Ahad, 29 Mac 2015

KELUAR DATE DGN TELEFON , PASANGAN HANYA PENEMAN




telefon .keluar dating



Dating zaman sekarang. . Dating dengan telefon atau dating dengan pasangan . . Atau pown pasangan korang hanya peneman . . Jumpa sekadar cukup syarat korang keluar sahaja . . Macam2 peristiwa dh cik yana tengok berdasarkan sekeliling cik yana ..


Candlelight dinner suami isteri
-ok sincely , kes nieyh memang pernah terjadi kat tempat kerja cik yana . . Satu pasangan datang ke hotel tempah candlelight dinner untuk malamnya . . Ok lah ..staff yang lain mengharapkan pasangan ini sweet .. tapi tiba masa candlelight dinner tue ..cik yana perati ja dari jauh . . Candlelight dinner apa macam tue . . Masing2 dok tenyeh screen tepon ja scrolll sana sini ..habis masa duit ja korang candlelight dinner tue .baik makan ja masakan isteri kat rumah . Perhati and perhati lagi pasangan suami isteri tue . .bercakap pown hanya sepatah dua kata . .makan pown diam2 saja . .seriusly cik yana tengok xsweet langsung . .bukan apa at least isteri suami didepan mata ..event yang paling bermakna dalam hidup korang .xkan la korang boleh mati kalau seminit x tengok telefon .urmm . . Xpaham betul la ...


Pentingkan telefon,pasangan dibiarkan ?
So far ..pasangan diluar sana jangan tipulah kalau salah sorang dari pasangan korang bila keluar jejalan makan-makan di tangan asyik pegang telefon ja . Dah macam terlekat gam je telefon pada tangan . . Kes ni jugak pernah terjadi pada cik yana . . Bila sesudah makan . .at least kita boleh borak2 dengan pasangan . .memandangkan pasangan asyik scrolll telefon ja ..sampaikan cik yana mulakan perbualan langsung dia xdak respons apa-apa ..takkan la slow sangat cik yana cakap kot. . Xpe2 kita repeat second word . .ternyata hanya sia-sia . .mungkin ada perkara yang menarik hatinya di dalam telefon tue sehinggakan cik yana diabaikan macam tue saja ..buad endah tak endah saja . . Mood down terus la bila dah jadi macam tue . . Cik yana pown keluarkan tepon. . Mula scroll apa-apa yang patut untuk menghilangkan kesedihan dihati..ternyata . .dia tak cakap apa-apa pown . .puncanya datang dari telefon dia lah ..


Pentingkan apa yang ada di depan mata ,bukannya telefon .
Selama cik yana berkawan dengan lelaki ..mungkin ni lelaki pertama . .kami hanyalah seorang kawan sahaja .jangan angap yang bukan2 . . Ok lah so far cik yana bersama adik kawan cik yana ..baru lepas g interview then perut pown dh mula buat konsert di dalam ..kita orang berhenti makan ..sementara nk tunggu makanan sampai . .cik yana sempat keluarkan telefon tengok apa yang ada ..perkara yang paling utama nak kasi tau kat kesayangan cik yana lokasi cik yana berada ..sempat lagi jari ni godek-godek fb,wechat segalanya apps yang ada dalam telefon ni ..sehinggakan ada yang menegur .simpan lah telefon tue dulu . Kita bertiga dah la susah nak jumpa .at least sekali sekala berjumpa cerita la something tentang diri masing2 . Bukannya hanya membelek telefon sahaja . Ok lah dengar2 kawan cik yana cakap mcm tue . .cik yana ikut saja cakapnya . .mungkin ada benarnya dia cakap macam tue.so . .dari pemberitahuaan adiknya baru la cik yana tahu . . Kawan cik yana ni pantang kalau keluar sama2 salah sorang asyik membelek telefon sampai ambik masa yang lama . . . 


Conclusionnya , bukan pasangan yang lain saja yang buat macam ni ..pasangan cik yana pon turut macam ni jugak . .cik yana xkisah kalau nk scroll telefon . . Tapi bukan sampai amek masa yang lama ..scroll down telefon sampaikan lupa pasangan di depan tanpa bagi respons apa-apa .tanpa bercakap apa-apa . . Semua org tak suka . . 


Tapi kenalah terima hakikat .dating sekarang zamannya sudah moden tak macam dulu lagi ..telefon sekarang pown dah ada macam2 apps . . 

Jom kita baca sedikit . . Sekadar renungan pasangan-pasangan diluar sana 





KELUAR DATING DENGAN TELEFON , PASANGAN HANYA PENEMAN

Isnin, 23 Mac 2015

MENARIKNYA RESTORAN JO CENDOL PULUT




Restoran jo cendol pulut,restoran haji johari cendol pulut ,cendol pulut napoh ,cendol pulut ,resepi cendol pulut ,cendol pulut berlemak ,rnr napoh


Restoran jo cendol pulut . . Orang2 utara terutama sekali kedah . . Yang stay area2 napoh or kawasan berdekatan dengannya . . Kalau sebut saja restoran jo cendol pulut . . Rata-rata mesti tau tempatnya kt mana . . Tempatnya mudah utk dicari. . .restoran ni berdekatan dengan jalan raya . . Lebuhtaya bukit kayu hitam ,kedah ..selepas jumpa rtc napoh . . Terserlahlah restoran ni. . 


Ini kali kedua cik yana pergi . .first time cik yana pergi dengan family . .kali nieyh cik yana spend time dengan member . .lunch dengan diorang kat sini . . Memandangkan dari unimap . .kitaorang terus ke changlun cari barang ..bila perut terasa lapar cik yana terus teringatkan satu restoran ni . . Akhirnya destinasi mkn tengah hari kami jumpa jugak akhirnya . . Kawan2 mcm terpegun ja tengok restoran ni ..sampai diorang sendiri cakap . . Kita ni kat restoran ke dekat rnr . .confius . . Hehehe ingatkan cik yana sorang saja yg ckp mcm tue masa first time dtg restoran ni rupanya ada lgi yg ckp mcm ni . . 


Yes . .bila sekali pandang restoran ni ibarat satu destinasi perhentian . .sebab kalau korang tengok gambar kat atas tue pown korang akan samakan  dengan rnr . . Apa yang menarik kt restoran ni . .


menu
Menunya jangan ditanya lah . .pelbagai yang ada . .tpi restoran ni x sediakan menu pada setiap meja . .kalau nak tahu menu dan harganya korang kena la jenguk2 menu yang besar gedabak kat ruangan kaunter pembayaran .hah disitu korang tengok la survey makanan sampai 5 minit kot ..seriusly nama ja restoran jo cendol pulut . .korang jangan ingat restoran ni hanya menjual makanan seperti cendol saja . . Kalau xsinggah xtahu la kan . . 


•harga makanan
Harga makanan rata-rata bagi pemerhatian cik yana amatlah berpatutan dengan makanan yang dihidangkan . .kualiti dan citarasa makanan tue amatlah penting. . Berbaloii


•citarasa makanan
Disebabkan terlalu banyak menu makanan direstoran ni . .cik yana xsempat nk merasa kesedapan  makanannya ..first time dtg hri tue cik yana dpt rasa cendol dengan mee sup thai . . Memang sedap sekali . . Kelmarin cik yana sempat jamah cendol ,abc,kway teow kungfu ,cucur udang . .wahh banyakkan . .alang-alang dh datang mcm nk makan semua ja..tp apakan daya ..perut kekenyangan xsangga . .


service 
Waiter restoran ni sangat2 peramah sekali ..sehinggakan masa cik yana tengah servey makanan utk dioder . .dia sempat lagi promote mknan2 kt cik yana ..sehinggakan suruh cik yana duduk dlu. . Maklum laa tengah haru ni ..panasnya luar biasa sedikit. .bila dh oder . .makanan xperlu tunggu smpai stengah jam gitu . .walaupown ramai org . .makan cepat je dtg ..yg penting kesedapan makanan trsebut


parking
Hah . .yang ni paling paling susah nk mencri tempat parkingnya ..bila ramai sangat tempat parking piwn penuh terpaksa parking jauh . .bjalan kaki nk ke restoran ni . .kalau tempat parking dluaskan  mungkin xsusah pelanggan pusing cari parking


•tempat awam 
Kat sini semuanya tersedia seakan-akan di rnr . .surau ,bilik air semua kemudahan tue ada disini . .so lepas makan yang mana nk buang hajat siap2 sebelum nk teruskan perjalanan yang jauh boleh laa ke sini . . Surau pown disediakan . . Mudahkan . .


tisu
Kalau boleh diupgradekan lagi bagus ..pelanggan lepas makan mulut habis comot mesti memerlukan tisu ..so perlu la kalau letakkan tisu disetiap meja .nasib laa cik yana sentiasa spare tisu ..kalau sesak2 boleh la guna. . 


So korang yang teringin nak ke sini boleh la pergi . . 
Restoran jo cendol pulut . .insyaAllah kesedapan makanan layanan diorang membuatkan korang nk datang lagi . . 


Restoran jo cendol pulut,restoran haji johari cendol pulut ,cendol pulut napoh ,cendol pulut ,resepi cendol pulut ,cendol pulut berlemak ,rnr napoh

Jumaat, 20 Mac 2015

KEINGINAN NAK PAKAI DRESS TERCAPAI JUA



Sejak dua menjak nieyh . .bila selalu sangat tengok orang yang pakai dress . . Bukan dress yang pakainya dri pinggang ke lutut tue yer . .tapi maxi dress ala-ala jubah gitu . . Terdetik dalam hati teringin sangat -sangat nak pakai dress ni . .


Sincely, Memang susah nak cari . . Nak cari yang berkenan di hati . .rona warna serta coraknya . .malahan pula saiz badan badan cik yana yang hanya boleh pakai saiz xs ataupown s sahaja . .bergantung pada baju tersebut . . Kurusnya cik yana ni kan . . Kekadang sampai nk pilih baju yang berkenan di hati pown saiz dh habis di pakai orang . .tambah kalau nak beli baju persediaan raya punya la kena pusing sana sini ..


Cik yana pernah tanya tailor . .nak suruh tailor buatkan dress utk cik yana . . Tapi apa yang tailor tue cakap "kalau dress ni better beli sendiri lagi bagus" wahhh . .sungguh kecewa sedikit rasa dihati ni ..memang la boleh beli .masalahnya saiz dan design warnanya mmbuatkan cik yana payah berkenan di hati . .


So. .cik yana jelajah di IG baju2 . .kat situ memang banyak la pilihan cik yana . .rasa macam nk beli ja . .tapi satunya mmbeli dalam online ni kalau saiz baju tu xselesa dengan kita . .kita susah nak tukar yang lain . .so cik yana minta tolong dari adik yana . .dia yang measurementkan body cik yana ..setelah research baju yang cik yana bekenan . .


alhamdulillah dapat jugak keinginan cik yana untuk pakai maxi dress ni . .sempat juga posing sana sini . .
Cik yana pilih warna green emerld. .material kainnya sangat selesa dipakai . .macam kain lycra jugak . .taoi material kain ni sedikit lebih tebal . .dan yang penting tidak ikut badan . . Dress ni sesuai dengan yana walaupown saiz fit to m . .rasa takut jugak mula3 nak oder tue . .dh measurement semua beranikan diri utk oder . .alhamdulillah hasilnya seperti di bawah ..hanya labuh baju saja perlu di potong sedikit
.berpatutan dengan harganya termasuk postage hanya rm68 sahaja..

Dress,maxi dress,tips memakai maxi dress,tips berbadan kurus pakai maxi dress,corak maxi dress ,maxi dress murah,maxi dresd emerld green,maxi dress cotton spendex,maxi dress cantik


Dress,maxi dress,tips memakai maxi dress,tips berbadan kurus pakai maxi dress,corak maxi dress ,maxi dress murah,maxi dresd emerld green,maxi dress cotton spendex,maxi dress cantik


Dress,maxi dress,tips memakai maxi dress,tips berbadan kurus pakai maxi dress,corak maxi dress ,maxi dress murah,maxi dresd emerld green,maxi dress cotton spendex,maxi dress cantik


Dress ni cik yana jenguk2 dalam IG . .so kalau korang pown nak grab jugak boleh laa tengok 


Dress,maxi dress,tips memakai maxi dress,tips berbadan kurus pakai maxi dress,corak maxi dress ,maxi dress murah,maxi dresd emerld green,maxi dress cotton spendex,maxi dress cantik


Bagi yang tak da IG korang boleh jenguk fb  boutiqe ni .

Dress,maxi dress,tips memakai maxi dress,tips berbadan kurus pakai maxi dress,corak maxi dress ,maxi dress murah,maxi dresd emerld green,maxi dress cotton spendex,maxi dress cantik



Rabu, 18 Mac 2015

Nak Link Blog Boleh ?? #1




selamat petang uolss . hah sekkian lama tak join segemn dari blogger-blogger. . akhirnya petang rabu yang panas lit-lit nieyh . .cik yana ringankan jari join jugak segmen 'nak link blog boleh'? 

kelebihan join segmen ini . .dapat kenal lagi kawan-kawan dari dunia blogger. . dapat followers yang banyak . .serta dapat baca story kawan-kawan yang besst.


Nak Link Blog Boleh ?? #1 , BLOG LIYANA ROHAZI,  , link blog liyana rohazi


link blog cik yana 

http://cyanxkamo.blogspot.com



so korang semua jemput follow cik yana . . nanti cik yana akan follow back korang korang yeah . . 
korang yang nak join segmen nieyh . .boleh la tekan banner tue . . . 

selamat menambah follower blog 

Isnin, 16 Mac 2015

APA YANG MENARIK TENTANG CPUV KE 51-57 ??




Cpuv 51-57,cara dapatkan cpuv dengan banyak ,tips cpuv berterusan,tips dapat earnings cpuv banyak


Alhamdulillah . .pepagi begini godek2 nuffnang . . Terkejut bila tengok 10 cpuv/be masih lagi running dengan baik . .alhamdulillah harap2 bertambah la earningnya . . Tabung sampingan untuk nikah nanti . .

Cpuv/be bulan februari masih lagi running . .siap nuff kasi ctr bonus lagi . . Terima kasih banyak mr.nuffnang



Cpuv ke 51 : 9 seputeh cny video merdeka

-errr blurr jap iklan bersangkut paut chinese new year & merdeka kah ?? Tapi merdeka lambat lagi . .



Cpuv ke-52: MCMC klik dengan bijak

-kempen ni salah satu kesedaran pada kita . .kempen kesedaran awam keselamatan internet yang bertemakan klik dengan bijak . .so far sebelum nak klik sebarang link . .kena bijak berfikir . .



Cpuv ke-53 : digi project byte

-iklan digi project byte.nampaknya digi byte mesti ada campaign terbaru ni . . Digi byte ini salah satu mata wang digital yang baru saja di eksperimenkan . .membolehkan melakukan pembayaran utk sesiapa dan di mana saja . .digi byte ni mengunakan peer-to-peer  yang beroperasi tanpa kuasa pusat . .



Cpuv ke-54 : brighter smile..better communication

-iklan ni merupakan iklan pertama jejak kt blog yana . . Sebelum ni xpernah jejak lagi . . Confius seketika iklan ni yaa ..jgn risau . . Iklan nieyh ialah iklan mengenai kebersihan diri kita iaitu salah satu produk penjagan gigi . .produk brighter smile ni bagus untuk memutihkan gigi yang kekuningan


Cpuv ke-55 : sensodyne campaign

-sensodyne ada buat campaign lagi . .iklan sensodyne ini salah satu produk yang membantu gigi kita yg sensitif . .



Cpuv ke-56 :physiogel

-physiogel ni salah satu produk kulit . .macam vaseline jugak la . .salah satu gel yang dapat memberi kelembapan pada kulit kita


Cpuv ke-57 : digi live . . 

-iklan kali kedua digi ni . . Tadi digi byte tentang mata wang digital . .kali nieyh digi live . .adalah pihak digi adakan apa-apa konsert ?


Bersinar mata bila tengok iklan tgh running mcm ni . .lagi bersinar mata bila tengok earnings setiap iklan . .apa2 pown terima kasih mr.nuffnang . .terima kasih pada pihak adversiter . .

DAH SELESAI SYARAT UNTUK BERKAHWIN



Berkahwin mungkin sesetengah masyarakat angkat  ia nya perkara yang mudah . .tpi bagi cik yana berkahwin bukan perkara yang senang . . Ianya susah sekali . . Banyak part2 yang kita perlu lepas dari bentengnya . .contohnya . . Kursus perkahwinan . .


Kursus nikah di perlis,harga kursus nikah di perlis ,sijil kursus nikah ,kenapa mesti ada sijil nikah,


Setelah lama cik yana daftar untuk kursus nikah ni . . Setelah 2 bulan menunggu akhirnya sabtu dan ahd cik yana dapat jugak menghadiri kursus tersebut . ..xlama pown . .cuma 2 hari sahaja bermula 8.30 pagi sehingga 4.30 ptg . . Boleyh dikatakan lenguh jugak badan-badan cik yana asyik duduk atas kerusi berjam-jam lamanya . . Tapi apakan daya terpaksa harungi juga demi sedikit ilmu rumah tangga . .demi segulung sijil yang amat bermakna pada hari pernikahan cik yana nanti . .



Selepas menghadiri kursus perkahwinan ni . .dpt la jugak seba sedikit ilmu baru . .kawan baru . ..dah nama pun kursus . .mesti ada yang mengantok . .ada yang x mengantuk . .effectnya dari penceramah tue sendiri . .kalau penceramah tue brjaya bgi effect kpd peserta yang datang supaya tak mengantuk . .syabas diucapkan . .tapi ada jugak penceramah yang gagal . .sehinggakan ada yang mengantok termasuk cik yana sekali . .


Rm80 harga bayaran yang dikenakan masa cik yana amek kursus di utaqa perlis ni . .masih lagi  rm80 hanya mendengar ceramah sahaja . . Tpi khabar angin mengatakan area perlis akan start caj bayaran kursus nikan sbanyak rm120 . .ceramah termasuk sesi ujian bertulis . . Bhgian wilayah dah pown bmula dengan bayaran rm120 . .





Ahad, 8 Mac 2015

PIE PUDING SUSU




Pie puding,resepi pie puding


pie puding . . Boleyh dijadikan desert selepas makan . . Disebabkan nafsu makan membuak2 masa tue . .cik yana grab secorong pie puding nieyh nak merasa kelazatannya . .harganya pown memang berbaloi . .rm3 sahaja . .berpatutan dengan saiznya . . 

Selalunya makan puding ja . .tambah-tambah kalau bulan puass memang feveret cik yans puding mesti hidangan wajib baa . . Kali nieyh sengaja nak review pie puding ni . . Rasanya sedap . .tidsk manis . Rasanya macam puding . .ehhh dah nama pown puding rasanya mesti la puding xkan nak rasa macam pizza pulak kan ..hehe . .tapi bahagian pie pada puding ni cik yana tinggalkan sahaja . .hanya rasa tepung yang tawar . . Korek-korek makan puding dalam pie sahaja . . 


Korang semua yang berminat nak mencuba pie . .boleyh tgk resepi ni 




Pie puding,resepi pie puding






Jumaat, 6 Mac 2015

KEK BISKUT MARIE DIBANJIRI OLEH CHEESE



Kek marie dibanjiri cheese,kek marie cheese,resepi kek marie cheese,kek marie cheese online ,bahan kek marie cheese,kek coklat cheese leleh


Kek marie cheese . . First time merasa kek marie cheese nieyh . . My feveret cik yana kalau berkaitan dengan cheese leleh nie . . Sincely kek coklat moist bersama cheese je kan . . Kali nieyh kek marie cheese .sungguh sedap sekali . .

Kek x terlalu manis . .menyebabkan cik yana makan sambil dating dengan blog kecintaan cik yana . .sedar tak sedar kek marie cheese dh habis sebekas ni . . Omg rasa menyesal pown ads sebab habiskan semua . . Kiranya ecok kena beli lain laa . .simpan stock kek marie cheese dalam peti sejuk habuan mengidam pada masa yang tak tentu . . 


Untuk pengetahuan korang . .kek marie cheese ni sama seperti kek batik . .uolls diluar sana tahukan bagaimana rupanya kek batik . . Ala-ala biskut marie dibanjiri dengan coklat . .simpan dalam peti sejuk and then dah boleyh mamam . . Macam ni jugak laa kek marie cheese . .biskut marie dilimpahi cheese . . Tertelan air liur seketika


Resepinya cukup ringkas dan seringkasnya . .xperlu pakai-pakai oven nak bakar kek ni . .x perlu bermain dengan tepung . .bahan-bahan pown simple . .yang paling penting save bajet . .kek sedap . .meh kita tgk macam mana nk buat kek marie cheese . .


Kek marie dibanjiri cheese,kek marie cheese,resepi kek marie cheese,kek marie cheese online ,bahan kek marie cheese,kek coklat cheese leleh


Senang kan . . Selamat mencubaa . .

Khamis, 5 Mac 2015

CPUV KE-50 DARI MATRADE BRAND AWARENESS




Cpuv ke 50 matrade awareness, cara mendapatkan earnings cpuv nuffnang, laman web matrade,maksud matrade,matrade pengeksport barang berdaftar


Cpuv ke 50 dari matrade band awereness . .cpuv ke 50 nieyh merupakan cpuv pertama untuk bulan mac 2015 . .alhamdulillah masih dapat lagi peluang nk merasa cpuv tiap2 bulan . . Pastinya blogger lain turut mendapat cpuv yg seakan sama dengan cik yana . .


Apa yang menariknya tentang cpuv matrade awareness ni ia adalah salah satu agensi promosi perdagangan kebangsaan Malaysia . . Matrade diambil singakatan nama kepada "Malaysia trade centre"  . . Salah satu pusat pengeksport barang berdaftar . .


So kalau nak tahu maklumat lebih lanjut tentang matrade ni . .korang boleh klik laman web diorang http://www.matrade.gov.my

KISS PROOF LIPSTIK PILIHAN CIK YANA




Kiss proof lipstik,kelebihan kiss proof lipstik,harga kiss proof lipstik,


Kiss proof lipstik yang sekarang tengah hot dan meletup gitu . .korang dah cuba apa kesannya ? Memandangkan lipstik ni boleyh dikatakan waterproof . .so cik yana tercari2 di mana jualnya lipstik ni . . Sebab kelebihannya yang pertama ialah waterproof . .so bila kita makan or minum xde la dia hilang atau lipstik melekat pada cawan kan . .


Tercari-cari lipstik nieyh . .akhirnya jumpa jugak . .semalam jejalan satu vendor boutiqe ni . .nmpak pulak lipstik ni soo tanpa lepaskan peluang cik yana grab la satu lipstik ni . .nak mencuba . .


Kiss proof lipstik,kelebihan kiss proof lipstik,harga kiss proof lipstik,

Banyak pilihan warna kiss proof lipstik ni . . Kalau x salah sampai 19 warna yang berbeza . .so far cik yana  pilih no.10 . . .cik yana dah cuba pakai . .alhamdulillah memang proof . .sebab apa warnanya langsung tak pudar . . 


Kelebihan kiss proof lipstik ni 

•tahan lama
•tidak melekat pada gelas
•lipstik dalam kategori matte
•tidak berkilat
•warna yang sangat natural
•kiss proof boleh diasah (lipstik pencil)


So korang tunggu apa lagi yang mana nk mencuba lipstik nieyh boleyh la . .harganya pown mursh . .xsampai rm10 pown . .ikut jugak kedsi yang korang beli . . Macam2 harga yang diorang letak . . 


TAWARAN FREELANCE MODELLING ?



Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca blog cik yana . .anyway thanks to korang semua yang sudi godek-godek blog cik yana nak tahu about cik yana . . 


So far . .memandangkan petang semalam . .cik yana off day . .so tunggu apa lagi . .takkan la nak duduk je dalam rumah mereput ja dalam bilik cik yana . .tempat yang menenangkan jiwa cik yana tue . .tempat lepak cik yana dalam bilik cik yana la . . So takkan la sepanjang hari nk mereput dalam bilik kan . .so apa kata kita keluar jejalan . .mana tahu ada rezeki ? Ada job free ? Terjumpa jodoh ka kan mana kita tau . . 


Petang kelmarin . .dalam fikiran cik yana nak ke satu vendor boutique nieyh . .memang dah lama teringin nak pegi citu . .nak tengok apa yang menariknya tentang vendor boutique ni . . Ternyata hasrat cik yana sampai jugak ke lokasi demikian . . .


So . .korang2 yang stay area utaqa ni . .especially area perlis indera kayangan ni . . Orang2 perlis boleh la kunjung salah satu vendor boutiqe kat kangar nieyh . .vendor boutiqe yang diberi mana "evaafifa boutiqe"


First time jejak kaki kat vendor butik perlis nieyh . .mak oiii rambang mata di buatnya . .macam2 uolls ada tau . .dari makanan ,minuman,baju,set alat makeup,set kecantikan , dan banyak lagi lah ..sampai cik yana pown tak tahu mcm mana nak cerita lagi . .


So cik yana sempat la grab dua helai tudung satin bawal lace . .cantik harga pown berpatutan 

freelance modelling,model tudung bawal satin ,tudung bawal satin lace,tutorial tudung bawal satin ,tutorial tudung bawal jadikan shawl,liyana rohazi,vendor boutique di perlis ,evaafifaboutique,
freelance modelling,model tudung bawal satin ,tudung bawal satin lace,tutorial tudung bawal satin ,tutorial tudung bawal jadikan shawl,vendor boutique di perlis ,evaafifaboutique,



Taraaa . .hah freelance modelling tudung bawal pulak cik yana .. .teringin nak jadi model . . Haha lupakan saja hasrat tue . . Tudung bawal satin lace warna pink . Wahh pink terang pulak tue . Corak pown cantik soo apa pikir lagi duit pown dah ada grab jugak laa yang ni . .



freelance modelling,model tudung bawal satin ,tudung bawal satin lace,tutorial tudung bawal satin ,tutorial tudung bawal jadikan shawl,vendor boutique di perlis ,evaafifaboutique,,liyana rohazi
freelance modelling,model tudung bawal satin ,tudung bawal satin lace,tutorial tudung bawal satin ,tutorial tudung bawal jadikan shawl,vendor boutique di perlis ,evaafifaboutique,,liyana rohazi


Yang ini lagi sehelai pilihan cik yana . .warns hijau turqouise . .ehh jap2 tudung bawal ke shawl ni ..? Jangan pening . .ini tudung bawal lace . .sengaja cik yana jadikan tudung bawal ni macam shawl . .mudah pakai . .


Tudung bawal satin lace ni senang dibentuk . .licin . .lihat saja model di atas ...kihkihh perasan ja lebih cik yana ni . .lepas2 beli balik rumah terus gayakan dengan tudung ni tanpa gosoknya dahulu . .yang penting harga pown berpatutan rm10 harga offer . .


freelance modelling,model tudung bawal satin ,tudung bawal satin lace,tutorial tudung bawal satin ,tutorial tudung bawal jadikan shawl,vendor boutique di perlis ,evaafifaboutique,

Beginilah rupa vendor boutiqe yang cik yana cita tue . ...cantikkan . .macam2 barang terjual . . 


So korang yang nak mengenali lebih dekat lagi vendor boutiqe ni . .boleyh laa dpt info di sini . .opss lupa . .menerusi online pown korang boleh grab barang dalam boutiqe ni


freelance modelling,model tudung bawal satin ,tudung bawal satin lace,tutorial tudung bawal satin ,tutorial tudung bawal jadikan shawl,vendor boutique di perlis ,evaafifaboutique,


Ada lagi barang2 yang cik yana shopping sini . .kalau nak tahu apa tunggu entri yang seterusnya






Isnin, 2 Mac 2015

NOVEL : SUAMIKU SEBELAH RUMAH



Novel suamiku sebelah rumah ,sinopsis suamiku sebelah rumah ,bab demi bab suamiku sebelah rumah




Sinopsis
Disebabkan pengantin lelakinya lari pada hari pernikahan mereka, Eryna buat kerja gila. Amar, doktor nerd anak jiran sebelah rumah, dilamarnya.

“Amar, sudi tak awak ambil saya jadi isteri awak? Kita kahwin. Boleh?”
 
Tentulah Amar sudi! Yang ajak dia menikah itu ialah Eryna, gadis idamannya. Gadis yang dicintainya sejak sekian lama! Gila nak tolak? Namun...
 
“Awak, saya harap kita rahsiakan dulu tentang kita dah nikah ni daripada pengetahuan orang lain di Kuala Lumpur sana.” ~ Eryna.
“Kenapa? Kenapa orang tak boleh tahu yang kita ni suami isteri? Kenapa perlu dirahsiakan tentang kita daripada kawan-kawan awak? Awak malu nikah dengan saya?” ~ Amar.
 
Amar nekad. Hati Eryna perlu dicuri sebelum Azlan kembali menagih kasih. Kerana itu, dia memilih untuk menjadi jiran sebelah rumah isterinya. Konon, senang dia hendak mengurat dan mengushar Eryna. Malangnya, bukan Eryna yang jatuh hati tetapi Anis, teman serumah isterinya itu.
 
Suami sebelah rumah Eryna memanglah pandai mengambil hati. Sentiasa berusaha untuk memikatnya. Jadi, sebelum Amar disambar Anis, kawan serumah yang dah terpikat tahap serius tak peduli apa... Eryna perlu buat keputusan!
 
Kedatangan ibu bapa masing-masing menimbulkan huru hara. Banyak soalan yang perlu dijawab andai mereka tahu Eryna dan Amar tinggal berasingan. Tapi, kalau tiba-tiba Eryna masuk ke dalam rumah Amar, tentulah Anis akan kecoh satu dunia! Dalam kemelut, Azlan menambah resah hati Eryna dengan meminta sedikit ruang untuk hatinya bertapak semula. Begitu juga dengan kehadiran Doktor Wani yang tak jemu mencanang di hospital yang Doktor Amar itu dia yang punya.
 
“Belum jatuh cinta dengan saya lagi?” ~ Amar

Soalan itu untuk siapa sebenarnya? Eryna, Anis atau Doktor Wani yang obses pada suami sebelah rumah dia? Ah, Eryna keliru sudah!



Kalau korang rasa korang nak baca novel nieyh . .bab demi bab . . Korang boleh klik satu persatu ok .. 






Ahad, 1 Mac 2015

JOM FOLLOW CIK YANA



Jom follow instagram lyana rohazi,id instagram lyana rohazi,instagram blogger,blogger lyana rohazi,twitter blogger,twitter liyana rohazi,jom kenal liyana rohazi,siapa liyana rohazi?

It's me lyana rohazi . . .


Nak tambah kawan dalam laman sosial ? Nak tengok gambar yang menarik? Tapi menarik ker ha? COnfius seketika . . Ha korang semua . .yang ada instagram a.k.a IG . . Korang jum laa follow instagram cik yana . . Cik yana masih lagi newbie dalam IG nieyh . . 


Jom follow instagram lyana rohazi,id instagram lyana rohazi,instagram blogger,blogger lyana rohazi,twitter blogger,twitter liyana rohazi,jom kenal liyana rohazi,siapa liyana rohazi?

Id instagram : lyana_rohazi


So . .korang jom laa follow cik yana punya ig . . Nnti cik yana akan follow korang balik . .


Korang yang prince & princess twitter . .
Korang boleyh follow tweet yana 
Jom follow instagram lyana rohazi,id instagram lyana rohazi,instagram blogger,blogger lyana rohazi,twitter blogger,twitter liyana rohazi,jom kenal liyana rohazi,siapa liyana rohazi?

Id twitter : liyana_rohazi


cik yana dah lama terjebak dalam laman sosial twitter . .tapi cik yana bukanlah seorang yang pengetweet tegar..heheh . . 


Id wechat : yana1661





So far korang yang mana nk follow cik yana . .di jemput reramai ke ig  ,wechat dan tweet yana ok . . 


Thanks korang


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...