Khamis, 22 Ogos 2013

HARI KETIGA







Assalamualaikum semua . .
hari nieyh hari ke-3 yana bekerja & merupakan hari pertama yana bekerja sebagai pekerja tetap . . .daripada uruskan dewan-dewan untuk event-event tertentu , , yana diturunkan ke cafehouse , , yang diberi nama 'BENDANG COFFEE HOUSE '  suasana bendang coffee house macam gambar kat atas . . 

kerja kat coffeehouse nieyh tak penat sangat , ,bila ada tetamu yg masuk coffee ouse baru lha layan . . .tapi bila keadaan lengang sangat mudah nk buat kerja , , sebelum balik tadi ada beberapa orang tetamu . . .yang bestnya hari nieyh yana dapat ramai kawan baru senior-senior baru yang x sombong, , ,wah best2. . . diorang masuk2 jew terus tanya nama yana , . best laa keje kat situ ,,diorang very sporting . .yang pasti tidak memboringkan . .




diorang jugak x kekok untuk ajar yana ilmu baru . .hari nieyh yana diberi ilmu tentang table setting, , macam gambar rajah kat atas, , semua peralaan kt atas ,,semuanya kena sebut dalam bahasa inggeris , , ada sesetengah tue yana baru belajar ,,, mcm apa itu goblet,saucer dan macam2 lagi lah ,,,yana nieyh bukannya belajar pasal pengurusan hotel ..so kena lha belajar sambil bekerja, , yang paling susah bila kak ira ajar macam mana nk amek order . . waduhh kalau tersilap tulis pesanan , , ,memang lha , ,takut pown ada...harap2 diorang xkan bagi yana amek order,,cukup hanya clear table seting & setting semula table tersebut . .  


btw setakat nieyh keje ka hotel memang best . . x berapa teruk sangat
ecok masuk kerja pukul 8 pagi until 4 petang , , masih belum buat OT ..sebabnya yana budak baru belajar ,, :) masih banyak benda perlu diperbaiki . . ecok pulak hari ke-4 yana masuk kerja.  . .semoga segalanya berjalan dengan lancar keesokkan harinya dan segala yang diajar memudahkan yana faham ....




5 ulasan:

  1. Sebenarnya Teena tak reti sgt nak gune kutleri yg byk tu. just tahu sudu & garfu jer...

    BalasPadam
  2. Ketinggalan betul saya nie. Dah kerja rupanya sis. BTW, cantik blog. Hihi..

    BalasPadam
  3. Mesti seronok kan dapat pengalaman baru :)

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !