Rabu, 17 Disember 2014

CPUV KE 39 & 40 & 41 : RAKUTEN SEPTEMBER SUPER SALE , EDUCATION NZ & MAYBANK




 CPUV KE 39 : RAKUTEN SEPTEMBER SUPER SALE




Macam - macam yang korang boleyh shopping di sini 




CPUV KE 40 : EDUCATION NZ




CPUV KE 41 : MAYBANK #ILOVE

CPUV KE 39 & 40 & 41 : RAKUTEN SEPTEMBER SUPER SALE , EDUCATION NZ & MAYBANK


BLeyh klik sini untuk maklumat lanjut 

CPUV KE 37 & 38 : LACTACYD MALAY MILLENNIUM & OLD TOWN WHITE COFFEE







cpuv ke 37 datangnya dari lactacyd malay millennium . . 


lactacyd malay millennium nieyh sejenis pembersih wanita
so far sesapa penggemar lactacydbleyh la try produk keluaran terbaru mereka .  






cpuv ke 38 pulak datangnya dari oldtown white coffee . . 

nak tahu entrinya yang lebih lanjut . . jenguk la entri ni

CPUV KE 36: Mi Sedaap Cup Noodles Dig






cpuv ke 36 kali nieyh datangnya dari mi sedaap cup noodles dig . .
mungkin mi sedaapdah keluarkan produk makanan yang terbaru . . 
kepada pengemar- pengemar mi sedaap korang bleyh la try mi ini . . .
pastinya berbaloi . . apa pown  makanan yang baik ialah makanan yang halal 



so far . .thanks a lot to nuffnang and advertiser coz pilih blog yana

CPUV KE-35: MAH SING AVENUE STREET






Buat kali keduanya iklan mah sing avenue street godek-godek dalam blog yana . . apa-apa pown terima kasih. . . nak tahu lebih lanjut mengenainya . . 

jenguk entri nieyh


CPUV KE-34 : Altel Digital Campaign




Wah terasa lama tak online dan tak update apa-apa kat blog walaupun hakikatnya cuma beberapa hari. Mood sentiasa kelaut aja.



Sungguhpun Cik yana tak sentuh blog dalam 2-3 hari ni, pihak Nuffnang masih sayang kat cik yana dan berikan aku CPUV yang baru iaitu Altel Digital Campaign. Hehe terima kasih Nuff!

Korang kalau ada ternampak iklan-iklan yang terpampang dalam gambar di atas, klik-klik lah eh. Thanks korang! 



ENCIK GULA 'UNDER AGE'?






Sinopsis: Pertemuan demi pertemuan tanpa sengaja telah menemukan MUHAMMAD AMMAR RIZQY dan QASEH QASHDINA. Bagi RIZQY, pasti ada maksud di sebalik setiap pertemuan. Mustahil dia dipertemukan dengan QASEH tanpa sebarang hikmah. Di sisi lain, QASEH tak habis-habis menyalahkan RIZQY setiap kali dia ditimpa masalah.


“Kenapa, ya? Setiap kali saya jumpa awak mesti saya ditimpa malang...”-QASEH

“Err... Awak tak rasa ke saya ni penyelamat awak. Setiap kali awak ada masalah aje saya yang selamatkan. Tak gitu? Macam ultraman selamatkan penduduk bumi...”-RIZQY

QASEH mengharapkan seorang imam yang bisa membimbing. RIZQY perlukan teman sebagai pelengkap kepada sebahagian diri yang hilang. Saat RIZQY rapuh, QASEH hadir sebagai teman yang menenangkan. Menjadi guru yang setia di sisi pelajar bernama suami. Biarpun tika itu dia sudah mengetahui, hakikat rahsia yang RIZQY sembunyikan.

“Qaseh, kalau satu hari nanti awak tahu saya sembunyikan sesuatu daripada awak, agak-agak awak marah tak?”-RIZQY

Namun QASEH hanya insan biasa. Dia juga tahu erti kehilangan. Dia juga miliki hati seorang perempuan. Terluka saat dia menyangka cintanya dikhianati. Rapuh pada ketika insan tersayang dibawa pergi.

“Maaf? Qaseh sedar tak apa Qaseh buat? Jantung abang ni...macam nak tercabut bila Qaseh tak ada kat rumah. Bukan sekali Qaseh macam ni. Tapi dua kali...”-RIZQY

Mampukah ketenangan seorang RIZQY mengembalikan senyum di bibir seorang QASEH? Masih adakah pelangi, setelah hujan lebat turun membasahi bumi?


Selasa, 25 November 2014

PREGNANT ANAK LUAR NIKAH,DIKAHWINKAN & NIKAH ITU TIDAK SAH




TAJUK : ZINA AKAN BERTERUSAN WALAU PUN DAH DI IJABKABUL... BACA UNTUK PENGETAHUAN SENDIRI DAN PEDOMAN SEMUA. HIDUP SEBAGAI SEORG BERNAMA ISLAM JANGAN TERUSAN DALAM KEJAHILAN.... 

 Sesungguhnya, permasalahan ini berat. Perhatikan soalan 1 - 9. Perkahwinan seumpama ini Hari ini memang tersangat biasa kerana keluarga biasanya memilih jalan ini untuk menutup malu. Bila dapat tahu anak "pregnant luar nikah", cepat cepat dikahwinkan. Berdasarkan kenyataan ini, nikah itu TIDAK SAH, maka pasangan itu kelak hidup dalam zina sampai bila-bila... Persoalan ini telah diajukan kepada seorang Imam, di mana banyak persoalan lain timbul dari persoalan pokok tersebut. Saya kongsikan bersama anda di sini kerana ianya amat penting... 


 Soalan 1: Apakah langkah yang sewajarnya sekiranya seorang gadis belum berkahwin didapati hamil anak luar nikah...? Jawapan 1 : Gadis itu tidak boleh berkahwin sehingga bayi itu di lahirkan


 Soalan 2 : Sekiranya lelaki yang bertanggungjawab itu bersedia mengahwini gadis itu, bolehkah mereka bernikah...? Jawapan 2 : Tidak. Mereka tidak boleh bernikah sehingga bayi itu dilahirkan...


 Soalan 3 : Adakah pernikahan itu sah sekiranya mereka berkawin? Jawapan 3 : Tidak. Pernikahan itu TIDAK SAH. Seorang lelaki tidak boleh mengahwini seorang wanita hamil, walaupun lelaki itu merupakan ayah kepada bayi yang dikandung itu..


 Soalan 4 : Sekiranya mereka bernikah, apakah tindakan mereka untuk memperbetulkan keadaan...? Jawapan 4 : Mereka mesti berpisah. Perempuan itu mestilah menunggu sehingga melahirkan, atau sehingga sah dia tidak mengandung, barulah mereka boleh bernikah sekali lagi,secara sah... 


 Soalan 5 : Bagaimana sekiranya keadaan itu tidak diperbetulkan...? Jawapan 5 : Maka mereka akan hidup di dalam zina kerana pernikahan itu tidak sah... 


 Soalan 6 : Apakah hak seorang anak luar nikah...? Jawapan 6 : Kebanyakan pendapat mengatakan bahawa anak itu TIADA HAK untuk menuntut apa-apa daripada ayahnya...

 Soalan 7 : Sekiranya hukum mengatakan lelaki itu bukan ayah kepada anak tersebut, adakah itu bermakna dia bukan mahram kepada anak perempuannya sendiri... Jawapan 7 : Ya. Dia tidak boleh menjadi mahram... 

 Soalan 8 : Sekiranya seorang lelaki Muslim Dan seorang wanita Muslim (atau bukan Muslim) ingin bernikah setelah bersekedudukan, apakah tindakan yang sewajarnya? Jawapan 8 : Mereka mesti tinggal berasingan segera Dan menunggu sehingga perempuan itu haid satu kali sebelum mereka boleh bernikah... 

 Soalan 9 : Sekiranya saya kenal/tahu seseorang di dalam keadaan ini, apakah saya perlu memberitahu kepadanya, atau lebih baik menjaga tepi kain sendiri? Jawapan 9 : Anda wajib memberitahu, kerana itu sebahagian tanggungjawab anda sebagai saudaranya. Mereka harus diberi peluang untuk memperbetulkan keadaan mereka, kalau tidak semua keturunan yang lahir dari pernikahan tidak sah itu adalah anak-anak yang tidak sah taraf... 

 Kesimpulannya: Ibubapa, saudaramara, org2 kampung, tok2 imam, tok2 kadi Dan saksi-saksi yang tahu akan keadaan tersebut tetapi mendiamkan, membiarkan atau membenarkan pernikahan tersebut diteruskan maka mereka juga tidak terlepas daripada menanggung azab Dan seksaan samada didunia atau pun diakhirat... Tolong jangan abaikan text ini. Ini merupakan satu perkara yang serious jadi, fahami Dan dalami betul-betul Dan bincanglah dengan Imam/ustaz sekiranya perlu... Mafhumnya: Katakanlah: 'Sesungguhnya sembahyangku Dan ibadatku, hidupku Dan matiku, hanyalah untuk Allah Tuhan yang memelihara Dan mentadbirkan sekalian alam...



 USTAZ ROSLI AL HAFIZ -sebab rasa bertanggungjawab saya share-  

Rabu, 19 November 2014

CPUV/BE KE-33 : INTI 2015 Cycle 1 Degree




CPUV/BE KE-33 : INTI 2015 Cycle 1 Degree , blog liyana rohazi


Alhamdulillah . . nuffnang masih lagi bermurah hati . . cpuv kali nieyh 
datangnya dari inti 2015 cycle 1 degree . . 


so far untuk pengetahuan readers yg lain. . 
iklan nieyh selalu jugak menari nari dalam blog yana . . earningsna masih lgi tak mencukupi tahap yang cik yana jangkakan . . 
harap -harap earningnya  akan meningkat . .


thanks for nuffnang  



Pihak berkuasa telah bersuara tentang Cadbury




Pihak berkuasa telah bersuara tentang Cadbury


KENYATAAN UMUM
JABATAN KEMAJUAN ISLAM MALAYSIA (JAKIM)

JAKIM SAHKAN CADBURY MALAYSIA ADALAH HALAL

PUTRAJAYA, 18 November, 2014Walaupun Cadbury Malaysia telah disahkan Halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) beberapa bulan lalu, kami masih menerima pertanyaan daripada masyarakat beragama Islam dan pihak peruncit tentang status Halal coklat Cadbury.
JAKIM ingin mengesahkan bahawa, Cadbury Malaysia adalah pemegang Sijil Pengesahan Halal yang sah sejak tahun 2004 hingga kini. Jabatan Kimia Malaysia telah menguji produk tersebut dan Jakim telah menjalankan siasatan penuh sepertimana yang ditetapkan di dalam Manual Prosedur Pensijilan Halal Malaysia.
Ingin ditegaskan bahawa Pensijilan Halal Malaysia adalah melibatkan proses pengauditan dan pemeriksaan yang ketat merangkumi penilaian bahan ramuan, kaedah pemprosesan, peralatan yang digunakan, termasuklah pengujian makmal berdasarkan Standard dan Manual Prosedur Pensijilan Halal Malaysia. Pemegang sijil juga tertakluk kepada pemeriksaan berkala yang dijalankan oleh Jakim.
Para pengguna yang selama ini menggunakan produk yang mempunyai logo Halal Malaysia dinasihatkan tidak perlu bimbang kerana pemantauan terhadap pemegang Sijil Halal Malaysia dilakukan dari semasa ke semasa. Sekiranya terdapat sebarang perlanggaran atau ketidakpatuhan terhadap syarat-syarat pensijilan, pihak Jakim akan menggantung atau menarik balik sijil pengesahan Halal.
Bagi mengelakkan sebarang kekeliruan berkaitan isu-isu halal, semua pihak diminta untuk merujuk melalui Portal Halal Malaysia dihttp://www.halal.gov.my dan tidak merujuk kepada sumber yang tidak sahih. Sebarang pertanyaan berkenaan Pensijilan Halal Malaysia boleh diajukan ke Bahagian Hab Halal, JAKIM di talian 03–8892 5000.

Bahagian Hab Halal
Jabatan Kemajuan Islam Malaysia.

Selasa, 18 November 2014

16 NOVEMBER BUFDAY CIK YANA



16 november sudah berlalu . .baru sekarang nak update story untuk korang
alhamdulillah Alkah s.w.t masih lagi bagi peluang untuk cik yana bernafas di atas muka bumi nieyh . syukur alhamdulillah . .


16 november merupakan bufday cik yana . .
alhamdulillah tahun nieyh celebrate bufday dengan encik kesayangan cik yana



16 NOVEMBER BUFDAY CIK YANA


memandangkan bufday yana jatuh pada hri ahad . .
encik kesayangan dan cik yana pown cuti
so kitaorang dapat la outing sekali . .sesekali melepaskan rindu di dalam hati kan . .


kitaorang brcadang nk tgk wayang .do memandangkan
cita pown xberapa best . so tukar plan untuk jejalan area
jitra dan shooping barang² umah

encik kesayangan cakap kita shopping brg umah mcm org 
dah kawen kn . .hehe . 
cik yna hnya trsenyum saja..insyaAllah suatu hri nnti impikan kita akan trlaksana . .yg
perlu sekarang hny brusaha dan brdoa supaya jodoh kita brkekalan


kalau ditanya encik kesayangan kasi hdiah apa kt cik yana . encik kesayangan dh kasi byk
souviner dri lngkawi . .bju tshirt yg cik yna pkai dlm gmbar hdiah pmberian encik kesayangan
semua tue sudah cujup untuk cik yana . .yang penting nak encik kesayangan 
ingat bufday yana . . 

apa pown thanks my beloved ...





Jumaat, 7 November 2014

SOUVINER DARI LANGKAWI. SIAPA YANG BAGI DEKAT CIK YANA ?



HADIAH DARI ENCIK KESAYANGAN,TEMPAT MENARIK DI LANGKAWI,SOUVINER DARI LANGKAWI,COKLAT LANGKAWI,PERCUTIAN BAJET MURAH DI LANGKAWI


SOUVINER DARI LANGKAWI. SIAPA YANG BAGI DEKAT CIK YANA ? 
Memandangkan encik kesayangan dengan family dia baru sahaja balik bercuti
dari langkawi . .yang terkenal sebagai tempat bersejarah . .

so far . .encik kesayangan ada beli souviner dari langkawi . . 
sekali gus merupakan hadiah bufday cik yana . . wahh . .awalnya encik kesayangan cik yana nieyh kasi hadiah . . banyak pulak tue . . 
btw cik yana suka sangat2 souviner dari langkawi tue




HADIAH DARI ENCIK KESAYANGAN,TEMPAT MENARIK DI LANGKAWI,SOUVINER DARI LANGKAWI,COKLAT LANGKAWI,PERCUTIAN BAJET MURAH DI LANGKAWI


salah satu hadiah pemberian encik kesayangan sempena bufday cik yana yang bakal tiba tidak lama lagi. . .tshirt langkawi . .
alhamdulillah pandai kesayangan pilih tshirt nieyh kan . . design yg menarik
warna pown menarik . .encik kesayangan macam tau-tau ja kan . . 
cik yana nieyh seorang pecinta warna biru




HADIAH DARI ENCIK KESAYANGAN,TEMPAT MENARIK DI LANGKAWI,SOUVINER DARI LANGKAWI,COKLAT LANGKAWI,PERCUTIAN BAJET MURAH DI LANGKAWI

ada lagi souviner dari langkawi ..yg nieyh very cantik sekali . .
kulit siput bersama kerang . . boleyh gantung depan rumah . . 
tapi cik yna gantung dalam bilik saja . .



HADIAH DARI ENCIK KESAYANGAN,TEMPAT MENARIK DI LANGKAWI,SOUVINER DARI LANGKAWI,COKLAT LANGKAWI,PERCUTIAN BAJET MURAH DI LANGKAWI

keychain pown encik kesayangan beli jugak..banyanya encik kesayangan borang agaknya , ,sampai penuh beg plastik di jari ke..
keychain dari langkawi ada 3 pattern . . cantik-cantik belaka ..


tidak lupa jugak dengan coklat . .benda wajib yang di beli setiap kali pergi langkawi . . encik kesayangan beli coklat dark almond . . sedap sesangat sebab coklatnya kurang manis,,terasa macam coklat yg original gitu...


cik yana hargai sangat-sangat hadiah pemberian dari encik kesayangan .. 
so far terima kasih sangat-sangat sayang ..



LUAHAN HATI IBU KEPADA REMAJA YANG DIBOGELKAN



LUAHAN HATI IBU KEPADA REMAJA YANG DIBOGELKAN ,REMAJA DIBOGELKAN KERANA MENCURI MOTOSIKAL

BACHOK, 6 NOV - Berikutan penyebaran gambar bogel seorang remaja yang didakwa cuba mencuri sebuah motorsikal berdekatan dengan sebuah masjid beberapa hari lepas, Ibu kepada remaja berkenaan meluahkan perasaan kecewanya dengan tindakan orang ramai yang sanggup memperlakukan anaknya sedemikian rupa.

Ibu berusia 38 tahun itu berkata meskipun anaknya yang berusia 15 tahun bersalah, orang ramai tidak mempunyai hak untuk memperlakukan anaknya seperti itu.

“Kalau mereka pukul, saya boleh terima tetapi bila dibo gel orang kampung, memang itu perkara yang memalukan kami sekeluarga.

“Luluh hati seorang ibu apabila melihat anak diperlakukan begitu. Biarpun kalau dia bersalah sekalipun, masih ada banyak lagi cara untuk menghukumnya,” katanya kepada pemberita ketika diminta mengulas kejadian yang menimpa anaknya itu.

Ibu kepada remaja berkenaan turut menambah tindakan yang diambil orang ramai terhadap anaknya dalah bertentangan dengan ajaran Islam.

“Ia berlaku di masjid, sepatutnya ada yang melarang (perbuatan membo gelkan remaja itu) dan tidak menyebarkan gambarnya di laman sosial kerana berdosa membuka aib orang lain.

“Saya dapat tahu perkara ini melalui laman sosial Facebook dan bila lihat saya terus cam yang itu anak saya. Apa yang saya lebih kesal adalah tindakan orang ramai yang membo gelkan anak saya,”katanya.

Beliau juga berharap orang ramai berhenti menyebarkan gambar aib anaknya di laman sosial kerana ia perkara yang memalukan.

“Saya harap orang berhenti menyebarkan gambar dia dan sekiranya ada, mereka harus ‘delete’ gambar itu dengan segera kerana ia memalukan,” katanya.

Sementara itu Imam Masjid Pauh Lima, Ibrahim Ahmad, 69 berkata beliau dan beberapa jemaah lain terkejut dengan tindakan orang ramai yang membo gelkan remaja itu.

“Saya keluar lambat selepas selesai solat Isyak dan tak sangka remaja itu dibo gel orang kampung dan saya tak tahu siapa yang lakukan.

“Kami dah cuba untuk halang tetapi tidak berjaya kerana ramai orang yang berada ketika kejadian itu dan saya kesal dengan tindakan itu,” katanya.

Semalam, Mufti Kelantan Datuk Mohamad Shukri Mohamad berkata Islam menegah umatnya membuka keaiban seseorang walaupun orang itu melakukan kesalahan.

“Kita tak boleh mengambil tindakan sendiri yang menyimpang dari undang-undang negara dan hukuman tidak boleh diambil mengikut pandangan kita semata-mata,” katanya.

Mengulas kes yang sama, Ketua Polis Kelantan Datuk Mazlan Lazim berkata orang awam yang berjaya menangkap mana-mana individu yang disyaki melakukan jenayah dilarang mengambil tindakan sendiri yang melanggar undang-undang.

Sebaliknya, orang awam perlu segera menyerahkan individu yang ditahan itu kepada pihak polis, katanya.

Beliau berkata pihaknya masih menjalankan siasatan mengenai insiden itu dan remaja itu kini direman selama empat hari bermula semalam untuk siasatan lanjut.

“Suspek kedua masih belum ditangkap dan kita masih menjalankan siasatan,” katanya dalam kenyataan.

Mazlan berkata insiden bo gel itu disiasat di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana mencederakan yang boleh membawa hukuman dipenjara satu tahun atau denda RM2,000 atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan.

Katanya kes berkenaan turut disiasat di bawah Seksyen 509 Kanun Keseksaan kerana mengaibkan yang memperuntukkan hukuman penjara hingga lima tahun atau denda atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.


#COPYPASTE

Rabu, 5 November 2014

SUAMIKU PALING SWEET



SUAMIKU PALING SWEET,novel suamiku paling sweet,sinopsis novel suamiku paling sweet


dah lama bebenor cik yana x review novel kan ,,sejak dua menjak nieyh ..so apa kata ikut cik yana 
review novel-novel yang terbaru dan yang sedang terhangat macam pisang goreng panas


Sinopsis:
“Mama... Nak tolong tu memanglah boleh. Tapi ada ke patut suruh Sya jadi orang gaji rumah dia? Waaa... Mama,

Sya goreng telur pun boleh terbelah lima kuali, tahu tak?”- QISYA IRIS 

Rela dalam paksa, Qisya terpaksa mengikut kata mamanya, menjadi orang gaji di rumah kawan mamanya. Dua bulan.

Namun, sudah cukup untuk mengubah hidupnya bila dia terpaksa menjadi isteri dan mummy orang dalam usia yang cukup muda, 22 tahun.

Marah. Benci. Tak boleh terima kenyataan. Cukup membayangkan perasaan Qisya sehingga hampir sahaja Izz Haikal diterajangnya

pada malam perkahwinan mereka. Tapi, berbeza pula dengan penerimaan Izz. Hanya tenang dan menerima semuanya. 

“Macam mana cincin ni ada kat sini?” - IZZ

“Macam mana cincin ni ada kat sini? Sebab dia tak ada dalam kotaklah.”- QISYA

“Wrong answer. Cincin ni ada kat sini sebab dia dah temui pemilik dia.”- IZZ

Cincin tersarung di jari Qisya menandakan kesudian Qisya untuk terus hidup bersama Izz.

Hari demi hari berlalu, cukup untuk Izz leburkan hati Qisya. Diikutkan saja kepala isterinya yang masih remaja itu.

Baik, penyayang, penyabar, romantik. Pendek kata Izz sangat sempurna pada Qisya.

Sampaikan kalaulah boleh diceritakan kepada semua orang, nak saja dia bukukan, letak tajuk

Suamiku Paling Sweet sebab memang dia rasa Izzlah suami yang sangat sempurna padanya. Dan Qisya tahu satu rahsia besar! Rahsia

yang buat air matanya tak henti-henti mengalir. Rahsia yang buatkan Qisya mahu cium tangan Izz untuk meminta keampunan.

Buatkan dia mahu peluk Izz ketat-ketat sebagai tanda terima kasih tak terkira. Sesungguhnya Izz tahu segalanya.

Isnin, 3 November 2014

CPUV/BE KE-32 : MAH SING AVENUE STREET






CPUV/BE KE-32 : MAH SING AVENUE STREET



rezeki awal bulan november datang lagi. . syukur alhamdulillah sedikit
 sebanyak dapat menambahkan earnings nuffnang yg semakin beratus ratus . .


cpuc ke-32 kali nieyh datangnya dari 'mah sing avenue street'
iklan nieyh merupaka iklan kali pertama yg godek-godek
dalam blog cik yana


mh sing merupakan satu syarikat pemaju yg terkemuka di negara kita 
nak tahu lebih lanjut . .korang boleyh laa baca overview tentang aveneu street nieyh ..



CPUV/BE KE-32 : MAH SING AVENUE STREET




thanks nuffnang

Jumaat, 31 Oktober 2014

CPUV / BE KE-31 : TRANSITIONS OPTICAL

CPUV / BE KE-31 : TRANSITIONS OPTICAL




bulan nieyh saja 4 cpuv yang masih lagi on going . . wah rezeki mencurah - curah . . 

alhamdulillah bersyukur sangat-sangat . . 
walaupown ada seketika masa cik yana sibuk dengan 
kerja sering kali terbiarkan blog bersarang lelabah tanpa sebarang update terbaru . . 


tapi nuffnang tetap bermurah hati kasi cpuv . . 
terima kasih tak terhingga . . 
so far cpuv ke31 nieyh datangnya dari transitions optical . .kalau tak silap 
cik yaa iklan nieyh dah beberapa kali ada dalam blog cik yana . .


so far . .earnings bagi cpuv nieyh masih lagi zero . . maklum laa baru menari-nari dalam blog . . 
diharapakan iklan nieyh dapat kumpul earnings dengan sebanyak yang mungkin . . 


kalau korang naka tahu maklumat lanjut tentang iklan nieyh 
korang boleyh refer kat sini

CPUV/BE KE-30 : PROTON PCC






Proton PCC . . korang pernah dengar tak ? so far cik yana pown pelik jugak bila
encik nuffnang kasi cpuv proton pcc . . .so. . .
jari jemari cik yana pown search google apa itu proton pcc . . . 
baru laa cik yana tahu proton pcc tue apa . . 
korang nak tahu ? 


ha rupanya proton pcc tue ialah proton iriz . . 
pcc tue singkatan kepada proton compact car..proton iriz nieyh merupakan model baharu . . 


Rabu, 29 Oktober 2014

CPUV/BE KE-29 : LAMIDO DIGITAL CAMPAIGN



CPUV/BE KE-29  : LAMIDO DIGITAL CAMPAIGN


lamido digital campaign cpuv ke 29 yang cik yana dapat . . thanks to nffnang yang tak henti-henti kasi cpuv untuk menambahkan semangat cik yana blogging . .

so far untuk para readers sekalian . . lamido adalah sebuah syarikat beli -belah . . satu syarikat terkenal iaitu lazada . . apa yang menarik dalam lazada . . kebanyakkan barang semuanya lebih murah harganya berbanding pasaran . . 



CPUV/BE KE-29  : LAMIDO DIGITAL CAMPAIGN



so . . korang yang belum pernah lagi geladah lamido . . segeralah shopping di sana . . 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...