Ahad, 1 Jun 2014

cuti sekolah & kenduri-kendara



Setelah beberapa hari gamaknya cik yana tak keluarkan entry terbaru untuk blog kesayangan cik yana nie.aduhai terabai pulak blog kesayangan nieyh kn.maklum laa busy sampai blog pown tengok tengok gitu ja

Memandangkan kerja x menentu masa..sekejap pagi sekejap petang..
Kemalasan dn keletihan untuk updates tue sedikit terkena tempiasnyaa..

Alhamdulillah hari nieyh dapat pown keluarkan updates terbaru ...bebudak sekolAh pown sekarang tengah rancak bercuti ..macam dua orang adik yana tue ..kalau cuti bukan main lagi meloncat macam kangroo..buku pown enth hilang ke mana..

Cuti-cuti sekolah gini..banyak jugak kenduri kendara..lama jugak yana x merasa lauk kenduri..memandangkan 31 mei abang jaii dah pown menjadi raja sehari ..yana balik kerja awal-awal ..pukul satu dah pown paunch kad untuk blik umah...siap-siap untuk balik kampung halaman tercinta kodiang kedah...

Sampai jaa umah abang jaii..wah banyak meriah kenduri dya..tengok abang jaii dgn isteri tercinta dya tengah mkn beradap..memandangkan dari pagi g kerjA tadi perut ni x jamah sebarang makanan lagi ..hanya minum neslo..apa lagii perot pown bergendang sakan laa..

Tengoj lauk yang di hidangkan masak lemak nangka..gulai daging.kerabu pelam..wah amat menyelerakan..yana with my mum amek nasik and then satu masalah kalau p tempat kenduri lepas tue tmpt duduk nk makan dah full dengan org ramai...macam nk bebai pown ada..ada yang dok menyembang saja..haisssh orang lain pown nk duduk sama...

Akhirnya ada jugak tempat duduk..makan-makan sambil sembang dengan mum..mata meliar-liar mencari adik kesayangan yana..entah pergi merayau merata..tengah-tengah makan   .mata terlihat pulak kelibat  seseorang yang ku krnal...sekali dya beralih alangkah terkejutnya abang wan bersama kaka wani yg yana rindu  pown ada jgk...


Tak sangka pulak boleh bertemu..patot terdetik hati nak p sangat knduri abg jaii..Allah bagi pertemuan yg tdak disangka srkali..bsyukur sangat..abang wan sama kak wani xputus-putus puji yana..alhamdulillah..semua itu ciptaan Allah..tengok abg wan bhgia jaa..abg jaii pown bhgia..aduhaii cik yana nie entah tahun bila bakal menyusuri jejak langkah diorang..apa-apa pown..jodoh ketentuan tuhan..kita hny merancang berdoa agar dipertemukan jodoh yang sebaiknyaa






1 ulasan:

  1. Banyak betul kenduri time cuti2 sekolah ni. Sehari dalam 3 4 kenduri jugak lah. Hehe

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...