Isnin, 24 Ogos 2015

KENAPA NASI CEPAT BASI ??



KENAPA NASI CEPAT BASI ,NASI PUTIH ,RESEPI NASI PUTIH,BUBUR NASI,



Kenapa Nasi yang baru dimasak cepat basi ?
Mungkin anda tak cuci periuk nasik betul2 pun boleh jadi nasi yang dimasak akan cepat basi.

Tapi kalau ianya kerap berlaku..walaupun periuk dah cuci bersih dan segala macam petua dah kami buat masih basi juga mcm mana ?
Itu tandanya rumah anda ada penghuni yang tak nampak.

Basi yang macam mana?
Terlalu cepat basi, kadang2 masih panas, tapi dah basi, ada yang lebih kritikal baru sahaja masak terus basi.

Kenapa nasik, lauk boleh cepat basi dan kaitan dengan makhluk halus ?
Kita taknampak, kalau Allah izin nampak, kita akan nampak jin2 tu berak kencing dalam makanan kita. lalu nak makan ? sebab tu lauk dan nasi cepat basi. Pernah berlaku, Nasi baru dimasak, masih berasap lagi tetapi.. nasi tu dah pun basi..

Maka caranya, Ambil segenggam lada hitam, dan dibaca ayat Kursi 7 kali. setiap kali masak nasik dan lauk baca Bismillah sampai habis dan masukkan 7 butir lada hitam kedalam periuk. Baki lada hitam bolehlah disimpan dan digunakan setiap kali hendak memasak.

Kalau masih basi juga, panggilah perawat islam berdekatan dengan rumah anda.

InsyaAllah segalanya dengan izinAllah.

Sabtu, 22 Ogos 2015

VASELINE PERCUMA ...



kulit yang cantik semestinya menjadi idaman kalbu setiap orang ..tidak mengira jantina lelaki atau perempuan ,,pastinya inginkan kulit yang cantik dan gebus gitu kan ... sebab tue la time kita zaman kecik dulu ..zaman baby-baby ..parents kita tal lupa letak lotion seluruh badan kita ...sebab nakkan kulit anaknya cantik ..tapi bila kita dah  kian besar ..adakah parents kita akan sapu lotion seluruh badan kita ?? tidak sama sekali kan .. kita dah besar ..so perkara sedemikian patot kita yang buat sendiri ...

tapi bila kita dan kian membesar . . dah start main panas kat luar rumah .. tanpa peduli panas yang terik yang boleyh merosakkan kulit kita..kenapa kita tak jaga kulit kita sebagai mana ibu bapa kita jaga macam kita kecik -kecik dulu..walhal perkara tue mudah saja ..

Kenapa malas nak jaga kulit? Tak paham betullah. Ini bukan pasal warna kulit dah ni, tapi kesihatan dan rupa kulit anda. Kalau licin berseri kan molek, tak kisah warna apa. Tapi berapa ramai je yang sebelum tidur sapu losyen satu badan sampai wangi satu katil? Kenapa kita kena sapu losyen, nak tahu? Sebab nanti kering, lagi-lagi zaman sekarang air cond satu rumah 8 bijik, air cond tempat kerja 17 bijik, memang mengeringkan kulit. Bila kulit kering cepat tua ha ha padan muka


so cik yana nak kongsikan satu losyen untuk korang semua .. losyen nieyh dah lama ada di pasaran ... yang diberi nama vaseline . . ada yang pernah guna dan ada yang tak pernah guna ... 
cik yana selalu pakai losyen nieyh . . harumannya membuatkan cik yana akan terus pakai dan pakai


vaseline nieyh jugak dapat melembapkan kulit kita daripada terus kering macam tue saja ..bila kulit kita kering semestinya struktur kulitnampak kusam dan kurang bermaya..so apa kata kita cuba pakai vaseline . . memandang kan vaseline tengah baik hati nak bagi sample percuma untuk sesiapa yang mahu mencuba ... 

VASELINE.VASELINE PERCUMA,REVIEW PRODUK VASELINE

VASELINE.VASELINE PERCUMA,REVIEW PRODUK VASELINE

Untuk mendapatkan sample percuma dari vaseline . . korang boleyh ke website vaseline ..



500 ORANG YANG TERAWAL AKAN DAPAT RM20





500 ORANG YANG TERAWAL AKAN DAPAT RM20




Sempena hari kemerdekaan ..jadi la 500 orang yang terawal untut grab rm20 . . ala rm20 ja pown ... rm20 pown duit jugak kan ... hanya  dengan rm20 kita boleyh tebus pakaian-pakaian yang berjenama .. lelaki dan perempuan semua ada.. so tunggu apa lgi .. jom jadi 500 yang terawal ... 
daftar di SINI

CPUV KE 76 & 77 : KFC KA$H CARD LAUNCH & SHELL CAMPAIGN




CPUV KE 76 & 77 : KFC KA$H CARD LAUNCH & SHELL CAMPAIGN



Alhamdulillah cpuv menjelma lagi .. tak baru sangat dan tak berapa lama sangat .. diberi dua lagi cpuv baru ...cpuv yang lama pown masih on going lagi .alhamdulillah ..moga makin bertambah earning tersebut ...


cpuv kali nieyh datangnya dari pihak KFC & shell campaign.. walaupown dapat dua cpuv yang baru ..masih bersyukur daripada tak ada langsung,...


Selasa, 18 Ogos 2015

KAMERA SAMSUNG GALAXY A8 16MP ?? BIAR BETUL ..




review samsung galaxy a8,kelebihan samsung a8,kekurangan samsung a8,harga samsung a8.samsung a8 kamera untuk selfie,samsung a8 kalis air



Samsung baru saja meluncurkan smartphone terbarunya untuk kelas menengah ke atas bernama Galaxy A8. Smartphone terbaru samsung ini menjadi seri penerus Galaxy A yang cukup sukses menyita perhatian sejak tahun lalu. Galaxy Aatau Alpha proyek merupakan flagship smartphone Samsung yang dibuat dengan body metal. Tak seperti ponsel Samsung lainnya yang menggunakan bahan plastik, Galaxy A memang terlihat lebih kuat dan elegan.

Nak tahu lebih lanjut samsung galaxy a8 .. apa kelebihan dia serta kekurangannya ...
dan harga samsung a8 di pasaran .. kolang boleyh jenguk webside samsung .. 
klik sini ->  samsung galaxy A8

IKAN KERAPU MASAK KUKUS/STIM




RESEPI IKAN KERAPU MASAK KUKUS . IKAN KERAPU MASAK STIM



1 ekor ikan (dibersihkan) - Saya guna 2 ekor ikan kerapu 
1 batang serai (diketuk) – saya hiris nipis
5 ulas bawang putih (dihiris)
2 inci halia (dihiris)
1-2 biji limau nipis (ambil jusnya)
2-3 biji cili padi (di hiris) – optional
7biji tomato cherry - di belah (Jika gunakan tomato biasa - potong dadu)
sedikit garam dan gula
1 sudu makan sos ikan atau sos tiram
sedikit air
sedikit daun sup (dihiris) dan daun bawang untuk hiasan

Cara-cara

1. Sediakan pengukus. Jerangkan airnya dengan api sederhana. Sediakan bekas tahan panas atau loyang.

2. Lumurkan ikan dengan garam. Kemudian letak di dalam bekas tadi. Taburkan hirisan bawang putih, halia dan masukkan serai. Kukus selama 15-20 minit. Sementara itu, satukan sedikit air bersama sos ikan/sos tiram dan gula. Bancuhkan.

3. Buka penutup kukusan, masukkan tomato serta air yg sudah dicampurkan dgn sos tiram tadi. Kukus lagi 5 minit.

4. Akhir sekali masukkan jus limau dan cili padi. Kacau perlahan. Jika kurang masin bolehlah tambah garam. Kukus lagi selama 2-3 minit.

5. Setelah masak, taburkan hirisan daun sup / daun bawang

6. Hidangkan dan sedia untuk dinikmati bersama nasi putih.

CPUV KE 71-75 BULAN OGOS





syukur alhamdulillah cpuv / be nuffnang masih berjalan dengan lancar .. walaupown tuan blog nieyh xsempat nak spend time dengn blog kesayangan nieyh ... 

CPUV KE 71-75 BULAN OGOS


semuanya 6 cpuv yang nuffnang kasi pada bulan nieyh ... mengharapkan akhir2 bulan ogos masih ada cpuv yang bakal menjelma ... 
cpuv masih lagi on going semuanya .... harap-harap earningsnya meningkat dengan banyak .. 
proses mengumpul duit sekarang .... hehehe ..


#thanksnuffnang



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...