Khamis, 22 Oktober 2015

HOMEMADE ICE CREAM MAGNUM



Homemade aiskrim magnum,resepi aiskrim magnum, aiskrim magnum yang mudah


Homemade ice cream magnum : lepas nie kalau dah teringin nak makan aiskrim magnum banyak-banyak uolls boleyh homemade sendiri . Walaupun rasanya tak sama macam aiskrim magnum original punya tapi seakan-akan tue ada . .

resepinua simple sesangat-sangat .. cikyana jumpa resepi nie time scroll -scroll wall fb . Hah selalu uolls buat aiskrim biasa-biasa ja kan. Apa kata kali ni kita mencub resepi aiskrim yang baru ..

Bahan-bahan
*kacang tumbuk
*ice cream (perisa vanila)
*peanut butter
*kepingan coklat @ kitkat @ cadbury
*kayu aiskrim
*cawan cupcakes


Cara membuat

1.letakkan kacang tumbuk dalam cawan cupcakes . .lapiskan dengan aiskrim perisa kegemaran uolls

2.lapiskan dengan coklat cair . Masukkankacang tumbuk . Lapiskan sekali lagi bersama aiskrim dan letakkan peanut butter 

3.letakkan kepingan coklat @kitkat ataupun cadbury untuk penyedap rasa . .akhir sekali lapiskan dengan aiskrim.Dah siap ..

4. Ok jangan lupa cucukan batang aiskrim . Bekukan dalam peti sejuk .. 

Selamat mencuba 



15 ulasan:

  1. interesting haha bhn pn mudah nk dapat. thanks!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok .jgn lupa try okeyh..moga menjadi..nnti boleyh post sikit nk rasa

      Padam
  2. Huishh sedapnyaaaa!!! Nanti nak try buat la.. Hope menjadi

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. Yea ..perlukan peti ais nk bekukn semua bhn tue dik

      Padam
  4. Wahahaha ~

    Got it ! boleh try.. thank you...

    BalasPadam
  5. tempting gila tutorial ni. haha. tak sabar nak try! thanks for sharing!! :D

    ieyra h. | blog

    BalasPadam
  6. Senang je kn. Cuma rajin dgn x je nk membuatnya. :)

    BalasPadam
  7. Tengok pun dah tahu sedap, kena try nie ^-^

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...