Khamis, 22 Ogos 2013

HOTEL PUTRA PALACE TEMPAT KERJAKU




hotel putra palace,hotel putra palace kngar perlis,kerja , pengalaman bekerja


assalamualaikum & hello sahabat blogger , , hah ...dh lama yana tak update blog ...alhamdulillah hari nieyh yana berkesempatan nak hapdate blog kesayangan ,,setelah bersarang entah berapa hari . .sekarang dah tak oleh nk update blog macam hari-hari lain . . sekarang yana dah mula kerja . .so hasrat untuk menghapdate blog terbantut seketika. . disebabkan xdak masa ..



hotel putra palace,hotel putra palace kngar perlis,kerja , pengalaman bekerja


17 ogos 2013
Hari sabtu bersamaan 17 0g0s 2013 . hari pertama yana start kerja part-time di hotel 4 bintang yang diberi nama hotel putra palace . .hotel nieyh terletak betul2 dalam bandar kangar . . pengalaman first time keja situ , ,yana pergi dengan cousin yana . .malu segan semua pown ada . .sebab masa tue x kenal sesapa lagi . . nasib baik cousin yana yang baru form 2 pown ikut yana sekali buat part time kt situ . . time tue cuti sekolah . . beteman jugak laa . .ada jugak orang yang boleh diajak berborak kn.. kn . . sebelum masuk kerja of course kena punch kad . . and then staf yg kerja kt situ , ,bawa yana & cousin masuk hotel , ,dan bermula lah sesi bekerja dalam hotel tersebut ..yana masuk kerja pukul 2 ptg 7 blik pukul 12 tgh malam . . malam tue kt hotel ada event , ,ada majlis perkahwinan . .so kitaorang semua perlu siapkan dewan ..sebelum pukul 7..yana diberi tugas lap cuptea , susun cuptea,hias kerusi untuk vip . .
tiba malam majlis perkahwinan itu berlangsung , ,yana diberi tugas untuk melayan dua meja makan  tetamu VIP  . . OMG bukan mudah dan bukan senang yana katakan , ,so kena la cuba . .untuk ambil pengalaman ..alhamdulillah yana x nerveous ,,dan layan tetamu dengan sebaik mungkin . .takut jugk kalau tersalah apa-apa kan ..sebab baru je kerja dah dapat event besar2 . .selesi majlis perkahwinan tue, , kteorang dimint clear meja-meja . .cawna pinggan . .mesti diangkat . . hal itu memang meletih kan ...kena berulang-alik dari dewan ke dapur. jarak dewan ke dapur x jauh mana ,,so far walau pun letih bekerja tapi still rasa happy . . .yana & cousin yana balik pukul 12 tgh malam . . alahai letih giler, , sampai umah dalam 12.30 gitu . . 
keesokkan hari pulak kena bangun awal pagi pukul 8 sebabnya ada event lgi ..


hotel putra palace,hotel putra palace kngar perlis,kerja , pengalaman bekerja


18 0g0s 2013
ikutkan 18 ogos hari ahad yana terpaksa bekerja , , tpi first time keja yana dh ponteng keje ,,macam mana nk jadi pekerja yang bagus kan ... so far ,,malam tue memang letih giler , sakit seluruh badan ,,,baju pulak ada sehelai je,,memandangkan kena pakai baju kemeja putih . . so yana buat keputusan untuk x pergi kerja . . rasa macam x sedap hati pown ada,,sebabnya yana dh janji dtg keja ,,tpi ambil cuti tnpa bgitau diorang ,,kesian laa pulak . . teat pukul 11 diorang call. . alamak gelabah biawak beb x tahu nk bgi alasan apa ...last2 dapat idea cakap bju x kering ,,,hehehe nasib baik xkena marah



hotel putra palace,hotel putra palace kngar perlis,kerja , pengalaman bekerja

19 ogos 2013..
kali kedua yana masuk kerja ,,kerja shift pagi pukul 8 . .perasaan takut semua ada . . takut kena marah sebab xmasuk kerja . . .yana pergi dengan perasaan yang pelbagai macam ...pi alhamdulillah x kena marah pown ,,,wahhh cool giler lha . . leps nieyh boleyh lagi kot nk ponteng ,,hehehe . . .yang sedihnya yana sorang jew perempuan yg bat prt time hri nieyh . . lain semua laki , , apa lgi terdiam mmbisu laa, , segan pulak nk brcakap dengan diorang ,,alhamdulillah beberapa minit da jugak yang sdi tegur2 yana ...dapat jugak kawan baru .. :) ..walau pown diorang xselalu sembang,,tpi x sombong, , peramah r diorang . . . pukul 4 ptg h pown menghampiri . . so semua budak part-time termasuk yana dipanggil ke bilik meeting,,rasa segan sebab yana sorang perempuan, , satu-satunya bunga disitu,,lain semuanya kumbang . .bos iaitu bang shah . .tanya yana satu soalan yang mencemaskan ,,, serius mulamula menang terkejut beb ! ! . . bang shah tanya nkalu dia nk amek yna kerja tetep boleyh ke tak ? terasa terkejut mcam x percaya jew,,yea laa bru dua hari masuk kerja dh nk amek kerja tetap..so tmpa mmbung masa yana terus terima tawaran tersebut,,bukan senang nk dapat kerja sekarang nieyh,,dh ad peluang depan mata rugi kalau x ambil ..so yana diberi cuti dua hari,,




hotel putra palace,hotel putra palace kngar perlis,kerja , pengalaman bekerja


21 ogos 2013
baru sahaja tadi ,,my cousin call . . bang shah suruh yana start keja pagi ecok pukul 8 . .so ecok yana pergi hotel bukan lagi bekerja sebagai budak part-time ..tapi dh kerja tetap..yahoooooo !!! seronoknya,, , , harap-harap ada kawan baru , , , . .& harap-harap x ada lha orang yang sombong-sombong,,semestinya cik yana hate dengan orang yang sombong . . doakan yang trbaik buat cik yana untuk bekerja besok :)


P/S:NANTI KALAU ADA MASA YANA AKAN SINGGAH-SINGGAH BLOG ORANG YER ...

7 ulasan:

  1. Tahniah...dah lamer rietta xkesana....

    Pss...salam perkenalan....

    BalasPadam
  2. ponteng 1 day keje lepas tu dapat tawaran kerja full time. haha. akak memang diperlukan :d

    BalasPadam
  3. tahniah yana..dah dapat kerja..:)

    BalasPadam
  4. @HeNRieTTa JoSe bila free jgn upa jenguk2 yana yer,,heheh salam persahabatan

    BalasPadam
  5. kak kerja part time sana memang weekend sahaja kan? berapa ye per hour skrg?

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...