Isnin, 31 Mac 2014

GADUH PENYERI HUBUNGAN BETUL KA ?







topik hangat malam nieyh . . hangat sangat kah ? xsehangat pown kan, , kan . .'gaduh penyeri hubungan ' tediaaaa entri blog malam nieyh . . .akibat bergaduh dengan mr.faez punya pasai . . have some idea nak update dalam blog malam nieyh kan . . 

permulaan dalam satu perhubungan . . mula-mula terasa indah . . betulkan wahai mr.faez saya :) . . jarang bergaduh , , jarang marah-marah . . so far dah lama sikit . . penyakit bergaduh sudah mula merebak . . huhu . . tik tau nak wat geyna dah . . ada ja benda yang buleyh buat hati & fikiran  terganggu . . mula pikiaQ yang bukan - bukan . . mungkin perasaan cemburu melandai perasaan . . .setiap yang couple confirm pernah bergaduh . . tipu saja kalau kata xpernah kan . . 

so far bagi yang tak pernah gaduh tue . . memang terbaik . . tahniah saya ucapkan ,,hahaha...tapi kebiasaannya pasangan bercinta mesti ada gaduh-gaduh . .apa orang cakap . .gaduh tue penyeri hubungan . . gaduh tue makin tambah rasa sayang . .macam - macam tafsiran orang . . 

semakin kuat kita sayang kan seseorang . . semakin kuat kita berusaha mempertahankan hubungan tue . .  jarang sekali kita tengok ada orang  yang merelakan kan hubungan  bersama tersayang hancur musnah berkecai macam kaca yang jatuh pecah begitu saja kan . .  tanpa sebarang usaha . . 


macam malam nieyh . . berlaku konflik sikit cik yana dengan mr.faez ...sayang yana sorang nieyh . . bertengkaQ sikit ja. . salah faham gitu ja . . alhamdulillah . . solve dengan cara yang baik . . dengan cara yang matang. . bukan nak bermasam muka tiga empat hari . . yang tue jadi tak syiokkk . . 
for me laa sayang . . baik kita solve kita berdua jaa.. dah lepas marah-marah , geram-geram tue  . .better tarik nafas dalam-dalam . . lagi baik ambil wuduk kan :) ..then bincang elok - elok . . selesai dengan seelok-eloknya . . kan bagus . .take time untuk tenang fikiran dulu . . fikir elok-elok . .  




kadang-kadang kita bergaduh nieyh  kita akan lebih mengenali pasangan kita . .  macam mana perangai dia . . lebih paham  apa yang dia x suka . . macam yana bila bergaduh . .yana selalu tanya faez yana . . perangai apa yang x suka pada yana . . insyaAllah . . apa pown jawapan dia . . yana sedia terima seadaanya . .tak marah apa pown ,,bukan apa dari segi tue kita buleyh tau perangai apa yang dia x suka . . macam mana dengan perangai kita. . kan . .


sebagai nasihat . . . wah ada nasihat bagai lagi nah..walaupown gaduh  tue perkara biasa  bagi pasangan bercinta . . kita kena matang , , kena pandai kawal hubungan & perbaiki kesilapan ,,perbaiki diri masing-masing . . masing-masing tak boleyh ego sangat . .  belajarlah beralah sama . . tolak ansur..


p/s: its better lost in fighting than lost someone that we really love . . 


sayang awak wahai faez

Sabtu, 29 Mac 2014

SAYA NAK AWAK TAHU . .



Andainya awak tahu . .  bila saya jatuh cinta ibarat fall in love dengan awak . . awak xsemestinya ada segalanya but awak segalanya di hatinya. . . 

Andai awak tahu . . bila saya mngalirkan air mata , just ingat bukan sebab saya lemah ..tapi saya sedang mencari di mana kekuatan saya untuk terus tabah menyintai awak sayang . ..

Andai awak tahu . .bila saya marah . . kadang-kadang memang saya x mampu nak kawal perasaan saya . . tapi percayalah . . trust me ok . . tue maknanya saya ambil berat sangat -sangat pasal awak . . dan sayang awak . .awak tengok pasangan baru bercinta,,mereka jarang bergaduh , , hanya selintir pasangan kowt . . tapi percayalah awak . . semakin  bertambah sayang saya pada awak . . semakin pulak banyak pertelingkahan yang berlaku kan . .  apa-apa pown kita harus tabah hadapi semuanya. . . 

Bila saya mula membebel sana-sini . . cakap banyak-banyak . .tapi saya x bermaksud nak buat awak rimas dengan saya . . just mahu awak mengenali saya dengan lebih dekat lagi sayangku. . 

Mungkin satu hari kita dah kenal lama . . masing-masing dah kenal hati budi . . time tue saya nak awak berubah . .awak kena paham tue bukan saya tak mahu terima seadanya . . tetapi saya nak kan awak jadi yang lebih baik . begitu jugak dengan saya . . 


Awak dalam setiap perhubungan . .tipu saja kalau awak cakap tiada istilah cemburu . . tapi saya nak awak tahu . . kalau saya cemburu dan tidak percayakan awak , ,  bukan bermakna saya tak sayangkan awak . .tapi saya masih terlalu menyayangi awak sayangku . .kadang-kadang saya risau . . risau sebab apa ? risau kalau saya terlalu percaya . awak khianati kepercayaan yg saya beri . .tapi saya tahu . . awak takkan buat mcam tue kan ? 

Awak selalu cakap . . saya selalu merajuk  . yeah . . tapi jangan kata saya mengada-ngada . saya bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah berdozen-dozen sayangku . . tapi cukuplah dengan perhatian yang membolehkan saya rasa dihargai . . . 

tiap-tiap hari kalau mesej .. xlekang jari saya taip 'i love u ' .untuk awak sayang . . kalau call x lekang bibir saya ucap 'i love u' untuk awak jugak sayang . . tapi saya nak awak tahu . . tanpa ungkapan 'i love u ' saya tetap cinta awak sampai bila-bila sayang . . 

Ada lagi saya nak bagitau awak . . bila saya rindu sangat-sangat kat awak . . apa yang saya nak maksudkan bila saya jauh dari awak bayang awak sentiasa bermain di mata saya . . rindu gelak tawa awak . rindu setiap senyuman awak . . rindu dengan sikap awak yang sering wat saya tersenyum setiap kali awak dekat dengan saya . . 

Awak . . kalau satu hari saya cakap, ada lelaki lain lebih baik dari kamu . .jangan percaya . . sebab saya kan suka sangat uji hati & perasaan awak ,  bukan sengaja . . tapi saya nak tengok tahap mana awak sayang saya ,,setia dengan saya :) . . saya nak tengok sejauh mana sayang sanggup jadi yang terbaik di mata saya . . walupown sebenarnya memang awaklah yang terbaik di hati saya . .selagi saya dengan awak . percayalah..


kalau lah satu hari nanti saya degil . tak nak dengar segala nasihat awak , saya bukan bermaksud nak jadi degil . . tapi saya nak tengok sejauh mana kesabaran awak pada saya . . sejauh mana awak mampu bersabar dengan karenah perangai saya . percayalah . . hati perempuan sangat lembut . . 

awak . .awak. . andai saya kata 'please tinggalkan saya'  tue bukan bermakna saya suruh awak pergi dari hidup saya . . tapi  bagi saya sedikit waktu sedikit ruang untuk tenangkan fikiran saya . .sekejap sahaja . . percayalah  . 




p/s : -Sememangnya Allah dah cipta setiap makhluknya berpasangan  . . lelak dan perempuan itu  perbezaan yg tersendiri . . tapi sekiranya kita paham . kita akan saling melengkapi . .dan menyempurnakan. perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali . .di sebalik air matanya tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadi seorang lelaki tue berasa selamat bersamanya .  .biarpun perempuan itu nampak lemah tetapi dia ada kekuatan yang tersendiri . .so , hargailah kehadiran perempuan dalam hidup korang . . . 

Rabu, 26 Mac 2014

PERGINYA SESEORANG BLOGGER AMI SCHAHEERA MENGADAP ILLAHI





baru sahaja dua tiga hari nieyh ucapan takziah untuk MH370 penuh di laman-lama sosial . . hari nieyh pulak mendapat khabar berita tentang pemergian seorang blogger . .pemergian seorang fashion blogger ami schaheera yang telah pulang ke rahmatullah awal pagi tadi . . so far yana nak ambik kesempatan ini untuk ucapkan ucapan takziah buat family beliau . . 

dapat berita tentang pemergian blogger nieyh pown daripada rakan blogger . . sungguh pown yana x mengenali siapa blogger ami schaheera secara realitinya di alam maya . . terus cik yana cari-cari blog beliau . .beliau mula aktif berblogging tahun 2008 . . 


bila. . blogwalking blog beliau baru tahu . . si blogger ami nieyh menghidap penyakit luekimia & kanser..rupanya Allah lebih menyayanginya..dia telah pergi mengadap ilahi..

sama-samalah kita sedekahkan al-fatihah buat beliau dan salam takziah untuk ahli keluarga ami...semoga rohnya dicucuri rahmat & tenang di sana..

so far kita mesti beringat . . kematian adalah paling dekat dengan kita. . tanpa mengira usia . .tanpa mengira masa, , Allah boleyh tarik nyawa kita bila-bila masa sahaja . . cuma kita hanya perlu bersedia seadanya. . 
dariNya kita datang dan dariNya jugaklah kita kembali..setiap dari kita mesti menunggu giliran ,cuma kita tidak tahu bila masanya..kita akan dijemput pulak


al-fatihah buat blogger ami schaheera . . 


PERGINYA SESEORANG BLOGGER AMI SCHAHEERA MENGADAP ILLAHI,AL-FATIHAH,


CPUV NUFFNANG KE-20: KFC ZINGER REALOADED



Alhamdulillah . . en.nuffnang masih memilih blog yana untuk kasi iklan cpuv/be . . so far iklan berjalan untuk bulan mac sahaja en.nuffnang dah kasi dua iklan . . . iklan digi bersama kfc . . kalau nak baca al-kisah cpuv/be ke-19 boleyh klik >>SINI<<

untuk hari nieyh . . godek2 account nuffnang . . en.nuffnang kasi iklan yang ke-20 . . iaitu iklan kfc zigler realoded . . ha iklan kfc pulak . . 
tapi earnings masih lgi zero . . insyaAllah akan bertambah lepas nieyh


CPUV NUFFNANG KE-20: KFC ZINGER REALOADED, cara tingkatkan earning nuffnang, cpuv nuffnang,


korang-korang kalau ada ternampak iklan -iklan burger , kfc . . godek2 laa dia sikit yer :)


CPUV NUFFNANG KE-20: KFC ZINGER REALOADED, cara tingkatkan earning nuffnang, cpuv nuffnang,


apa-apa pown thanks a lot en,nuffnang yer . .  .kasi lebih sikit earnings untuk iklan nieyh :) . . . 




Ahad, 23 Mac 2014

BILA HATI DAH SAYANG . .







Bila hati sudah sayang . . semua menjadi indah 
kisahnya . . jejalan dengan mr.faez petang nieyh . . singgah satu warung . . minum-minum di situ . . walaupown panas lit lit ayat orang utaqa nieyh . . dahaga pown ada .  singgah  p sat minum2 . . terdengaQ-dengaQ pulak  lagu yang dikategerikan best laa jugak . . haha lagu jiwang kowt . .pernah dengaQ lagu tue tapi x tau apa tajuknya . . . 

yang ingat liriknya hanya sedikit saja . . mabuk cinta . .sakit cinta . .  .
haha...cinta kesemuanya kan. . .search2 google . . wah baruku tahu lagunya bertajuk ' bila hati dah sayang ' scorr yang nyanyi . .


yang x pernah dengaQ lagi lagu nieyh . . jom kita dengaq2 . . syok ka dak itu hak masing-masing..tpi bgi cik yana . . sedh semestinya best 




Jumaat, 21 Mac 2014

CPUV NUFFNANG KE-19 : DIGI PROJECT RED



siapa kata dengan blogger kita mmbuang masa . . x da perkara yang berfaedah pown . . hah jangan cakap macam tue na para readers sekalian alam maya . . . 
sesiapa yang sedang menganggur tanpa pekerjaan . . korang buleyh jana pendapatan atau side income melalui internet..mudah sahaja bukan . . 

macam cik yana . .sejak2 mula kenal dengan nuffnang . . alhamdulillah . . dya mghasilkan side income yg lumayan . . xperlu keluarkan modal.hanya daftar nuffnang  . .update blog . .jaga trafik blog.. insyaAllah . . akan peroleh rezeki . . macam income nuffnang saya kt bawah nieyh . . 


CPUV NUFFNANG KE-19 : DIGI PROJECT RED, CARA CASHOUT NUFFNANG, cara tingkatkan earning nuffnang, cara tingkatkan earning nuffnang,




Alhamdulillah.thanks to nuffnang yg masih lgi kasi kat blog cik yana cpuv / BE . . BE kali nieyh digi project red. . .  BE Yg ke-18 sejak cik yana berblogging . . .bersyukur sangat ...so far setakat sekarang . . CPUV/BE yg masih berjalan untuk blog cik yana sekarang masih ada dua . . blum dicreditkan lgi earnings dya . . . harap2 earnings kedua2 iklan nieyh akan bertambah . . . 


so ..sesiapa yg jenguk2 blog yana .. ada terjumpa iklan wanted cam gambar kt bawah . .  klik2 lha dia sekali yer. . . 

CPUV NUFFNANG KE-19 : DIGI PROJECT RED, CARA CASHOUT NUFFNANG, cara tingkatkan earning nuffnang, cara tingkatkan earning nuffnang,

Selasa, 11 Mac 2014

ISTERIKU NAIK HANTU






Sinopsis:
Persahabatan Qarina dimusuhi teman baik sendiri. Sepuluh tahun dia mengunci rapat pintu hatinya. Baginya, kasih pada Iqram adalah kasih tersimpul mati. Dia sudah serik mempunyai teman baik dan kekasih hati. Fareez Aiman memegang prinsip cintanya sendiri. Cinta sebelum kahwin, sorry... memang dia tidak layan. Baginya, cinta selepas berkahwin penuh dengan nikmat dan berkat. Tetapi ada yang kata, dia tidak pandai bercinta kerana dia kategori mamat poyo. Kerana cinta terluka, Qarina mengakui Fareez adalah bakal tunangnya kepada Iqram dan Balqis tanpa dia tahu Fareez sebenarnya sepupu Iqram. Apabila rahsia sudah terbongkar, mereka bersatu di dalam ikatan yang sah. Setelah berumah tangga, baru Qarina sedar. Mamat poyo sebenarnya adalah mamat romeo. Apabila hati sudah berbunga sayang, dugaan pula melanda. Iqram menagih janji lama. Nelly pula datang menggoda. Walaupun dalam hati masing-masing sudah berputik cinta, tetapkah Qarina menjadi milik Fareez? Atau Iqram juga yang mampu mengisi kekosongan hati? Antara kata minda dan kata hati, siapa yang berhak di sisi?

“Qina, ikhlas ke awak terima saya sebagai teman hidup awak?” - IQRAM

“Masalahnya, saya dah termengaku tadi. Saya pun panik, bila akak cakap saya bakal tunang akak. Nasib baik akak ni kira cun jugak, kecil molek. Kalau tak, mahu menangis saya kat situ. Dahlah makan tak kenyang.” - FAREEZ

Alamak, lebih-lebihlah pulak orang tua ni. Kut ya pun nak buat aku jadi menantu, janganlah dengan budak bawah umur ni. Anak lain dah tak ada ke mak cik oi?

Ahad, 9 Mac 2014

PRAY FOR MH370





                             pray for mh370.pesawat mh370,berita pesawat mh370


Salam hujung minggu . . 

bila scrool status2 kt fb . . penuh cerita tntg MH370 . . 
terkejut jugak bila terdengar berita tentang kapal terbang nieyh...
macam-macam spekulasi orang ramai tentang kejadian nieyh kn..sampai x tahu yang mana cerita yg sebenar yg mana cerita yg palsu . .  .
ada yang cakap MH370 terhempas..ada yg mendakwa syarikat  MAS lewat umumkan berita kejadian nieyh. .

bagi masa kat pihak MAS untuk betul2 pasti keadaan pesawat tue sebelum kluarkan kenyataan rasmi . . 

bayangkan jika kita ahli keluarga kita yang ada dalam pesawat tue. . 
sudah tentu kita mahukan harapan yang tinggi , , harapan agar semua penumpang dalam pesawat tersebut semuanya berada dalam keadaan selamat..biarpown harapan tue sangat nipis ..senipis kulit bawang . . .

semua rakyat berharap . .pesawat tersebut ditemui dengan secepat yang mungkin . . so far yana doakan yg terbaik buat mereka . . terima & redha setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya ..semoga dipermudahkan urusan mencari pesawat MH307 . .semoga emosi para ahli keluarga teruskan berdoa  dan redha dengan apa yg terjadi..


apa-apa pown nasib mangsa kemalangan pesawat ini kita x tahu ..hanya Allah s.w.t yg menentukan nasib mereka,,kita hanya mampu berdoa ,, nasib mereka begitu . . mungkin berkubur di laut tanpa nesan kah mereka ? bagaimana perasaan mangsa sewaktu kejadian tersebut ? janji Allah SWT . . 




Khamis, 6 Mac 2014

6 CARA MUDAH NAK JADI VLOGGER




6 CARA MUDAH NAK JADI VLOGGER , APA ITU VLOGGER ? ADAKAH SAMA DENGAN BLOGGER ?  cara daftar vlogger, bagaimana nak jadi vlogger,



sebelum nak baca entri nieyh . . .jom baca yang nieyh dulu 


oke korang dah baca ? 
dah paham ? teringin nak jadi vlogger ? 
oke jom . . cik yana ajar macam mana nk jadi vlogger . . 


FIKIRKAN SATU TOPIK UNTUK KORANG MULAKAN VLOGGER
Ok. . firstly daftar vlogger , ,of course xda video apa lgi kan ...so korang buleyh mulakan vidoe intro korang . . salam permulaan . . salam perkenalan and etc ...bla..bla..bla.. kn..then korang boleyh jadikan vlogger pertama korang dengan satu topik yg hot , , menarik gitu ..yea laa kalau x menarik xda sapa nak tengok kowt. . 


BUAT SATU AKAUN YOUTUBE & BAGI NAMA YANG 'CATCHY' & MENARIK 
so far kalau korang nak letak nama biar senang diingat orang,,,mana tahu satu masa nnti korang femes macam mat lutfi tue..ha kan meletup gitu ,,, letak nama yang senang disebut , pendek jgn laa panjang berjala-jela


HASILKAN 10 VIDEO YANG SANGAT BAGUS
video yang korang nk hasilkan perlu lah bagus . . ok dengar . perlu bagus oke . . dan menarik ..iye laa kalau video entah apa-apa x menarik . . orang pown x nak tengok jugakkan . . upload lha dua @ tiga video korang yg menarik tue...bgi permulaan nak dapatkan view yg ramai . . untuk tgk video korang . .


BUAT VIDEO YANG LEBIH MENARIK 
sekarang zaman dah maju . . macam-macam software nak edit-mengedit  mnjadi kan video korang nampak menarik gitu . .so far korang boleyh upload avatar & banner yg menarik dan cantik untuk menarik view org yg nk tgk video korang tue...


DAFTARKAN DIRI KORANG YOUTUBE PARTNER 
of course korang impikan ribuan follower jugak kan . . macam blogger jugak . . ribuan follower baru blog nampak gempak. . macam tue jugak dengan vlogger . . kalau follower pown seciput je ,,macam mana nak naikkan view video korang kn...so ,,kalau vidoe korang dh mencapai tahap yg tinggi viewnya . . secara automatik video korang akan muncul di setiap research...


BERINTERAKSI DENGAN FOLLOWER
Follower penting. . disebabkan follower video kamu makin lama makin up bukan . . so jangan sesekali sombong dengan follower korang . . ingat kerana diorang follower vlogger kamu bertambah dan bertambah. .so curi2 laa cikit ja masa tgk respons dan komen2 yg diorang kasi kat video korang tue. .so ..korang perlu laa beri pandangan yg baik utk follower . . bukan apa nnti x pasal-pasal diorang lari,,,dah x nak tgk vlogger kamu .....


APA ITU VLOGGER ? ADAKAH SAMA DENGAN BLOGGER ?




APA ITU VLOGGER ? ADAKAH SAMA DENGAN BLOGGER ?  cara daftar vlogger , bagaimana nak jadi vlogger,top 10 vlogger paling popular di malaysia



vlogger dengan blogger . .adakah sama ? 
mungkin kalau disebut blogger , blog atau blogspot . . korang pasti taw kan . . benda apa tue . . tapi kalau disebut vlogger . . segelintir sahaja yang tau . . 

tengah-tengah jari rancak godek2 keyboard nieyh . . teringat pulak citer 'cinta vlog' lakonan wawa zainal & aliff aziz . . hah korang pernah tgok x ? kalau belum mohon research google sekarang ouke . . . 


oke ..meh cik yana terangkan serba cikit about vlogger oke . . 
vlogger & blogger . . bezanya cuma huruf . . v dan b kan . . 
oke kalau korang nak tahu . . vlogger nieyh video blog . . so kalau dipendekkan menjadi vlogger . .kalau blogger laman web berbentukkan penulisan .. so faham dah kan ..mesti tertanya-tanya ,,macam mana pulak video blog tue ? vlogger biasanya guna laman youtube untuk diorang kembangkan bakat yg diorang ada pada khalayak umum gitu kan . . nk tunjuk kehebatan bakat terpendam ,,semuanya disitu laa . . .


cik yana ada akaun vlogger. . .terjebak selepas tengok citer 'cinta vlog' punya pasai . . ha lepas-lepas tengok trus google & daftar akaun vlogger. . . tpi hanya bersarang shaja ...hanya lelabah menjadi penghuni vlogger yana . . tiada sebarang video pown yg cik yana update . . huhuh cik yana pemalu orangnya..so korang macam mana ada jugak vlogger ? pernah updates video ?
cer kongsi citer . . best or x ? 

so far sesiapa pown boleyh menjadi vlogger selagi mana korang ada kamera & line internet so ,,xmenjadi masalah kt korang kan ..hupdates laa video korang yg penuh manfaat  . . itu x salah . .kita hanya manusia biasa yg suka kongsi bakat terpendam kita . .

Isnin, 3 Mac 2014

My Dear Mr Dimple






Sinopsis :

UMAR FALIQ. Kehadirannya secara kebetulan di majlis pertunangan versi kejutan antara Zarin Sofea dan Naim menjadi titik permulaan jodoh Umar Faliq bersama Sofea. Zarin Sofea tertipu dengan tindakan Puan Zahlia a.k.a si Angry Bird yang merupakan majikannya. Naim, anak si Angry Bird ini akhirnya ditunangkan dengan Umayra dan bukannya Sofea.

“Awak sendiri pun masih lagi belum boleh terima hakikat yang lelaki di dalam tu dah bertunang. Kalau awak tak boleh terima inikan pula ahli keluarga awak kan? Jadi… Alang-alang saya dah tolong awak tadi… apa kata, awak bagi saya teruskan?” – UMAR FALIQ.

“Awak… sedar tak apa yang awak cakapkan ni, Umar? Ini bukan perkara main-main, tahu? Ini melibatkan masa depan awak dan dah tentu-tentu masa depan saya. Awak sedia nak jadi tunang saya untuk selamatkan keadaan malam ni dan lepas kita bertunang, awak nak putuskan pulak? Macam tu?” – ZARIN SOFEA.

Tidak cukup dengan majlis pertunangan, kontrak perkhidmatannya pula ditamatkan tanpa budi bicara. Sungguh, Sofea rasa lemah. Dia hilang Naim, dia hilang kerja. Dunianya dah jadi terbalik dan semua disebabkan oleh kebencian si Angry Bird kepada Sofea!

Rentetan itu, bagaikan intuisi apabila si mr. dimple yang misteri muncul dan sentiasa ada tatkala Sofea dilanda tertekan jiwa dan hati. Biarpun bicara sang jejaka tidak banyak, tapi senyuman dan lesung pipitnya bagai pelembut hati Sofea yang lara.

Apakah penamat teka-teki punca kebencian Puan Zahlia kepada Zarin Sofea? Lalu siapakah yang mampu memiliki cinta Zarin Sofea? Adakah masih punya harapan untuk Naim? Ataupun Umar Faliq yang hadir sebagai cinta hati teruna buat si dara

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...