Isnin, 14 Disember 2015

RESEPI MAYONIS




resepi mayonis, mayonis , krim mayonis,cara membuat mayonis ,



Sekarang semua benda nak kena beli dengan harga yang kadang tak boleh jangka. Apa kata uoolss cuba buat mayonis sendiri..
.

Bahan-bahan:
2biji telur
2sb cuka
1st garam
2st gula
1cawan minyak masak


Cara membuat:
Blend semua bahan bahan dalam 15 minit, masak kejap 
bila dah berketul-ketul tutup api, 
tapiskan minyaknya, 
biar sejuk kejap pastu blend sehingga halus. Siap!


Selamat mencuba ya!

p/s: sumber facebook

8 ulasan:

  1. nt nak try la...suka mkn dgn mayonis ^^

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  4. Nak try la nanti tak payah nak beli mayo Ladies' choice dah hehehe

    BalasPadam
  5. Ada komen berbentuk spam kat atas ni... hihi... kalau dapat buat sendiri mayonis memang terbaik lah, saya selalu beli je, tak terfikir nak buat sendiri sebab tak tahu, dah ada resepi ni nanti boleh lah cuba kat rumah, tapi saya suruh wife cuba ye... hihi...

    BalasPadam
  6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  7. ini cara buat mayonis pula.. mmm terfikir nak try masak udang mayonis pula.. shari ni nak masak udang..

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !