Ahad, 29 September 2013

Majlis Merisik Rozita Che Wan dan Zain Saidin





sebut sahaja nama rozita che wan atau panggilan mesra che ta . .mesti orang dah kenalkan , ,setelah lama dia digosipkan dengan zain saidin . .
akhirnya hari ini pada tarikh 29.92013 . . 
pihak keluarga zain saidin telah datang merisik che ta . .
majlis berlangsung di carcosa seri negara . . 
jom tengok sekitar majlis merisik rozita. .
pakaian rozita che wan , ,cantik sekali . itu baru baju merisik . .
macam dah kahwin kan..


Majlis Merisik Rozita Che Wan dan Zain Saidin,majlis perkahwinan rozita che wan & zain saidin,gambar majlis merisik rozita che wanMajlis Merisik Rozita Che Wan dan Zain Saidin,majlis perkahwinan rozita che wan & zain saidin,gambar majlis merisik rozita che wan





Majlis Merisik Rozita Che Wan dan Zain Saidin,majlis perkahwinan rozita che wan & zain saidin,gambar majlis merisik rozita che wan



Majlis Merisik Rozita Che Wan dan Zain Saidin,majlis perkahwinan rozita che wan & zain saidin,gambar majlis merisik rozita che wan



Majlis Merisik Rozita Che Wan dan Zain Saidin,majlis perkahwinan rozita che wan & zain saidin,gambar majlis merisik rozita che wan


Majlis Merisik Rozita Che Wan dan Zain Saidin,majlis perkahwinan rozita che wan & zain saidin,gambar majlis merisik rozita che wan




Majlis Merisik Rozita Che Wan dan Zain Saidin,majlis perkahwinan rozita che wan & zain saidin,gambar majlis merisik rozita che wan




Majlis Merisik Rozita Che Wan dan Zain Saidin,majlis perkahwinan rozita che wan & zain saidin,gambar majlis merisik rozita che wan





Jumaat, 27 September 2013

DI PENGHUJUNG CINTAKU









Sinopsis:
Hasrat seorang ibu yang terlalu inginkan anak perempuan akhirnya telah memeterai sebuah ikatan yang tidak terduga. Kehadiran seorang wanita bergelar isteri yang tidak pernah didamba membuatkan Nik Pasha tertekan dan benci. Dia kemudian memutuskan untuk menyambung pelajaran di luar negara demi mengelak tanggungjawab terhadap perkahwinan tanpa rela ini. Enam tahun di negara asing, Nik Pasha kembali dengan membawa tekad. Tekadnya untuk menceraikan si isteri yang tidak pernah dicintai dan dikasihi. Namun tatkala mata singgah di raut wajah itu, jiwanya mula sangsi dan berbelah bahagi. Perasaan mula tunggang langgang tidak menentu. Oh Tuhan, apa yang perlu dia lakukan? Putaran takdir sentiasa membawa pertemuan demi pertemuan antara mereka berdua. Nik Pasha bertugas sebagai seorang doktor, manakala Adelia pula bergelar seorang jururawat di hospital yang sama. Tidak mampu dielak, mereka sering bertembung muka dan berlaga pandang kerana tuntutan tugas. Pelbagai kejadian dan insiden muncul lalu menguji rasa di dua hati yang sering menafi.

“Aku tak suka kau keluar dengan lelaki. Naik motor pula tu. Ingat! Kau tu isteri orang.” – Nik Pasha

“Saya ni isteri orang ke, Dr Pasha? Isteri siapa, ya?” -Adelia

Jika benar rasa itu hanyalah benci, jika sungguh hati sendiri tidak pernah berisi, mengapa aneh benar lagu yang bergetar di jiwa? Katakan selama mana diri perlu mencari, andai bibir hanya mampu menyebut dan menyeru satu nama


Rabu, 25 September 2013

CPUV/BE NUFFNANG YANG KE 10 , 11 &12






selama seminggu lebih cik yana berhenti dari berblogging, ,
bukan sengaja untuk berhenti ,,tapi tidak pernah sedikit pown
terlintas di fikiran untuk berhenti berblogging . .

ke mana cik yana perginya selama seminggu tidak update story dalam blog .
sebenarnya laptop cik yana masok hospital . .
disebabkan motherboard yang rosak melayang duit cik yana rm350 . 
alhamdulillah cik yana kembali berblogging hari nieyh . .
seperti biasa . .rindu sangat dekat blog...

selama seminggu . .cik yana x buka nuffnang . . 
alangkah terkejutnya bila earnings nuffnang naik mendadak  . .
lepas jew cashout hari tue . earnings jadi zero . . then mula kumpul ada
kowt dalam 14 ringgit . .lepas seminggu x buka . . 
nuffnang kasi kejutan . . earnings nuffnang yana naik rm50.76 . .
banyak tue,,maknanya dah boleh cashout...tapi nk simpan biar beratus-ratus






nuffnang kasi kejutan lagi . . bukan earnings saja yang meningkat..
tapi encit nuffnang berbesar hati kasi cpuv/be nuffnang ..
yang ke 1o,11, dan yang ke-12. . 
alhamdulillah murah rezeki 





cpuv/be nuffnang yang ke-10 iklan olay jas bundle . .
iklan dh mula menari-m\nari sejak 18 sept . .
earningsnya baru 1.81 . . 



cpuv/be nuffnang yang ke-11 pula iklan dari british council . . 
earnings yang paling banyak . . iaitu sebanyak rm 3.26 . . 
iklan tersebut masih lagi berjalan ...



cpuv/be nuffnang yang ke-12 datangnya dari syarikat sengheng
tapi earningsnya rm0.34. . xpe lelama banyak kan ......


thanks pihak nuffnang pilih blog yana untuk kasi cpuv/be . .
akhir-akhir nieyh makin murah rezeki yana ..
alhamdulillah... yang setia menjadi kunjungan ke blog yana thanks yana ucapkan ..
dan jugak silent reader untuk blog yana ......








Rabu, 11 September 2013

JANIN HAIWAN DALAM RAHIM IBU



Selalu kebiasaan kita pernah tengok janin bayi dalam rahim ibu
kali ini  jom kita tengok janin haiwan dalam rahim ibunya..
Gambar menakjubkan ini di ambil oleh Peter Chinn yg kemudian di jadikan film dokumentar” Extraordinary Animals in the Womb “yang di terbitkan oleh National Geographic.
janin haiwan dalam rahim ibu,gambar janin haiwan,bagaimana janin terbentuk
janin haiwan dalam rahim ibu,gambar janin haiwan,bagaimana janin terbentuk
janin haiwan dalam rahim ibu,gambar janin haiwan,bagaimana janin terbentuk
janin haiwan dalam rahim ibu,gambar janin haiwan,bagaimana janin terbentuk
janin haiwan dalam rahim ibu,gambar janin haiwan,bagaimana janin terbentuk
janin haiwan dalam rahim ibu,gambar janin haiwan,bagaimana janin terbentuk
janin haiwan dalam rahim ibu,gambar janin haiwan,bagaimana janin terbentuk
janin haiwan dalam rahim ibu,gambar janin haiwan,bagaimana janin terbentuk



BUKAN KAHWIN PAKSA




sinopsis bukan kahwin paksa,novel bukan kahwin paksa,


Sinopsis

“Cinta tu, buta, pekak, bisu.”
“Kenapa cakap macam tu pula?”
“Kita tak nampak, kita boleh jatuh cinta, kita tak dengar pun kita boleh jatuh cinta, kita tak boleh bersuara pun, kita boleh jatuh cinta. So, cinta itu buta, pekak dan bisu. Tapi, cinta tak akan jadi cinta lagi bila hati mula bagi masalah.”

Setiap kisah ada pertemuan dan setiap pertemuan ada permulaan. Walaupun pelbagai cara permulaan sebuah pertemuan itu, kalau sudah jodoh... maka jodohlah ia!

Pada mulanya, mereka dipertemukan dalam situasi yang tidak menyenangkan yang menyebabkan mereka ditakdirkan menjadi musuh. Disebabkan tersalah e-mel, mereka kemudian menjadi kawan baik di alam maya. Sehinggalah mereka ditakdirkan jatuh cinta melalui panggilan telefon.

Izz Rizqin mengorbankan cintanya kepada yang lebih berhak. Dia seorang yang memperjuangkan cinta dan sanggup berkorban demi cinta. Tapi, untuk berkorban dia perlu menerima calon isteri cadangan daddy dan mummynya.

Dara Safiya pula tidak percaya kepada cinta selepas dia dicurangi Ryan. Dia mahu membujang sampai ke tua menjaga mama dan papanya. Oleh kerana itu, mama dan papanya bertindak untuk mencadangkan dia calon pilihan mereka. Tapi, Dara meletakkan syarat yang akhirnya mengenakan diri sendiri.

Walaupun mereka menerima cadangan calon pilihan keluarga, bukan bermakna mereka kahwin paksa, kerana, masing-masing sudah jatuh cinta.

“Kita buat cerita baru, kita bina cinta baru... What say you?”
“Then you get your answer...”
“Jawapan?”
“That I love you too...”

Bercinta memang mudah, untuk dicintai juga mudah. Tapi untuk dicintai dengan orang yang kita cintai, itu cinta yang sukar diperoleh. Kecuali... kita mula mencintai untuk dicintai



Isnin, 9 September 2013

CPUV/BE NUFFNANG KE-9 : FOTON MY ROADSHOW CAMPAIGN





CPUV/BE NUFFNANG KE-9 : FOTON MY ROADSHOW CAMPAIGN, apa itu nuffnang, BE NUFFNANG, CARA CASHOUT NUFFNANG, cara daftar nuffnang, cara mendapatkan earnings cpuv nuffnang,



terima kasih pihak nuffnang , , sebab kasi yana CPUV/BE nuffnang
yang ke-9 . . so bulan 9 yana dapat dua cpuv /be . .satu cpuv iklan
digi zoom dan yang kedua iklan foton my roadshow . . .

iklan foton my roadshow baru sahaja berjalan hari nieyh 
9 september,,so earnings dya masih lagi zero  . . 

makin bertambah sayang yana pada nuffnang nieyh. . . 
ksi cpuv kat blog kesayangan yana banyak - banyak 
yew encit nuffnang :) ...


Sabtu, 7 September 2013

CEK PERTAMA DARI NUFFNANG




cek pertama dari nuffnang, cara tunikan cek nuffnang,cek nuffnang,apa itu nuffnang,side income


alhamdulillah . .cek yang selama ini tertunggu-tunggu lebih kurang sebulan
akhirnya cek yang amat berharga terbang dengan selamatnya
sampai ke rumah . . .

hari rabu yana ada terima satu email tentang payment nuffnang . . 
so . .dapat berita cek nuffnang dah pown dihantar . . 
so kelmarin hari jumaat . .posmen datang . .dengan pantansnya . .
pergi cek peti surat . . alhamdulillah side income hasil
berblogging . .terhasil jugak . .

cek berharga rm110 . .ala xbanyak mana pown kn . .
bukan senang nak kumpul earnings sejumlah nieyh . . 
so . .thanks a lot pihak nuffnang . dapat jugak . .
rezeki hasil berblogging . . . 

actually kemarin jugk yana dah dapat gaji pertama yana hasil bekerja keras siang malam . .sampai blog pown x sempat nk hadpate . .
tapi kalau ada masa lapang of course update blog & jejalan blog sahabat 
lain . . . .



Rabu, 4 September 2013

PAYMENT ADVICE HSBC DARI NUFFNANG




Sekian lama menunggu khabar berita dari pihak nuffnang . .
akhirnya hari nieyh nuffnang kasi berita baik buat yana . .


nuffnang kasi 2 berita unutk yana hari nieyh , , 
satu pemberian cpuv/be yang ke-8 untuk blog yana ..dan satu lagi . .
payment advice hsbc dari nuffnang , ,


hari-hari yana akan buka nuffnang , ,tengok-tengok blog stats . . 
dan hari-hari jugk yana akan check earnings nuffnang dan yang
paling penting payment history . . .

untuk pengetahuan korang . . 30 julai 2013 
first time yana cashout earnings nuffnang sebanyak
rm110.05 seperti tertera gambar dibawah . .
selalunya status payment history unpaid jew . .akhirnya penantian sebulan sahaja . . status payment history bertukar menjadi sent . .
bermakna x lama lagi check nuffnang bakal melayang ke rumah yana



PAYMENT ADVICE HSBC DARI NUFFNANG,cek pertama dari nuffnang, CARA CASHOUT NUFFNANG,



so try check email . .alhamdulillah

PAYMENT ADVICE HSBC DARI NUFFNANG,cek pertama dari nuffnang, CARA CASHOUT NUFFNANG,


pihak nuffnang dah kasi check payment . . 
masih menunggu cek tersebut sampai ke rumah yana . . 
kedatangan cek ke rumah yana amat di alu-alukan..

semoga cek tersebut selamat tiba


CPUV / BE NUFFNANG KE-8: DIGI PREPAID PROJECT ZOOM







Rezeki awal bulan september , pihak nuffnang bermurah hati
unutk kasi cpuv /BE yang ke 8 untuk blog heirizalieyana
alhamdulillah syukur sangat-sangat . . . 


kali ini pihak nuffnang kasi  kasi iklan 'digi prepaid project zoom'
earnings bagi iklan tersebt masih kosong . . 
sebab iklan digi prepaid project zoom.. baru sahaja bermula 4 september 2013


bersamaan 4 september 2013 jugk . . 
nak wish happy birthday to my adik perempuan yana ..
hari nieyh genap umurnya 15 tahun , , so happy birthday and good luck for exam pmr ..do the best ini exam . .




Isnin, 2 September 2013

sinopsis novel : tolong ingatkan aku

tolong ingatkan aku. . .wahhh tajuk novel macam tajuk lagu kan, , 
korang pernah dengar tak, , tlong ingatkan aku , , 
ala penyanyi ana rafali tue, , ha pasti ingat kan, , so jom layan sinopsis citer ini ok. . 

Tak handsome pun tak apa… janji baik hati dan kuat pegangan agama. Kalau dapat ustaz lagi bagus. Dia banyak kelemahan. Dia serba-serbi kekurangan. Dia perlukan orang macam tu untuk membimbing dan memimpinnya ke jalan yang diredai.

Pertemuan pertama kali dengan Azlan mengundang sengketa antara mereka. Azah memang menyampah dengan lelaki perasan bagus tu. Cakap berdegar-degar tapi habuk pun tak ada. Hidup hanya tahu menyusahkan orang. Dengan ayah, dengan mak long bolehlah Azlan nak masuk jarum tapi bukan dengan dia ya.

“Saya berani potong jari… takkan ada ustaz yang nak awak. Usah kata ustaz, lelaki lain pun tak nak perempuan perangai entah apa-apa dan brutal macam awak tu. Entah-entah lawyer yang mak long awak carikan tu pun tak sudi bila jumpa awak nanti.”

Dalam tak sedar, perempuan yang entah apa-apa itulah yang telah berjaya mencuri hatinya. Perempuan brutal itu jugalah yang dia mahukan. Tapi mana dia nak sangka, ada juga lelaki yang ‘pandang’ Azah… nakkan Azah. Bukan calang-calang orang pulak tu. El ada pakej lengkap. El menepati ciri-ciri yang Azah cari selama ini. Siapalah dia jika mahu dibandingkan dengan lelaki itu? Perbezaan antara mereka sangat jauh. Macam langit dan bumi.

TOLONG INGATKAN AKU mengajak anda untuk sama-sama ketawa, senyum, marah, merajuk dan menangis bersama Azah, Azlan, El dan yang lain-lain. Selamat membaca dan menghayati. 



ok dah selesai baca, , cer komen sikit apa pendapat korang tentang novel nieyh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...