Rabu, 22 Januari 2014

FAVOURITE DIA ASAM PEDAS




Favourite cinta hati cik yana . .  asam pedas . . .
hah asam pedas cam sedap aje kan, , lama pulak x makan asam pedas, ,
disebabkan dya cakap dia suka sangat makan asam pedas . . .
hari tue yana masak asam pedas ikan pari . . 
cakap kat ma ,,hari nieyh yana nak masak asam pedas ikan pari . . lama x makan ,,heheheh ,,padahal nak training masak asam pedas,,bagi betul2 sedap..hehehehhe . . . ma pown senyum-senyum ja..msti terpikir napa laa anak dia nieyh rajin semacam je kn,, :)


so far cik yana masak asam pedas ikan pari . . ma rasa dia cakap . . 
sedap dah cukup semua rasa.. ha naseb xtlebih masin . . yana nieyh jenis payah nak agak bila nak bubuh garam lam masakkan . . . 

asam pedas ikan pari.resepi asam pedas ikan pari, ikan paling sedap untuk masakan asam pedas,


alhamdulillah , sedap jugak..teringin nak suruh my faez rasa . . 
tapi dia keja . . mesej dya . . . 'awak lunch hari nieyh saya masak ur favourite food awak ,asam pedas ikan pari'  . . nak thu my faez reply text yana . . 'trima kasih awak ,,tpi saya x makan ikan pari ..saya makan ikan temenung (ikan kembung) ..tapi demi awak saya makan jugak . . . 
hahahahha sweet laa awak oiii . . . 

kelmarin . . cakap kat mak hari nieyh nak masak asam pedas ikan temenung (ikan kembung) . . tengok riak muka nak nampak cam hairan ja . . 
cepat-cepat cik yana cakap...kelmarin masak asam pedas ikan pari,,hari nieyh nak masak asam pedas ikan temenung . . resepi sama ikan berbeza kan mak...hehehe...


so yana nak tanya,,korang kalau masak asam pedas pakai ikan apa ya ? 


3 ulasan:

  1. kalau masak asam pedas ni boleh masak ikan cencaru, ikan kembung, ayam, daging, ikan parang, ikan tenggiri dan juga ikan pari. ikan pari kalau akak masak asam pedas akak goreng dulu supaya tak hanyir dan lebih sedap.

    BalasPadam
  2. @Farah Waheda Wahid wahh,,nnty nk try lgi lha cm kak farah ckp ikn pari nk goreng dulu..msti rsa dia lgi sedapkan..

    BalasPadam
  3. smlam baru mak nory masak asam pedas...memang sedappp...ori dari air tangan org melaka plak tu...hehehe

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...