Isnin, 23 Mac 2015

MENARIKNYA RESTORAN JO CENDOL PULUT




Restoran jo cendol pulut,restoran haji johari cendol pulut ,cendol pulut napoh ,cendol pulut ,resepi cendol pulut ,cendol pulut berlemak ,rnr napoh


Restoran jo cendol pulut . . Orang2 utara terutama sekali kedah . . Yang stay area2 napoh or kawasan berdekatan dengannya . . Kalau sebut saja restoran jo cendol pulut . . Rata-rata mesti tau tempatnya kt mana . . Tempatnya mudah utk dicari. . .restoran ni berdekatan dengan jalan raya . . Lebuhtaya bukit kayu hitam ,kedah ..selepas jumpa rtc napoh . . Terserlahlah restoran ni. . 


Ini kali kedua cik yana pergi . .first time cik yana pergi dengan family . .kali nieyh cik yana spend time dengan member . .lunch dengan diorang kat sini . . Memandangkan dari unimap . .kitaorang terus ke changlun cari barang ..bila perut terasa lapar cik yana terus teringatkan satu restoran ni . . Akhirnya destinasi mkn tengah hari kami jumpa jugak akhirnya . . Kawan2 mcm terpegun ja tengok restoran ni ..sampai diorang sendiri cakap . . Kita ni kat restoran ke dekat rnr . .confius . . Hehehe ingatkan cik yana sorang saja yg ckp mcm tue masa first time dtg restoran ni rupanya ada lgi yg ckp mcm ni . . 


Yes . .bila sekali pandang restoran ni ibarat satu destinasi perhentian . .sebab kalau korang tengok gambar kat atas tue pown korang akan samakan  dengan rnr . . Apa yang menarik kt restoran ni . .


menu
Menunya jangan ditanya lah . .pelbagai yang ada . .tpi restoran ni x sediakan menu pada setiap meja . .kalau nak tahu menu dan harganya korang kena la jenguk2 menu yang besar gedabak kat ruangan kaunter pembayaran .hah disitu korang tengok la survey makanan sampai 5 minit kot ..seriusly nama ja restoran jo cendol pulut . .korang jangan ingat restoran ni hanya menjual makanan seperti cendol saja . . Kalau xsinggah xtahu la kan . . 


•harga makanan
Harga makanan rata-rata bagi pemerhatian cik yana amatlah berpatutan dengan makanan yang dihidangkan . .kualiti dan citarasa makanan tue amatlah penting. . Berbaloii


•citarasa makanan
Disebabkan terlalu banyak menu makanan direstoran ni . .cik yana xsempat nk merasa kesedapan  makanannya ..first time dtg hri tue cik yana dpt rasa cendol dengan mee sup thai . . Memang sedap sekali . . Kelmarin cik yana sempat jamah cendol ,abc,kway teow kungfu ,cucur udang . .wahh banyakkan . .alang-alang dh datang mcm nk makan semua ja..tp apakan daya ..perut kekenyangan xsangga . .


service 
Waiter restoran ni sangat2 peramah sekali ..sehinggakan masa cik yana tengah servey makanan utk dioder . .dia sempat lagi promote mknan2 kt cik yana ..sehinggakan suruh cik yana duduk dlu. . Maklum laa tengah haru ni ..panasnya luar biasa sedikit. .bila dh oder . .makanan xperlu tunggu smpai stengah jam gitu . .walaupown ramai org . .makan cepat je dtg ..yg penting kesedapan makanan trsebut


parking
Hah . .yang ni paling paling susah nk mencri tempat parkingnya ..bila ramai sangat tempat parking piwn penuh terpaksa parking jauh . .bjalan kaki nk ke restoran ni . .kalau tempat parking dluaskan  mungkin xsusah pelanggan pusing cari parking


•tempat awam 
Kat sini semuanya tersedia seakan-akan di rnr . .surau ,bilik air semua kemudahan tue ada disini . .so lepas makan yang mana nk buang hajat siap2 sebelum nk teruskan perjalanan yang jauh boleh laa ke sini . . Surau pown disediakan . . Mudahkan . .


tisu
Kalau boleh diupgradekan lagi bagus ..pelanggan lepas makan mulut habis comot mesti memerlukan tisu ..so perlu la kalau letakkan tisu disetiap meja .nasib laa cik yana sentiasa spare tisu ..kalau sesak2 boleh la guna. . 


So korang yang teringin nak ke sini boleh la pergi . . 
Restoran jo cendol pulut . .insyaAllah kesedapan makanan layanan diorang membuatkan korang nk datang lagi . . 


Restoran jo cendol pulut,restoran haji johari cendol pulut ,cendol pulut napoh ,cendol pulut ,resepi cendol pulut ,cendol pulut berlemak ,rnr napoh

5 ulasan:

  1. Ena mai alor setaq selalu mai sini. Memang sedappp sungguh cendol pulut dia.. tambah2 tengah panas ni.. terbaikk aahhh

    BalasPadam
  2. pernah makan sekali kat sana :)

    ** cc cream tu akak ada jual yunk whatsapp 012 4003624

    BalasPadam
  3. Jo cendol Pulut mmg terbaik.... Paling best Cendol pulut dia mmg mantap la.. makan pulak dengan nasi putih + tomyam campur..huh! best giler

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tomyam cmpur xnah rasa lgi ..sedap ke

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...