Khamis, 6 Mac 2014

6 CARA MUDAH NAK JADI VLOGGER




6 CARA MUDAH NAK JADI VLOGGER , APA ITU VLOGGER ? ADAKAH SAMA DENGAN BLOGGER ?  cara daftar vlogger, bagaimana nak jadi vlogger,



sebelum nak baca entri nieyh . . .jom baca yang nieyh dulu 


oke korang dah baca ? 
dah paham ? teringin nak jadi vlogger ? 
oke jom . . cik yana ajar macam mana nk jadi vlogger . . 


FIKIRKAN SATU TOPIK UNTUK KORANG MULAKAN VLOGGER
Ok. . firstly daftar vlogger , ,of course xda video apa lgi kan ...so korang buleyh mulakan vidoe intro korang . . salam permulaan . . salam perkenalan and etc ...bla..bla..bla.. kn..then korang boleyh jadikan vlogger pertama korang dengan satu topik yg hot , , menarik gitu ..yea laa kalau x menarik xda sapa nak tengok kowt. . 


BUAT SATU AKAUN YOUTUBE & BAGI NAMA YANG 'CATCHY' & MENARIK 
so far kalau korang nak letak nama biar senang diingat orang,,,mana tahu satu masa nnti korang femes macam mat lutfi tue..ha kan meletup gitu ,,, letak nama yang senang disebut , pendek jgn laa panjang berjala-jela


HASILKAN 10 VIDEO YANG SANGAT BAGUS
video yang korang nk hasilkan perlu lah bagus . . ok dengar . perlu bagus oke . . dan menarik ..iye laa kalau video entah apa-apa x menarik . . orang pown x nak tengok jugakkan . . upload lha dua @ tiga video korang yg menarik tue...bgi permulaan nak dapatkan view yg ramai . . untuk tgk video korang . .


BUAT VIDEO YANG LEBIH MENARIK 
sekarang zaman dah maju . . macam-macam software nak edit-mengedit  mnjadi kan video korang nampak menarik gitu . .so far korang boleyh upload avatar & banner yg menarik dan cantik untuk menarik view org yg nk tgk video korang tue...


DAFTARKAN DIRI KORANG YOUTUBE PARTNER 
of course korang impikan ribuan follower jugak kan . . macam blogger jugak . . ribuan follower baru blog nampak gempak. . macam tue jugak dengan vlogger . . kalau follower pown seciput je ,,macam mana nak naikkan view video korang kn...so ,,kalau vidoe korang dh mencapai tahap yg tinggi viewnya . . secara automatik video korang akan muncul di setiap research...


BERINTERAKSI DENGAN FOLLOWER
Follower penting. . disebabkan follower video kamu makin lama makin up bukan . . so jangan sesekali sombong dengan follower korang . . ingat kerana diorang follower vlogger kamu bertambah dan bertambah. .so curi2 laa cikit ja masa tgk respons dan komen2 yg diorang kasi kat video korang tue. .so ..korang perlu laa beri pandangan yg baik utk follower . . bukan apa nnti x pasal-pasal diorang lari,,,dah x nak tgk vlogger kamu .....


14 ulasan:

  1. belum berani lagi nak jadi vlogger yana... he he he...

    BalasPadam
  2. tak ada keberanian jugak...hihi..,mcam orang lain..

    BalasPadam
  3. Betull....belum ada keberanian mnak tayang muka..ahaks

    BalasPadam
  4. kadang2 malu jugak. Kang terpopular mcm Bobo dgn Syasya :D

    http://nurulzayani.blogspot.com/

    BalasPadam
  5. salam. In sha Allah kalau ada keyakinan nak je jd vblogger. BTW, abe kie follow blog cik yana.

    BalasPadam
  6. @Farah Waheda Wahid hehee,,sama cm yana kak . . xreti nk vlogger bagai nieyh

    BalasPadam
  7. @Zayani Zulkiffli manusia xpernah lri dri sifat malu..hehehe ...

    BalasPadam
  8. @Abe Kiewaalaikumussalam . . ya betul tue ..so far kalau kita wt vlogger dgn video yg bermanfaat ,,insyaAllah kita xkn kena hentam teruk

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !