Sabtu, 13 September 2014

BLOGGER BERSTATUS GLITTERATI



pastinya ramai blogger-blogger di luar sana yang
memasang iklan nuffnang pada blog mereka.. . 
semestinya apakah status nuffnang korang ? 
adakah glitterati atau non -glitterati. . 

semestinya pengguna nuffnang mahukan status glitterati 
kepada blogger yang mendapat status nuffnang glitterati beruntung taw..
sebab apa ? 
kerana  ada kelebihannya kepada status gliterrati nieyh ..




KELEBIHAN BLOGGER YANG BERSTATUS GLITTERATI

Earning anda akan meningkat lebih banyak berbanding blogger yang berstatus ordinary (biasa).

Anda akan dibayar sebanyak RM 0.25 setiap klik berbanding blogger biasa iaitu RM 0.15.

Anda akan berpeluang untuk mendapat Buffered Earning berbanding blogger biasa yang tak akan dapat langsung.

Anda akan mendapat bayaran dalam masa 30 hari selepas tarikh cashout berbanding blogger biasa iaitu selama 60 hari.

Pihak pengiklan lebih mengutamakan blogger yang berstatus Glitterati untuk pengiklanan.

Pihak Nuffnang memperuntukkan 70% event untuk blogger berstatus Glitterati dan 30% untuk blogger berstatus ordinary.

Pihak Nuffnang memperuntukkan 70% hadiah eksklusif untuk blogger berstatus Glitterati dan 30% untuk blogger berstatus ordinary.




KELEBIHAN BLOGGER YANG BERSTATUS ORDINARY 

Anda boleh memasang sebarang iklan dari mana-mana company.

Anda boleh join Advertlets, Innity, Youthsays dan Manga Ads.
Anda tidak akan rasa tertekan bila tengok earning Nuffnang.   


    Tetapi kena ingat, untuk kekal sebagai blogger yang berstatus Glitterati, jangan sesekali cuba nak menduakan Glitterati ne dengan meletakkan iklan dari syarikat pesaing yang tidak dibenarkan oleh Nuffnang. Tak pasal-pasal status Glitterati anda bertukar menjadi status ordinary. Dan satu lagi jangan gatal tangan nak cuba klik iklan yang keluar dekat blog anda tu. 

    Ini kerana setiap kali iklan Nuffnang itu diklik, ianya akan direkod berdasarkan ip address. Secara tak langsung status Glitterati anda akan ditarik balik. So, bila dah ditarik balik nak dapatkan semula memang susah la. Macam orang jugak, bila dah kena tipu susah la nak percaya balik..hahaha..So, jangan sesekali curang dengan Nuffnang y

    3 ulasan:

    tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...