Rabu, 13 November 2013

KULIT KAYU MANIS KECUTKAN JERAWAT ..BIAR BETUL ?






Jerawat tiba-tiba naik! Ya Allah geramnya. Orang perempuan bila muka naik jerawat terus tak tenteram rasanya. Tekanan! Susah hati! Macam-macamlah! Semua benda serba tak kena. so cik yana nak kongsikan tips yang mungkin boleh kecut jerawat bila aplikasikan cara ini.hanya guna kulit kayu manis bedak sjuk & air sahaja . . Insyaallah! jerawat korang akan mengecut dalam sehari dua, , ,so far jimat duit jugakkan ,,korang xperlu buang duit untuk beli ubt jerawat...


  • Ambil kulit kayu manis, kikiskan sedikit sahaja, masukkan dalam mangkuk kecil. Lepas itu, masukkan sedikit bedak sejuk ke dalam mangkuk yang berisi kulit kayu manis. Barulah masukkan beberapa titis air, kacau adunan dan tepekkan ke muka. Lepas biarkan semalaman, cuci dengan air. Insyaallah jerawat anda akan beransur hilang. Selamat mencuba!
Tips:
  • Jangan bagi cair, pekat pun boleh juga.
  • Kikis kulit kayu manis jangan terlalu banyak sebab kulit kayu manis agak pedih, nanti anda terbuat banyak tepek dekat muka jadi pedih kemerahan. Sedikit sahaja okay.

p/s:kulit kayu manis,bedak sejuk & air jugak boleh menggurangkan resedung




5 ulasan:

  1. pernah cuba suatu ketika dlu..merah abis kulit mcm terbakar..kulit kayu manis tu panas tau..be careful..

    BalasPadam
  2. boleh cuba ni :) thanx for info :)

    BalasPadam
  3. Memang bagus gunakan kulit kayu manis nie... Dulu sy selalu wat jugak... Mula2 buat mmg pedih sikit.. Selain tue, kalau diamalkan selalu kulit muka nampak berseri la...

    BalasPadam

  4. Memang bagus gunakan kulit kayu manis nie... Dulu sy selalu wat jugak... Mula2 buat mmg pedih sikit.. Selain tue, kalau diamalkan selalu kulit muka nampak berseri la...

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !