Rabu, 15 Julai 2015

CONFLAKES PEANUT BUTTER POPS




CONFLAKES PEANUT BUTTER POPS,RESEPI BISKUT RAYA,RESEPI BISKUT CONFLAKES,RESEPI BISKUT CONFLAKES MADU,RESEPI BISKUT CONFLAKES PEANUT BUTTER



Bahan-bahan:

1/2 cawan gula
1/2 cawan madu
250gm smooth peanut butter
Secubit garam
4 cawan cornflakes
Segenggam badam nibs - disangai




Cara-cara:


1. Masukkan gula dan madu ke dalam periuk di atas api sederhana 

sehingga gula larut dan kedua-dua bahan bergabung. Didihkan.

2. Apabila mendidih, alihkan dari api. Masukkan peanut butter dan kacau sehingga sebati dengan didihan gula dan madu. Masukkan garam dan kacau rata.

3. Masukkan cornflakes ke dalam mangkuk besar. Tuangkan campuran peanut butter tadi ke atas cornflakes dan gaul rata. Sprinkle the almonds semasa menggaul.

4. Masa tengah suam-suam ni bentukkan ikut kesukaan.Letakkan atas kertas minyak dan biarkan sejuk dan set

5. Hiasan bebas mengikut kreativiti. 
1

Khamis, 9 Julai 2015

KAD RAYA DARI BLOGGER EMAS PUTIH



zaman sekarang serba canggih .nak dapatkan kad raya dari rakan - rakan pun susah sekarang nieyh ..ucapan raya hanya melalui media sosial sahaja..tak macam zaman dahulu kita create kad raya untuk kawan-kawan sebagai kenang -kenangan ..


Alhamdulillah tahun ni jugak cik yana berkesempatan dapat kad raya lagi dari blogger emas putih ..kalau korang yang dah lama bertapak dalam dunia blogger nieyh semestinya korang dah tahu siapa blogger emas putih ..


KAD RAYA DARI BLOGGER EMAS PUTIH,KELEBIHAN KAD RAYA,KAD RAYA 2015 , kad raya dari rakan blogger, , design kad raya,

Design kad raya sis uzu tahun nieyh bertemakan pink .sememangnya sis uzu percinta pink ..lihat saja design blog dia yg comel ..sememangnya kad raya sis uzu memang menarik dan amat simple sekali ...bukan saja dapat kad raya ..sis uzu selitkan sekali biz card dalam sampul nieyh ..biz card sis uzu comel sekali ..suka tengok design2 ..


Apa-apa pown kad raya sis uzu nieyh boleyh tambah koleksi kad raya cik yana ..dan djadikan kenangan  Pada zaman serba moden nieyh..

Cik yana lebih suka kad raya berbanding ucapan melalui media sosial. .kad raya kita boleh simpan ..kalau ucapan melalui media sosial..boleh hilanh begitu saja ..itu kelebihan kad raya ..apa-apa pown .. selamat hari raya aidilfitri vuat rakan blogger yg lain ..
2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !