Ahad, 29 Mac 2015

KELUAR DATE DGN TELEFON , PASANGAN HANYA PENEMAN




telefon .keluar dating



Dating zaman sekarang. . Dating dengan telefon atau dating dengan pasangan . . Atau pown pasangan korang hanya peneman . . Jumpa sekadar cukup syarat korang keluar sahaja . . Macam2 peristiwa dh cik yana tengok berdasarkan sekeliling cik yana ..


Candlelight dinner suami isteri
-ok sincely , kes nieyh memang pernah terjadi kat tempat kerja cik yana . . Satu pasangan datang ke hotel tempah candlelight dinner untuk malamnya . . Ok lah ..staff yang lain mengharapkan pasangan ini sweet .. tapi tiba masa candlelight dinner tue ..cik yana perati ja dari jauh . . Candlelight dinner apa macam tue . . Masing2 dok tenyeh screen tepon ja scrolll sana sini ..habis masa duit ja korang candlelight dinner tue .baik makan ja masakan isteri kat rumah . Perhati and perhati lagi pasangan suami isteri tue . .bercakap pown hanya sepatah dua kata . .makan pown diam2 saja . .seriusly cik yana tengok xsweet langsung . .bukan apa at least isteri suami didepan mata ..event yang paling bermakna dalam hidup korang .xkan la korang boleh mati kalau seminit x tengok telefon .urmm . . Xpaham betul la ...


Pentingkan telefon,pasangan dibiarkan ?
So far ..pasangan diluar sana jangan tipulah kalau salah sorang dari pasangan korang bila keluar jejalan makan-makan di tangan asyik pegang telefon ja . Dah macam terlekat gam je telefon pada tangan . . Kes ni jugak pernah terjadi pada cik yana . . Bila sesudah makan . .at least kita boleh borak2 dengan pasangan . .memandangkan pasangan asyik scrolll telefon ja ..sampaikan cik yana mulakan perbualan langsung dia xdak respons apa-apa ..takkan la slow sangat cik yana cakap kot. . Xpe2 kita repeat second word . .ternyata hanya sia-sia . .mungkin ada perkara yang menarik hatinya di dalam telefon tue sehinggakan cik yana diabaikan macam tue saja ..buad endah tak endah saja . . Mood down terus la bila dah jadi macam tue . . Cik yana pown keluarkan tepon. . Mula scroll apa-apa yang patut untuk menghilangkan kesedihan dihati..ternyata . .dia tak cakap apa-apa pown . .puncanya datang dari telefon dia lah ..


Pentingkan apa yang ada di depan mata ,bukannya telefon .
Selama cik yana berkawan dengan lelaki ..mungkin ni lelaki pertama . .kami hanyalah seorang kawan sahaja .jangan angap yang bukan2 . . Ok lah so far cik yana bersama adik kawan cik yana ..baru lepas g interview then perut pown dh mula buat konsert di dalam ..kita orang berhenti makan ..sementara nk tunggu makanan sampai . .cik yana sempat keluarkan telefon tengok apa yang ada ..perkara yang paling utama nak kasi tau kat kesayangan cik yana lokasi cik yana berada ..sempat lagi jari ni godek-godek fb,wechat segalanya apps yang ada dalam telefon ni ..sehinggakan ada yang menegur .simpan lah telefon tue dulu . Kita bertiga dah la susah nak jumpa .at least sekali sekala berjumpa cerita la something tentang diri masing2 . Bukannya hanya membelek telefon sahaja . Ok lah dengar2 kawan cik yana cakap mcm tue . .cik yana ikut saja cakapnya . .mungkin ada benarnya dia cakap macam tue.so . .dari pemberitahuaan adiknya baru la cik yana tahu . . Kawan cik yana ni pantang kalau keluar sama2 salah sorang asyik membelek telefon sampai ambik masa yang lama . . . 


Conclusionnya , bukan pasangan yang lain saja yang buat macam ni ..pasangan cik yana pon turut macam ni jugak . .cik yana xkisah kalau nk scroll telefon . . Tapi bukan sampai amek masa yang lama ..scroll down telefon sampaikan lupa pasangan di depan tanpa bagi respons apa-apa .tanpa bercakap apa-apa . . Semua org tak suka . . 


Tapi kenalah terima hakikat .dating sekarang zamannya sudah moden tak macam dulu lagi ..telefon sekarang pown dah ada macam2 apps . . 

Jom kita baca sedikit . . Sekadar renungan pasangan-pasangan diluar sana 





KELUAR DATING DENGAN TELEFON , PASANGAN HANYA PENEMAN

1 ulasan:

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !