakan petang ni ..makan dengan family..tapi sebelum tue make sure kena ada buah labu kat dapur ..tidak resepi ni tak menjadi .heheh .... selamat berhujung minggu

      Padam
  2. elsa tak makan oh benda benda pelik hukhuk. mampu tengok gambar je hehe

    BalasPadam
  3. Tak tau pulak labu pon boleh gereng. hmm boleh cuba ni.. hehe

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...