Rabu, 17 Ogos 2016

SKIN ICING DENGAN BUAH TOMATO



hari niey cikyana nak share satu tips untuk para readers semua .tips kecantikkan kulit untuk uolls kat sana okeyh . . tak perlu pbahan or krim yang mahal-mahal . just perlukan tomato ditambah dengan sedikit kerajinan .. selalunyauolls semua akan apply slides tomato pada muka ..now cikyana nak share skin icing tomato untuk muka .. memang mudah & begitu senang..

 
Sungguh banyak kebaikan skin icing dengan ais kiub tomato ini. Antaranya:+ menyegarkan kulit (kulit glowing!)
+ mencegah kedutan
+ mengetatkan kulit
+ mengecilkan saiz pori-pori
+ menjadikan kulit lebih licin
+ mengurangkan parut dan cela pada kulit
+ merawat dan mencegah jerawat






sediankan 3 biji tomato yang bersaiz sederhana untuk mencukupi untuk buat 20 kuib 





potong tomato menjadi saiz kecil-kecil





seterusnya . tomato yang dipotong kecil - kecil di masukkan dalam blender dan terus dikisar sehingga menjadi tekstur halus  . boeh tambah air sedikit semasa blended . selalunya cikyana tak tambahkan air . sebab tomato dah keluarkan jusnya sendiri 




skin icing tomato ,tips kecantikan,tomato mengecilkan pori muka , pori muka , tips kult licin , petua guna tomato

tomato yang sudah dikisar dimasukkan ke dalam bekas ais kuib . . 




skin icing tomato ,tips kecantikan,tomato mengecilkan pori muka , pori muka , tips kult licin , petua guna tomato

hasilnya tomato tadi setelah dibekukan ...




skin icing tomato tadi pada seluruh wajah korang ..biarkan sebentar ia kering dimka selama 1-2 minit .kemudian bilas dengan air biasa & lap muka .



selamat mencuba 






3 ulasan:

  1. wah macam best je :D
    https://mellyacrayola.blogspot.my

    BalasPadam
  2. Ratah gitu je lagi sedap #Ehhh :P

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...