Jumaat, 17 Januari 2014

Hilangkan Jerawat Dengan Kulit pisang!



Jerawat !! sememangnya ramai yang xsuka dengan kehadiran si jerawat nieyh..
kalau korang buat research dalam internet . . banyak sekali bukan tips dan petua untuk hilang jerawat . . .
hari nieyh cik yana nak share satu tips hilangkan jerawat pada muka korang..

jangan risau , xperlu keluarkan duit beratus-ratus . . x perlu bahan-bahan yang banyak . . . 


percayalah hanya kulit pisang . .korang boleh hilangkan jerawat . . kalau rajin amalkan . .senangkan , ,kulit pisang yang kita selalu buang tue ada manfaat tertentu 




Caranya mudah sahaja,

Ambil kulit pisang yang sudah bewarna kuning  kemudian letakkan ia di kawasan yang berjerawat.
Biarkan selama beberapa minit sehingga kulit pisang tersebut berubah menjadi coklat sedikit. Kemudian, usap-usap bahagian bermasalah itu dengan kulit pisang selama 2-5 minit secara pelahan-pelahan.

lepas itu, biarkan ia selama satu jam tanpa di bilas. untuk pengetahuan korang jugak 
kulit pisang mampu menghilangkan infeksi pada kulit. Kemudian barulah korang cuci dengan air. 
Lakukan pekara ini beberapa kali sehingga kulit kemerahan reda. Selepas jerawat pecah, jangan risau tentang bekasnya. Kerana fungsi kulit pisang mampu mengelakkan kulit kamu berbekas akibat jerawat.


selalu amalkan insyaAllah akan dapat kesannya nanti .........
selamat mencuba

9 ulasan:

  1. kena rajin + selalu amalkan. biasanya petua2 tradisi cm ni IAllah menjadik :)

    BalasPadam
  2. wahh 1st time dengar kaedah ni :D tak sangka kulit pisang ade banyak khasiatnya ye

    BalasPadam
  3. 1st tym dgr tips ni.. insyallah akn try.. ^^

    BalasPadam
  4. nak duit tambahan senang je .. meh klik link nie .. semoge brjaye :) http://bit.ly/1emwSIF

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...