Rabu, 1 Februari 2017

TIPS NAK KULIT MUKA PUTIH GEBU



Nak Kulit Muka Putih Gebu Gebas? Pakai Satu Bahan Ni Jer, Memang Berkesan uolss...

Bahan apa yang berkesan sangat tue ? ..hah tak perlu ke sephora,guardian,watson and etc ...korang kena ingat nak cantik tak perlu laburkan duit beribu riban ...sesetengah kosmetik tak semua sesuai dan selamat untuk kulit muka kita..kadang kita pun tak tahu menahu bahan apa yang diletakkan dalam kosmetik yang kita pakai tue kan..ada kosmetik yang kita pilih  selamat dan bebas tanpa mekuari ..kira okeyh la..

Tips yang CikYana nak share dengan korang semua ..sama ada korang dah tahu or tak tahu CikYana tetap nak share jugak ..heheh.. tips yang murah semurahnya..korang just masuk dapur cari je tepung beras .. tak pun jenguk-jenguk je tepung beras kat kedai tue ...tapi jangan jenguk-jenguk je..beli tau ..

sebenarnya tepung beras nie bukan saja boleh dibuat kuih-muih ..sebenarnya banyak kebaikan dan manfaat yang kita tak tahu ..Salah satu contoh, tepung beras boleh buat kulit muka jadi putih malah gebu! ..flawless gitu uolls...dengan harga yang murah..tepung beras bebas kimia  ,bebas mekuari..dan dijamin selamat digunakan...

Meh sini CikYana share cara masker tepung beras..

Tips nak kulit muka putih gebu,tips kecantikkan,tips kulit muka flawless,tips muka putih gebu,tips kulit muka licin,kecantikkan muka,cara penjagaan kulit muka,bahan bebas mekuari ,bahan bebas kimia,masker muka,tips membuat masker muka,tips masker ,cara membuat masker muka,masker muka dari tepung beras,tepung beras,kosmetik bebas bahan kimia,masker dari tepung beras,tips kecantikkan murah,masker murah,


1)Ambil satu sudu tepung beras dan letak dalam mangkuk

2) Campurkan sedikit air dan bagi nampak pekat. Nak campur dengan serbuk kunyit pun boleh tau,bukan sahaja kunyit, nak campur dengan madu, yogurt, putih telur ,serbuk kayu manis pun boleh.  Tapi, kalau korang nak pakai harian, tak perlu campur apa- apa bahan pun okay.

3) Ambil  acuan tepung beras dan sapu pada muka. Buat macam korang pakai masker . Biar hingga kering dan basuh, ataupun korang boleh pakai sampai keesokan hari...

4)Amalkan setiap hari kalau nak lihat keberkesanannya. Yang pasti, kulit muka akan jadi lebih lembut dan cerah tau!..

Haaa mudah kan?? Korang tak perlu berbelanja lebih pun nak cantik ni. Selamat mencuba okay!




4 ulasan:

  1. Memang kawan-kawan saya banyak guna cara macam ni.. patut la lawa kulit dorang.. Nak cuba juga la :)

    BalasPadam
  2. tepung beras ea.. ok ok. leh cuba

    BalasPadam
  3. guna beras pun boleh. jdkan pencuci muka.

    goreng beras tanpa minyak campurkan dgn limau nipis smpai warna kekuningan.
    then blend. pastu tapis asingkan.
    yang serbuk tu buat pencuci muka.

    mmg berkesan nak putihkan wajah.

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...