Rabu, 21 Mei 2014

Anak Pramugara MH370 Selamat Dilahirkan.





Anak Pramugara MH370 Selamat Dilahirkan.nama anak pramugara rain mh370


"19 May 2014 Sayang, Ampunkan lah segala dosa2 mami to you... Sekiranya mami tahu bahawa perpisahan abadi menanti kita pada malam 7.3.2014, sudah tentunya mami akan melutut sujud pohon kemafaan daripada you pada hari terakhir pertemuan kita.. Ampunkan lah mami B... Doakanlah mami selamat menjalani operation untuk melahirkan Muhammad hari ini..

Semoga Allah SWT panjangkan usia mami untuk terus mencurahkan kasih sayang dan untuk terus membesarkan permata2 you yang diamanahkan oleh Allah ini menjadi insan yang beriman dan berjaya di dunia & di akhirat.... Salam sayang & rindu to you B... I realy realy miss you ... #prayforrainmh370 #prayformh370"


Anak Pramugara MH370 Selamat Dilahirkan.


Itulah yang ditulis dan dimuat naik oleh Intan Maizura Othaman di akaun Instagram miliknya sebelum melahirkan anak keduanya, di Hospital Putrajaya. Intan merupakan isteri kepada Mohd Hazrin atau lebih dikenali sebagai Rain, salah seorang anak kapal MH370 yang hilang pada 8 Mac lalu.

Intan telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki semalam dan bayi tersebut diberi nama Muhammad bin Mohd Hazrin. Pasangan itu juga sudah mempunyai seorang anak perempuan bernama Iman. Usaha mencari pesawat yang menerbangkan 239 penumpang itu kini telah memasuki fasa baru SAR di dasar laut. 
3

Jumaat, 16 Mei 2014

HIDAYAH MENYAPA GADIS MAJALAH PLAYBOY




HIDAYAH MENYAPA GADIS MAJALAH PLAYBOY , FELIXIA YEAP,SIAPA FELIXIA YEAP ,TUDUNG FELIXIA YEAP




Pernahkah anda dengar nama Felixia Yup? Ya, namanya ala-ala cina dan merupakan seorang bekas model majalah Playboy,juga rakyat Malaysia. Tetapi tahukah kita? Beliau kini sedang berjinak-jinak ingin mendekati islam dan berusaha menjadi simbol kebaikan kepada orang ramai dan bukan simbol keburukkan. Sesungguhnya hidayah itu milik Allah.



HIDAYAH MENYAPA GADIS MAJALAH PLAYBOY , FELIXIA YEAP,SIAPA FELIXIA YEAP ,TUDUNG FELIXIA YEAP

Beliau ada berkongsikan sedikit pengalaman sewaktu menyertai majalah Playboy,beliau bukan sahaja perlu 'Hot', Katanya "Setelah hampir 10 tahun berkecimpung dalam dunia peragaan, saya tidak nafikan banyak perkara tidak manis pernah dilihat. Bukan saja melihat, malah saya juga mengalaminya sendiri."


HIDAYAH MENYAPA GADIS MAJALAH PLAYBOY , FELIXIA YEAP,SIAPA FELIXIA YEAP ,TUDUNG FELIXIA YEAP


Sedarkah kita? Beliau sebenarnya belum memasukki islam tetapi sudah menutupi aurat melebihi orang islam,sebenarnya menutup aurat tu wajib bagi setiap lelaki dan wanita islam bukan perlukan penangguhan atau alasan. Walaupun kadangkala orang mengatakan " Pakai je tudung,tapi perangai macam haram," sebenarnya tudung itu hanya sekadar kain tetapi maksud sebenarnya lain.

Hakikat tudung adalah hijab lahir dari batin. Hijab mata kamu dari memandang lelaki yang bukan mahram kamu. Hijab lidah kamu dari bergosip dan mengata yang bukan-bukan, berusahalah mendidik hati berzikir kepada-Nya.



HIDAYAH MENYAPA GADIS MAJALAH PLAYBOY , FELIXIA YEAP,SIAPA FELIXIA YEAP ,TUDUNG FELIXIA YEAP


Hijab telingamu dari mendengar perkara-perkara yang mengundang keburukkan untuk dirimu mahupun masyarakat. Hijab hidungmu dari menghidu segala perlakuan maksiat dalam hidup kamu. Hijab tangan-tangan kamu dari berbuat yang tidak senonoh. Hijab kaki kamu dari melangkah menuju maksiat.

Hijab fikiranmu dari berfikir perkara yang boleh mengundang syaitan untuk memperdaya nafsu kamu. Hijab hatimu dari sesuatu selain Allah SWT, apabila kamu sudah memahami maka tudung yang kamu pakai akan menyinari hati kamu, itulah hakikat tudung.
Ya Allah,Semoga Felixia Yeap benar-benar memasukki islam...Insya-Allah 
Amin Ya Rabbal Alamin...
1

Rabu, 14 Mei 2014

CINTA MESTI ADA TARGET









cinta mesti ada target , wordless wednesday




cinta juga mesti ada target . . 
apa yang nk dicapai..
mesti letakkan keutamaan  . .
ini amat penting ...


kena target 
nak bercinta berapa tahun lagi ..?
nak bertunang bila ?
nak kahwin pada umur berapa?
tuliskan target kita dengan detail ..
siap dengan tarikh dan masa ...apa saja 
kemudian gesakan diri ..
usaha bersungguh-sungguh untuk capai target itu ..


kalau tak ada target
sekadar kata-kata di bibir & impian kosong dalam hati saja
ianya seolah-olah seperti angan-angan
kosong yang tidak mungkin dapat dicapai ..

so target daripada sekarang . . 
fikir ke arah masa depan 




4

Selasa, 6 Mei 2014

CPUV/BE NUFFNANG KE-23 : IKEA-CHILDREN


Permulaan bulan mei . .memberikan sedikit sinar untuk nuffnang. . . 
walaupown blog tidak terupdates tiap-tiap hari macam dulu . . nuffnang tetap kasi duit. . tetap tidak kedekut untuk kasi cpuv/be untuk blog yana..alhamdulillah bersyukur dengan rezeki yang ada. . 

baru saja check nuffnang . . tersenyum lebar di pipi bila semuanya dalam keadaan yang ok. . earnings makin meningkat ..maklum lah ...tiga iklan cpuv dah pown berbayar. . dan cik nuffnang gantikan iklan baru ... ikea-children . . 

nuffnang blog stats pown makin meningkat pulak hari nieyh...alhamdulillah . . . 



CPUV/BE NUFFNANG KE-23 : IKEA-CHILDREN, cara mendapatkan earnings cpuv nuffnang,


ikea-children ..cpuv yg ke-23. . haa earnings dya masih lagi zero ..sebab iklan baru saja berjalan. . masih mengumpul berapa banyak bakal dapat untuk iklan nieyh. . so far cik nuffnang kasi earning banyak-banyak yer . . . 

kumpul duit nuffnang beli fon baru


3

Sabtu, 3 Mei 2014

TITIK MULA CINTA




TITIK MULA CINTA, NOVEL TITIK MULA CINTA, SINOPSIS TITIK MULA CINTA,


Sinopsis :
Fazila... Menerima pertunangan yang diaturkan keluarganya. Mengharapkan tunangannya memulakan perhubungan menyemai rasa cinta hingga ke jinjang pelamin. Namun sikap dingin tunangannya buat dia rasa kecewa.

“... Dia asyik buat Ila sedih aje. Ila pun ada perasaan juga. Dah tak tahan rasanya dibuat tak endah selama ni...” – Fazila

Faris... Terlalu misteri. Kenangan lama membelenggu dirinya antara rasa cinta yang tersemai dan tanggungjawab yang sukar dilepaskan. Antara Fazila dan Auni. Siapakah keutamaannya? Membenarkan jiwa merintih demi mereka yang dikasihi.

“... Bila Ila dah dengar semuanya, abang tak akan rasa bersalah lagi. Dan abang akan terima keputusan Ila tanpa banyak soal. Biarlah kali ni, kita yang tentukan masa depan kita sendiri. Bukannya orang tua kita yang tentukan.” – Faris

Ruang kosong di hati benar-benar menguji kesetiaan dan kekuatan naluri Fazila. Sebuah perasaan yang sukar dimengertikan hadir menjentik rasa. Kehadiran Amir Hamzah dalam hidupnya cuba disangkal, namun ianya bagaikan semakin mendekat sehinggakan dia tidak mampu menipu rasa hati sendiri. Makin lama rasa yang wujud membenih tersemai subur.

“Habis... rasa happy yang aku nampak dalam mata kau tiap kali kita bersama tu apa? Cahaya yang aku dapat tengok masa aku cakap yang aku suka kat engkau tu apa? Kesedihan yang aku nampak pada muka kau masa tunang kau datang hari tu tu...apa?” – Amir Hamzah

Siapakah sebenarnya yang memiliki jiwa dan hati Fazila. Antara yang disayangi dan dicintai. Pilihan bukan mudah. Namun dia sedar hakikat hubungan suci itu bukan sekadar untuk melestarikan cinta, malah juga untuk menahan segenap dugaan. Di sinilah mereka menemui titik mula cinta. Namun mampukah bertahan hingga ke pengakhirannya?
1

MINERAL EVIAN ?




Air mineral evian ? sekali dengar macam nama omputih jaa kan . . pernah dengaq air mineral evian ? pernah tengok rupanya macam mana ?  tak pernah . . oke sama laa kita . . bru hari nieyh tau ada air mineral evian .. 


mineral evian,kelebihan mineral evian


ini dya mineral evian . . ha kalau nak tau mineral macam nieyh payah nak jumpa kat mana-mana kedai . . yang ada pown 7-eleven ja kowt. . sebab yana pown beli kat 7e. . . harga sebotoi pown rm8 . . ha mahainya. . 

first time beli air nieyh. . sebab apa? bangun pagi tadi nak p keja . . aduhai badan asa lemah semacam ja...lemah tak bermaya . . terasa macam nak demam pown ada. . . 


teringat my boss kat tempat kerja ada bgitau . . 'yana kalau asa nak demam try p 7-e beli aiq mineral paling mahai '
gitu . . hahah xtau pulak ada aiQ mineral yg mahai .. . 
p kerja tadi pakat-pakat tanya kawan-kawan pasai aiQ mineral paling mahai..depa pown pakat heran laa..pasaipa pa laa yana nieyh ..kaya sungguh dok p beli aiq mineral mahai-mahai..minum ja laa aiq mineral hotel kita tue..

balik kerja tadi , , terus singgah 7-e dengan harapan nak beli mineral yang mahai gini ..alhamdulillah,,jumpa jugak..harga sebotoi rm8...

rasa mineral evian len dari yang lain..macam campuq aiq garam pown ada jgk ciki..dh try minum setengah botoi . . alhamdulillah asa demam-demam dh hilang laa sikit..
0

Khamis, 1 Mei 2014

DOA BULAN REJAB




DOA BULAN REJAB , SALAM REJAB,KELEBIHAN BULAN REJAB


Salam Rejab " Ya Allah, berkatilah kami di bulan Rejab dan Sya'ban dan sampaikan kami ke bulan Ramadhan. " Amin.Semoga bulan Rejab membawa 1001 keberkatan kepada kita semua.

“Ketahuilah bahawa bulan Rejab itu adalah bulan ALLAH, maka barangsipa yang berpuasa satu hari dalam bulan Rajab dengan ikhlas, maka pasti ia mendapat keredhaan yang besar dari ALLAH SWT. 

Barangsiapa yang berpuasa dua hari dalam bulan Rejab mendapat kemuliaan di sisi ALLAH SWT. 

Barangsiapa berpuasa tiga hari dalam bulan Rejab, maka ALLAH akan menyelamatkannya dari bahaya dunia, seksa akhirat, dari terkena penyakit gila, penyakit putih-putih di kulit badan yang menyebabkan sangat gatal dan diselamatkan dari fitnahnya syaitan dan dajjal. 

Barangsiapa berpuasa tujuh hari dalam bulan Rejab, maka ditutupkan tujuh pintu neraka Jahanam. 

Barangsiapa berpuasa lapan hari dalam bulan Rejab, maka dibukakan lapan pintu syurga baginya. 

Barangsiapa yang berpuasa lima hari dalam bulan Rejab, permintaannya akan dikabulkan oleh ALLAH SWT. 

Barangsiapa berpuasa lima belas hari dalam bulan Rejab, maka ALLAH mengampuni dosa-dosanya yang telah lalu dan menggantikan kesemua kejahatannya dengan kebaikan, dan barangsiapa yang menambah (hari-hari puasa) maka ALLAH akan menambahkan pahalanya.” 
0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !