Isnin, 1 Julai 2013

NAK PERGI BANK UPDATE STATUS KAT FACEBOOK ,PERLU KA ?

Rasanya semua orang dah tahu apa itu facebook
dan masing - masing mesti ada account facebook kan , , 
so kalau dah buka ,,kadang-kadang korang akan update beberapa status kt fb korang kn..kn . 
itu x salah, , tapi bila kita update status di fb , , kita perlu berhati-hati . . 
sebab apa yer . . ok contoh yer. . tadi yana tengah-tengah jejalan kat fb . . 
baca status kawan-kawan fb yana . . terjumpa pulak status cenggini 
ok ini salah satu status yang yana berkenan di hati untuk print screen . . . 
tengok status apa yang dia tulis ? , , dia nak keluar pe g bank kejap kn. . . 
perlu ker kita bagitaw kt rakan-rakan fb ? 
mesti korang akan cakap..ala fb dia status dia,,lantak dia lha nak  update status apa pown apasal kalut kn...korang akan cakap macam tue kn. .  
status facebook,cara daftar facebook,hati-hati update status di facebook




status facebook,cara daftar facebook,hati-hati update status di facebook



bukan nak busybody ker ape ke. . tapi bahaya kowt bila update status macam nieyh. . 
lagi-lagi nak pegi bank  . . .korang perlu tahu . . orang-orang kat fb nieyh bukan semuanya baik-baik belaka
bila yana tengok status dia, , , dia punya status x privacy , , so public boleh baca , ,x kisah korang add dia @
x add , , korang tetap boleyh baca bila someone letak public kn, , , 


mana tahu ada segelintir yg jahat baca status nieyh. . . 
mungkin perompak ,peragut @ sebagainya. . dia boleyh mengancam diri sendiri betul x ? 
mungkin kita tidak kenal  mereka, , mereka yg jahat akan berbuat perkara yg tidak elok . . 
bayangkan korang otw pe g bank, , tetiba disamun, , duit korang diorang ambil . . 
ha . . xsampai bank ag dh kena rompak . . kn x bagus ...


so . . kalau korang nk update status kt fb, , pastikan tidak menjejaskan diri korang. . 
kita tidak tahu apa yg akan berlaku , , tapi sebelum jadi apa-apa kita
boleh elakkan sebelum terjadi . . 


so fikir-fikirkan. . .  :)

13 ulasan:

  1. mengupdate status biar kena pada tempatnya..

    BalasPadam
  2. nk update status kne pk dlu...bnda2 cm ni xptut tulis mlainkn dh berlaku ke..g 1, penah tgok dlm tv dlu, klu kte kuar umah 1 fmly..jgn bgtau sbb umah kosong so org aim

    BalasPadam
  3. macam mencari masalah je?bahaya kot...kang ade kena ragut ke hape,, camne?? haish..

    BalasPadam
  4. hehehhee.xD bahaya2.. nak2 kalau y kenal diaa n lokasi dia tinggal...

    BalasPadam
  5. betul betul . . Kalau nak update kena laa ikut tempat . . pikir banyak-banyak . . Nii mesti tak pikir risiko . . Risiko sangat tinggi kot ! Ishhh apa nak jadi tah zamn skrg . . sedih sedih

    BalasPadam
  6. bhaya 2..dia dh la pmpn..pttnya bnda cm2 kena rhsia..bia kita je thu..pelik2, nk bt smthing pn update status kt fb..hu3

    BalasPadam
  7. Salam.

    Parahnya..pergi bank pun nak update status ke? huhu

    Tak mustahil pa yg yana tulis tu boleh berlaku kat dia.. eloknya, yana bagi peringatan pada dia..

    BalasPadam
  8. kalau lelaki tak kisah status ape.
    yang ni perempuan kod. bahaya betul.

    BalasPadam
  9. @Miza Lee itu lha,,nk tgur nnti kata bzbody pulak

    BalasPadam
  10. Setuju dengan Yana! Orang zaman sekarang nie semua perkara yang dorang buat, mesti nak update status atau tweet tanpa fikir perbuatan dorang tue boleh mengundang bahaya pada diri sendiri. Bukan semua perkara kita boleh share di laman sosial. Betul tak? :)

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...