Rabu, 22 Mac 2017

LAZADA BIRTHDAY 5th BLOGGER CONTEST




Lazada birthday blogger contest,lazada online shopping,cara mudah beli dalam lazada,perkhidmatan lazada,kebaikkan lazada,kekuranggan lazada




| LAZADA BIRTHDAY BLOGGER CONTEST | Nampaknya lazada ada buat contest khas untuk blogger-blogger .Dah lama CCL  nampak contest ni berjalan-jalan time CCL blogwalking. Ramai jugak blogger yang tak melepaskan peluang ini untuk join . Dan ada juga yang dah dapat suprise dari pihak Lazada .Haishh semakin cemburu pulak CCL  tengok .. so disaat-saat akhir CCL  memutuskan untuk relakan diri join jugak contest ni . Mana tahu rezeki kan ..nak merasa jugak suprise box dari Lazada ni memandangkan CCL  ni boleh dikatakan tiap-tiap bulan akan shopping dalam Lazada .walaupun barang yang CCL shopping tue tak banyak .At least lazada jugak pilihan shopping online dihati dan dimata CCL ..Lazada tetap dihati ..

So setiap contest yang korang nak join semestinya ada syarat ..dan ada hadiahnya 

Lihat senarai hadiah. Teruja tak..Lazada Malaysia mencari 30 pemenang bertuah.

1. Less than 50 Participants (10 winners) 

1st Prize: 1 x RM300
2nd Prize: 3 x RM200 
3rd Prize: 6 x RM100 

2. More than 50 and less than 100 Participants (20 winners) 

1st Prize: 1 x RM500
2nd Prize: 7 x RM250 
3rd Prize: 12 x RM125 

3. More than 100 Participants (30 winners) 

1st Prize : 1 x RM800 
2nd Prize : 12 x RM300 
3rd Prize :17 x RM150 


So tanpa buang masa lagi ..CCL sahut contest lazada ni .kena jawab 3 soalan dari pihak lazada ...mana tahu kalau ada rezeki untuk menang . Harap-harap CCL  pun dapat jugak suprise box dari lazada 




a)  What do you love about Lazada Malaysia?
b)  Top three product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products)
c)  How do you think Lazada Malaysia can improve?
d)  What is your birthday wish to Lazada Malaysia?


Apa yang anda suka tentang Lazada?


a)Dari segi harga
Apa yang boleh CCL  jelaskan ..dari segi harga memang murah.kadang CCL  ada jugak servey-servey harga di kedai dan di dalam lazada . Ternyata dalam lazada harganya murah sedikit berbanding luar.so terlihat disitu penjimatan bukan ..lagi berganda murahnya bila Lazada adakan sale kaw-kawa ..alahai rambang mata CCL  dibuatnya..eh barang murah kualitinya macam mana ? InsyaAllah ..kualitinya ok ..setakat sekarang CCL  shopping tak pernah lagi ada barang yang rosak ..barang yang paling besar CCL  pernah beli adalah Almari Baju 3 pintu ..korang nak tahu harganya berapa ? Hanya rm159 ..murah bukan ? Sampai sekarang almari tue masih kukuh berdiri ..materialnya woodboard ..macam almari biasa ..

b)Dari segi penghantaran

Kalau yang selalu shopping dalam lazada ni.korang akan perasan ada dua jenis penghantaran ..maksud CCL  disini ..penghantaran dari dalam negeri ..dan penghantaran dari luar negara ..kalau korang beli barang daei luar negara ..korang jangan merungut cakap lama .dah nama pun luar negara so korang kena la tunggu 1 minggu atau pun 2 minggu ..insyaAllah barang korang akan selamat sampai olwh pihak posmen. Penghantaran yang kedua dalam negeri .hah ini ambil masa yang ekspress.kadang order petang ni.esoknya barang dah sampai . Lagi menariknya lazada ni ..setiap barang yang kita nak beli..CCL suka letakkkan poskod rumah ..dan boleh tahu jangka masa penghantaran barang yang CCL nak order tue ..

C) Dari segi postage

Hah..ini satu lagi yang CCL tertarik dan sayang dengan lazada..kebanyakkan barangan dalam Lazada ni free postage uolls.menarik kan ..dah tue jimat lagi .tapi korang jangan anggap CCL cakap semua barang free postage .tapi ada sesetengah barang sahaja ..kita sebagai customer just buat payment barang saja..harap pihak lazada dapat kekalkan barang-barang yang dah free postage memandangkan ekonomi sekarang semakin meninggi..semestinya harga postage semakin hari semakin naik ..

3 Produk yang diidamkan dari Lazada Malaysia 

A) Xiomi Yicam camera
Sebenarnya CCL kaki bergambar .tak kira la bergambar dengan rakan-rakan ataupun selfie.segala gambar boleh disimpan jadikan kenangan pada masa akan datang . Sesetengah gambar ada juga CCL uploadkan dalam media laman sosial instagram .So tak salahlah kalau CCL idamkan xiomi Yicam Camera ni .kalau dapat satu ni pun dah cukup bersyukur alhamdulillah . 


Lazada birthday blogger contest,lazada online shopping,cara mudah beli dalam lazada,perkhidmatan lazada,kebaikkan lazada,kekuranggan lazada

B)Microwave oven
Barangan kedua yang CCL idamkan  adalah microwave oven . Disebabkan CCL suka mencuba resepi biskut-biskut yang simple.so CCL dengan microwave oven memang tak boleh dipisahkan kalau nak homade biskut ..tapi yang sedihnyaa ..microwave oven kat rumah baru saja rosak .so kena beli pulak yang baru ..tergendala plan-plan nak try buat biskut baru ..


Lazada birthday blogger contest,lazada online shopping,cara mudah beli dalam lazada,perkhidmatan lazada,kebaikkan lazada,kekuranggan lazada



C)Analog 3D mirror Peacock Clock
Alamak .tengah-tengah godek laman lazada ..mata CCL terpikat pulak dengan jam dinding ni ..menarik dan begitu cantik sangat ..kalau lazada kasi suprise kat CCL wah ..memang cantik lah ..sebab di rumah CCL semua jam dinding tak berdesign.semuanya berbentuk bulat.so kalau ada jam sebegini boleh letak kat ruang tamu sekali gus jadi penghiasa pada dinding

Lazada birthday blogger contest,lazada online shopping,cara mudah beli dalam lazada,perkhidmatan lazada,kebaikkan lazada,kekuranggan lazada




Pendapat supaya lazada ditingkatkan lagi mutu perkhidmatan 

Bertanyakan tentang apa yang pihak lazada perlu pertingkatkan dari segi perkhidmatan ..fikir lama jugak CCL  untuk memberikan jawapan . Sebab selama CCL  menjadi pelanggan setia Lazada . Pihak lazada sentiasa memberikan feedback yang cepat.so untuk pendapat CCL.. CCL harap pihak lazada dapat kembangkan lagi perkhidmatan Cash On Delivery (COD) ke serata kawasan . Setakat sekarang CCL  belum pernah lagi COD  barang dalam lazada . So mana tahu kalau Lazada perkembangkan lagi COD ..makin bertambah customer untuk shopping..

Ucapan Birthday untuk Lazada

CCL nak ucapkan "Happy Birthday 5th To Lazada". Semoga lazada Malaysia dapat menjadi salah satu syarikat online shopping number satu di Malaysia juga di serata pelusuk negara. Semoga Lazada Malaysia terus berkembang maju dengan jayanya

Lepas dah jawab semua soalan, korang kena hantar link post korang ke email contest@lazada.com.my dengan tajuk Lazada Birthday Blogger Contest... Mudah je kan.


7 ulasan:

  1. Good luck CCL! Syed nak yicam tu!! Hehe

    BalasPadam
  2. goodluck CCL. dah nak dekat tarikh pengumuman pemenang nieyh hakhakhak

    BalasPadam
  3. http://shahirahsarmy.blogspot.my/2017/02/segmen-follow-me-februari-2017-my-first.html jom join segmen ni. ^^

    BalasPadam
  4. Good luck ccl.

    Mudah2an dapat hadiah yang dihajati.

    Amin.

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...