Jumaat, 25 Oktober 2013

LAKONAN USTAZ AZHAR IDRUS DALAM FILEM ' USTAZ MU TUNGGU AKU '




LAKONAN USTAZ AZHAR IDRUS DALAM FILEM ' USTAZ MU TUNGGU AKU 'sinopsis filem ustazmu tunggu aku datang,sinopsis ustazmu tunggu aku datang,ustaz azhar idrus dalam filem ustazmu tunggu aku datang,pelakon filem ustazmu tunggu aku datang


Sinopsis Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang
Dadu adalah seorang lelaki muda yang tidak mempunyai hala tuju dalam kehidupan, sering dibuang kerja kerana sikap puas hati beliau. Dadu tinggal bersama Muiz, yang menganggur dan bergantung sepenuhnya pada Dadu untuk hidup. Mereka berdua akhirnya menganggur, usik dan dilemparkan keluar dari rumah mereka kerana mereka tidak dapat membayar sewa. Hamzah, sepupu Dadu tiba-tiba muncul dan panduan kepada kedua-dua mereka untuk kembali kepada Allah. Hamzah menunjukkan mereka CD Ustaz Azhar Idrus ceramah. Dadu dan Muiz kagum dengan Ustaz Azhar Idrus. Mereka percaya mereka juga boleh berubah kerana Hamzah adalah jumpelang sebelum dia menjadi setia kepada Islam dan Allah. Kemudian, Dadu dan Muiz berazam untuk berubah dan menjadi lelaki yang lebih baik. Mereka juga memutuskan untuk melihat Ustaz Azhar Idrus sendiri dan mendengar ceramah tersebut hidup. Sepanjang perjalanan, Dadu dan Muiz menghadapi banyak masalah dan musibah sehingga kedua-dua mereka ditahan oleh pihak polis, dua kali!
Bolehkah kedua-dua mereka akhirnya bertemu Ustaz Azhar Idrus?
nantikan filem nieyh di pawagan x lama lagi . . 






LAKONAN USTAZ AZHAR IDRUS DALAM FILEM ' USTAZ MU TUNGGU AKU 'sinopsis filem ustazmu tunggu aku datang,sinopsis ustazmu tunggu aku datang,ustaz azhar idrus dalam filem ustazmu tunggu aku datang,pelakon filem ustazmu tunggu aku datang


6

Khamis, 24 Oktober 2013

8SHARE ADA PROBLEM KE?




Hari nieyh buka 8share. . 
terkejut bila kluar page ini

8SHARE ADA PROBLEM KE? , cara cashout 8share, cara daftar 8share, cara tingkat earnings 8share, sebab akaun 8share kena suspended,


OMG !! kenapakan  jadi begini .. . 
8share korang jadi mcm nieyh x . . 
ke 8share yana sorang jew yang jdi begini . . ?
mohon tinggalkan sebarang komen dekat kotak komen yew . .


disebabkan yana x berapa nak paham sangat omputih . . 
maklumat pown dihujung jari ,,so cik yana google
translatekan ayat tersebut..


nak tahu apa yang dimaksudkan dalam page kt atas
nah korang baca nieyh

8SHARE ADA PROBLEM KE? , cara cashout 8share, cara daftar 8share, cara tingkat earnings 8share, sebab akaun 8share kena suspended,






9

Rabu, 23 Oktober 2013

LUAHAN HATI IBU MENGENAI VIDEO COUPLE PALING ROMANTIK




LUAHAN HATI IBU MENGENAI VIDEO COUPLE PALING ROMANTIK, video couple alang beez dan fatin afiqah, video couple paling romantik 2013,


Kuala Lumpur: “Orang hanya pandai mengata, tuduh saya tak tahu jaga anak dan macam-macam lagi. Hakikatnya, saya dan suami sudah jalankan tanggungjawab kami dan anak saya bukan gadis liar yang boleh keluar rumah sesuka hati.
“Kalau perkara sama berlaku pada mereka (orang yang mengata), mungkin baru mereka tahu apa yang saya dan suami rasakan sekarang. Saya merayu, fahamilah situasi kami dan janganlah tuduh kami yang bukan-bukan.” 
Itu luahan hati seorang ibu mahu dikenali sebagai Rohani, 36, selepas rakaman video anak perempuannya yang berusia 15 tahun dengan ‘aksi mesra’ bersama teman lelaki, kini tersebar meluas di laman YouTube dan Facebook (FB). 

Rohani berkata, perhubungan anak perempuannya, dinamakan sebagai F dengan teman lelakinya yang juga berusia belasan tahun memang diketahuinya, namun dia tidak menyangka mereka akan bertindak sejauh itu.
Foto
RAKAMAN video pasangan kekasih dimuat naik dalam YouTube.

“Saya memang tahu mereka berkawan rapat, tapi tak sangka pula sampai merakam video berpeluk dan bercium dan dimuat naik pula ke Internet,” katanya


LUAHAN HATI IBU MENGENAI VIDEO COUPLE PALING ROMANTIK, video couple alang beez dan fatin afiqah, video couple paling romantik 2013,



video couple alang & fatin afiqah

8

VIDEO COUPLE ALANG BEEZ & FATIN AFIQAH









video couple paling romantik 2013,video couple alang beez dan fatin afiqah



Selepas kontroversi mengenai video 'couple seminggu' 
dari adik puteri awani . . 
kini sedang heboh dilaman-laman sosial tentang video couple
 alang beez & fatin afiqah


video romantik alang & fatin



1

Ahad, 20 Oktober 2013

PUZZLE CINTA AISARA




PUZZLE CINTA AISARA,SINOPSIS NOVEL PUZZLE CINTA AISARA



NOVEL PENERBITAN LOVENOVEL OKTOBER 2013


Sinopsis:
Cinta benar-benar mengubah dirinya...

Dia bukan wanita biasa. Dia dilahirkan dalam kemewahan dan kemegahan. Namun hatinya tidak bahagia menjadi boneka yang memuaskan kehendak dan kemahuan ibu sendiri sehingga terpaksa mengorbankan banyak perasaan.

“Macam mana? kita dah tak ada masa. Mungkin sekejap lagi satu panggilan kecemasan akan kita terima.” – Puan Sri Marina.

Dalam dendam dia memaksa diri menjadi orang lain. Membuatkan puzzle indah tentang kisahnya dan lelaki itu musnah terhempas. Namun melarikan diri daripada kenyataan yang amat menyakitkan bukannya mudah. Semakin jauh melarikan diri dari realiti, semakin kenyataan menghampirinya. Dia keliru. Apakah dia harus kembali menyusun kepingan puzzle yang berserakkan sekian lama dan kembali merai kebahagiaan yang terhenti kaku tanpa noktah?

“Semuanya salah Puteri. Puteri yang derhaka pada abang. Puteri yang khianati janji-janji kita. Puteri yang cipta derita ni.” – Aisara.

“Kenapa istiharkan kematian sendiri, sedangkan Puteri masih hidup?” – Alif.

Masihkah ada ruang kemaafan dan bahagia buatnya lagi? Kerana dia tidak bersalah.

3

Jumaat, 18 Oktober 2013

CPUV/BE NUFFNANG KE-13 : GUESS WATCHES Q4



cpuv/be nuffnang yang ke-13 . .bulan oktober . .nuffnang bermurah hati kasi
BE lagi . .alhamdulillah rezeki lagi kan .
BE nuffnang yang ke-13 ialah guess watches . . 
BE nieyh baru aje berjalan hari nieyh . . 
hope earnings dia akan bertambah banyak . .  :)


CPUV/BE NUFFNANG KE-13 : GUESS WATCHES Q4, apa itu nuffnang, CARA CASHOUT NUFFNANG, cara tingkatkan earning nuffnang, cara mendapatkan earnings cpuv nuffnang, cashout nuffnang dengan mudah, carian heirizalieyana dalam keywords nuffnang, BE NUFFNANG, tutorial cara cashout nuffnang,












9

Selasa, 15 Oktober 2013

KARENAH 3 SAHABAT







bila tiga sahabat keluar rehat bersama . .bermacam - macam karenah kitaorang . .bermacam-macam yang kita orang gosipkan . . bermacam-macam gelak tawa kitaorang . bermacam-macam perangai kitaorang yang happy fun sekali . .semua itu memori rakan sekerja . . 


dh nak masuk dua bulan yana bekerja . .
yana dah dapat sesuaikan diri dengan persekitaran , ,dan bergaul dengan rakan -rakan yang baru yana kenal . . laila & ayu . .kawan sekerja yana . . perangai diorang gila-gila but bukan macam orang gila .. tapi happy funky. .
jujur yana katakan . .seronok giler kerja kalau satu shift dengan diorang. .
gelak ketawa tak kering gusi . .hilang semua stress & tension masa bekerja . .

kalau kerja tambah beban stress mana nak syokk kan . .
so . . bergelak ketawa ubat menghilangkan sedikit stress tersebut . . kn . 

first kenal dengan diorang . .x sombong . . laila kawan yang banyak tunjuk ajar yana . .tentang selok belok hotel . .walaupown laila & ayu sama umur dengan yana . .but yana anggap laila sbg senior yana . .
sebab dia dh keje lama jugak la dari yana . . 
ayu pulak baru aje masuk kerja mungkin seminggu lebih gitu..
so yang dh lama kongsi-kongsi ilmu . . sharing is charing gitu kan . . 

hari nieyh first time kiteorang dapat berehat satu shift yang sma . .
alangkah seronok x terkata . .selalunya yana rehat sesorang jew,,tak best kan . .ada diorang boleh borak-borak kosong gitu . .


apa-apa pown memori tadi xkan yana lupakan . . 
memori kita bersama yana laila & ayu , , kita kawan . . kita jaga persahabatan kita okeyh . . . 

ecok walaupown hari raya aidiladha , ,tetap kena kerja . . 
wah,,pengalaman pertama bekerja sambil raya .. .best gitu kn. . 


so rakan bloggers salam aidilfitri okeyh . . 



4

Ahad, 13 Oktober 2013

BCARD IM4U DAH SAMPAI






Sekian lama menunggu kedatangan kad ahli im4u . .
akhirnya hari nieyh kad im4u selamat terbang kerumah . . .


rasa - rasanya dah lama yana menantikan bcard im4u nieyh . .
5 bulan kowt. . lama gitu kan . .ingatkan dah x dapat. . 
sesaja try tengok . .syukur alhamdulillah . .hari nieyh kad tersebut dah pown sampai . . . 



korang pown ada kad ini ? 


kelebihan bcard im4u
-ada ganjaran untuk aktiviti sukarelawan berbelanja di mana-mana rakan niaga bcard -terima token im4u & boleh tebus barangan im4u-dapat kumpul mata ganjaran point


8

Sabtu, 12 Oktober 2013

SETIA UNTUKMU













tiap-tiap bulan ada sahaja keluaran novel baru kan . .kekadang 
sampai kita sendiri x terbaca . .kali nieyh novel terbitan bulan oktober . .
'setia untukmu ' karya sue isma . .
jom review sinopsis novel nieyh ......


Demi cinta, manusia sanggup melakukan apa sahaja. Kerana cinta, kesetiaan dilafazkan dan kerana cinta juga perpisahan terjadi antara mereka.Aimuni hilang ingatan apabila terlibat dengan kemalangan bersama Ariel setelah beberapa jam sah menjadi isteri lelaki itu. Mereka terpisah jauh dan Ariel hampir kehilangan pedoman hidup kerana kehilangan isteri tercinta.Addi pula cuba menyalurkan semangat buat sahabatnya. Ariel bangkit demi untuk hidupnya dan Aimuni.Dia perlu mencari isteri kesayangannya itu dan ternyata jodoh mereka sangat kuat. Baru sahaja mereka mahu mengecap bahagia, rumah tangga mereka diuji dengankehadiran orang ketiga.Ariel tersepit di antara sebuah cinta dan permintaan. Jika diberi pilihan, dia hanya mahu setia kepadaAimuni. Jika dia diberi umur yang panjang, dia memilih untuk mati bersama Aimuni. Namun dia sedar, pilihan itu memerlukan sebuah pengorbanan.
“Kesetiaanku ini lahir kerana cinta yang telah kauberikan kepadaku.”


korang rasa novel nieyh menarik ? ...
boleh laa beli , , kunjungi kedai buku yang berdekatan
1

Jumaat, 11 Oktober 2013

CUTI RAYA DIBEKUKAN










CUTI RAYA DIBEKUKAN . . .
that means orang lain pepagi keluar g masjid sembahyang raya . .
yana pepagi lagi keluar pergi kerja . . waduhhhh . . gawat gitu kan (indon)


kelmarin g kerja , ,terpandang satu notis , tulisan agak besar jugak lha . .

memo : cuti raya dibekukan arahan en,shubai ...

alamak . .cuti dibekukan . .pagi2 raya yana kena pulak bekerja . .
tapi xpe lah raja haji jew kan . . bukan raya puasa . 
kalau pepagi raya puasa nk kena keja .
 habis yana nak bebai (majox) 
kat semua orang . . tapi x apa kerja dalam raya haji . 
.raya haji x meriah macam raya puasa . . so amek pengalaman sikit . .beraya sambil bekerja..


lagi 3 hari jew umat islam nak sambut hari raya aidiladha . .
tapi masih x terasa kemeriahannya . . .

korang pown kena bekerja jugak raya nanti . . ?
kita satu geng lha . .apa-apa pown korang
yang terpaksa bekerja dalam mood hari raya . . 
selamat bekerja & salam aidiladha



11

Khamis, 3 Oktober 2013

HEIRIZALIEYANA ADA DALAM NUFFNANG





Salam semuanya para sahabat blogger tak kira dimana jua korang 
berada . .laman sesawang mendekatkan tali persahabatan kita kan,,kan ..

ok berbalik kepada tajuk entri kat atas tue . .korang ada nampak kan . .
atau ada tersengaja baca tajuk kat atas . . 

'heirizalieyana ada dalam nuffnang'


heirizalieyana ada dalam nuffnang,heirizalieyana keywords nuffnang,carian heirizalieyana dalam keywords nuffnang, apa itu nuffnang,


wah . .macam mana cik yana masuk dalam si nuffnang pulak kan . .
ala tengok gambar kat atas . . 'comel tak cik yana' (pinjam ayat kat ton)
just the joke semata-mata ok . . 

owrite sebenarnya korang mesti tertanya-tanya heirizalieyana ada dalam nuffnang . ada sesetengah orang yg buka akaun nuffnang mesti nak tengok mana tahu blogger pilihan nuffnang untuk bulan oktober
ialah cik yana kan,,kan ..jauh sama sekali tue . .
cik yana bukan lha blogger hot , , pemes gitu kan ..

ok sebenarnya . . tadi cik yana buka akaun nuffnang cik yana . .
selalu godek-godek nuffnang . .jeling-jeling bahagian keywords nuffnang . .
terjeling pulak ada nama cik yana . . korang tengok photo kat bawah


heirizalieyana ada dalam nuffnang,heirizalieyana keywords nuffnang,carian heirizalieyana dalam keywords nuffnang, apa itu nuffnang,


itu dia al-kisahnya . .ini kali ke-3 nama heirizalieyana terpancar 
pada keywords nuffnang . .terima kasih kepada yg mencari yew . .

peace no war . .selamat membaca nukilan cik yana . sayang anda semua...


bagaimana nk cashout earnings nuffnang dengan mudah . .jom kita pelajari . . http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/07/cara-cashout-nuffnang-dengan-mudah.html



7

Rabu, 2 Oktober 2013

TAK SALAH KALAU KITA KONGSI GAJI




TAK SALAH KALAU KITA KONGSI GAJI,gaji minimun,gaji maksimun,gaji pekerja sekarang


Allhamdulillah syukur . .yang maha esa panjangkan umur yana
untuk bernafas lagi di atas muka bumi ini . . so sepanjang tuhan masih belum tarik nyawa kita. .elok lah kita buat perkara-perkara yang mendatangkan
faedah kepada diri kita dan juga orang lain . .alhamdulillah .setiap orang ada rezeki masing-masing. .cuma rezeki kita dan orang lain berbeza-beza . 
apa-apa pown kita harus bersyukur kerana Allah masih memberi kita
rezeki walaupun tak setanding dengan orang lain . . 


walaupun yana x da rezeki untuk belajar . .itu bukan bermakna gagal 
buat selama-lamanya , kalau rezeki lain terlepas .kita tak perlu risau . .semua perjalanan hidup kita Allah yang tentu kan,,kita hanya perlu berusaha .
walaupown rezeki yana untuk belajar tdk ada. .yana bersyukur kerana peluang pekerjaan mencari yana . .alhamdulillah sudah menghampiri 2 bulan 
yana bekerja dalam hotel tue. . .gaji pown dh dapat 3 kali . dan hampir memasuki gaji kali ke-4 . .hasil rezeki yana bekerja setiap hari . .
yana tidak kongsi seorang diri sebaiknya . rezeki tersebut dikongsi untuk family yana . .


TAK SALAH KALAU KITA KONGSI GAJI,gaji minimun,gaji maksimun,gaji pekerja sekarang


yeah . .pasti seronok gitu kan . . gaji pertama yang yana dapat . .yana belanja family yana makan KFC . .gaji permulaan dapat dalam 300 lebih sahaja,berbaloi untuk bayaran 15 hari . . gaji kali kedua pulak agak tinggi jugak . .dalam 500 gitu . .setengah gaji yana ,yana kasi dekat ma yana . .
alhamdulillah ma ambil jugak duit tue . .walaupown duit tue x seberapa banyak tapi dia tetap ambik . .


fikirkan hari tue takut-takut ma xnak ambil . .cuba-cuba plan nak terus
letak duit dalam wallet ma tanpa pngetahuan ma yana . .tpi fikirkan blik . .biar bgi aje . .senang hati bila ma terima duit gaji yang yana kasi tue . .ma tersenyum . .yana happy sangat tengok . .selebihnya yana kasi ayah . .tpi ayah xnak amek , ayah suruh simpan jgn mmbazir duit yg ada . . 


yana bukanlah salah seorang yg suka mmbazir duit . .
bukan mudah nak cari duit kan . .so yana pown simpan aje duit tue . .selebih dalam rm30 ringgit yana simpan dalam wallet yana untuk beli barang-barang .
yana selalu bajet-bajet duit untuk beli barang , ,kan senang nk simpan .. 


so. .tak salah kita kongsi gaji kita dengan orang yg telah mmbesarkan kita . 
ingat diorang dh susah pyh mmcari duit untuk kita sejak kita lahir sehinggalah
sekarang . so tak salah kalau kita kongsi sedikit gaji kita untuk diorang kn . .

renung-renungkan selamat beramal :)










2

GAMBAR MIN YASMIN SAMBUT HARI LAHIR JULFEKAR






GAMBAR MIN YASMIN SAMBUT HARI LAHIR JULFEKAR,julfekar dan min yasmin,kekasih julfekar,sambutan hari lahir julfekar,siapa julfekar,gambar sambutan hari lahir julfekar



Bersempena ulang tahun ke-49 komposer, Julfekar pada hari ini, kekasihnya yang juga penyanyi dan pelakon, Min Yasmin dilihat menghabiskan masa bersama bagi meraikan hari jadi Julfekar dua hari lebih awal.



GAMBAR MIN YASMIN SAMBUT HARI LAHIR JULFEKAR,julfekar dan min yasmin,kekasih julfekar,sambutan hari lahir julfekar,siapa julfekar,gambar sambutan hari lahir julfekar



 
Momen indah tersebut dikongsikan oleh Min Yasmin menerusi akaun Instagram miliknya dengan status berbunyi;
 
"It was so great & romantic night.. Sambil bawakkan #HotAppleCake with #IceCream ini kpada #MrB sambil min nyanyikan mggunakan mic di #AustralianRestaurant ni, 1 restaurant yg penuh dgn mat salleh & tourist semuanya btepuk tgan & sama2 nyanyikan #HappyBirthday utk nya.. Hope @julfekar is so happy.. Bum sayang kamu Baby.."


GAMBAR MIN YASMIN SAMBUT HARI LAHIR JULFEKAR,julfekar dan min yasmin,kekasih julfekar,sambutan hari lahir julfekar,siapa julfekar,gambar sambutan hari lahir julfekar

 
Difahamkan sambutan hari jadi itu diadakan di sebuah restoran di Kota Kinabalu. 
 
Ini adalah gambar 'mesra' pertama mereka yang dimuat naik di laman sosial selepas kedua-duanya mengumumkan bakal berkahwin pada tahun depan.



GAMBAR MIN YASMIN SAMBUT HARI LAHIR JULFEKAR,julfekar dan min yasmin,kekasih julfekar,sambutan hari lahir julfekar,siapa julfekar,gambar sambutan hari lahir julfekar




GAMBAR MIN YASMIN SAMBUT HARI LAHIR JULFEKAR,julfekar dan min yasmin,kekasih julfekar,sambutan hari lahir julfekar,siapa julfekar,gambar sambutan hari lahir julfekar




GAMBAR MIN YASMIN SAMBUT HARI LAHIR JULFEKAR,julfekar dan min yasmin,kekasih julfekar,sambutan hari lahir julfekar,siapa julfekar,gambar sambutan hari lahir julfekar




GAMBAR MIN YASMIN SAMBUT HARI LAHIR JULFEKAR,julfekar dan min yasmin,kekasih julfekar,sambutan hari lahir julfekar,siapa julfekar,gambar sambutan hari lahir julfekar




3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !