Rabu, 26 Februari 2014

SAYA & AWAK SIAPA WAJAR MEMBAYAR ?





Sebelum nak bersiap-siap pergi kerja..cik yana sempat dating-dating dengan blog kesayangan . . kalau tengok title hari nieyh . . 'saya & awak siapa wajar membayar' 

pelik pulak tajuk hari nieyh ..para readers mungkin tertanya-tanya . . jugak kan ...tajuk yang menimbulkan seribu satu tanya tanya di pikiran readers semua . . . 

ok . . semua orang pernah keluar makan , , x kisah laa dengan family , member @ pown dengan couple korang . . . so far . . kalau korang keluar  makan-makan dengan mmber lelaki  . . siapa yang bayar ? ,, kalau korang keluar dengan couple korang ? siapa yang belanja korang makan ? 
kalau keluar makan dengan family . . of course family korang yg bayar kan . . 
okeyh jom baya situasi kat bawah ......





  • situasi 1 

haruslah teman lelaki 
kalau keluar dengan bf korang . .memang x payah keluarkan dwet pown . . selalunya dia yang akan bayar kos makan,shopping dan sebagainya . . itu yang seronok !! ..kalau asyik kita jer yg keluarkan duit ..xbest jugak kn . .bf pun bkn jenis yg suka guna dwet perempuan . .





  • situasi 2

sharing lagi bagus
kitaorang amalkan konsep sharing..sharing is caring..bagi kitaorang x salah pun kalau sekali sekala berkongsi bayar. . nama pown pasangan kekasih . .tak semestinya semua benda bf kita je yg kena bayar . . kalau macam tue boleh botak kepala dia . . nasiblah saya bukan jenis yg materialistik . . so bf xperlu nak risau sangat




  • situasi 3

bayar asing-asing
bukan jenis suka dibelanja? kalau keluar dengan kawan @ couple sekali pergi tengok wayang ke , makan-makan . .kos perbelanjaan ditanggung sendirian berhad . . bayar asing-asing kan mudah . . lagi pown belum tentu si dia akan jadi suami kita. . jadi tak perlulah bazirkan duit untuk sesiapa . . . . 




ok korang semua . . dh baca situasi pertama,kedua dan ketiga . . apa pendapat korang ? apa pilihan korang ? sama ada situasi pertama ,kedua @ ketiga. . terpulang lah . . pilihan di tangan korang masing-masing..setiap orang ada pendapat yang berbeza . . . 


so bagi cik yana. . cik yana lebih suka pilih situasi kedua ..'sharing lagi bagus'
kan . . asyik bf yer yg belanja awex dia kan ...sesekali xsalah kita pulak yg belanja bf kita . . itu baru swett namanya ,,hehehlagi pown cik yana x suka menyusahkan orang lain . . . 





6 ulasan:

  1. biasanya biarkan suami dulu yang bayar, kalau tak cukup cash ke atau memang terlupa bawa dompet ker...baru offer diri...he he he...

    BalasPadam
  2. hehe Topic yg menarik(^~^)
    Kalau dengan SiKuali Arang,
    Kalau tgk wayang mesti akan makan sekali kn. Jadi Cik ulat byr wayang, SiKuali Arang byr Duit makan.or Sebaliknya bergitu. Sharing is Caring lorh (^~^)

    BalasPadam
  3. biasanya wanita lepas tengok dompet lelaki semakin mengurus baru la dia sedar lelaki itu takde pape.

    BalasPadam
  4. @Farah Waheda Wahid ohh ... kalau dh berkeluarga x kisah sgt kn kak kalau suami yg belanja ..itu tanggungjawab diorang . . tpi kalau sesekali si isteri blanja xsalah kn..

    BalasPadam
  5. @Shafikhadilla Napiah wahh..sependapat dgn yana...good . . btol tue sharing is caring.. kn best mcm tue . .

    BalasPadam
  6. @syuk shusuke sesetengah jew kot . . kalau yana kluar date mkn2 or tgk wayang,,time nk byar ..yna tnya ada dwet x nk byr ? share dwet laa ... tue pown kalau si bf nk ,,,klw xnk byr pkai dwet dye jew.

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !