Rabu, 10 Julai 2013

KERJA PART TIME BULAN PUASA


Hari pertama umat islam berpuasa. .  .
semalam yana dikejutkan dengan satu mesej , , dari cinta hati yana ..
mecejnya mengatakan . . yang ecok dia dh mula kerja, , , 
mulanya ingat main2 jew, , , yana dalam keadaan demam . . 
mungkin salah baca mesej . . . 
rpua-rupanya betul lha pula si cinta hati kerja . . 
so macam mana dengan study ? dah x nak sambung study ?



rupa-rupanya si cinta hati kerja part-time sambil study..
mula-mulanya agak geram jugak , , si cinta hati mencari kerja part time. . 
x bagitaw yana pown , , geram pown ada jugak . . . 
dia cakap dia buat part time lepas habis study . . 
start keje pukul 6-7 malam . . . 8-10 malam . . . 
dia cakap keje part time tempat lama ...


lepas nieyh . . . . ruang yana nk mecej dengan dia semakin
lama macam semakin singkat. . . 
time pepagi , , dia pegi kolej, , ,xkan nk mecej dia , , of course nnti ganggu dia pulak . . biasanya petang-petang cenggini yana x mecej dia, , nk biar dia rehat . mungkin penat banyak assigment kolej. . . so start hari nieyh. . 
terasa hubungan semakin renggang . . of course nak mesej pown sekejap-kejap jew. . . dia balik keje pukul 10 malam . . of course xkan mesej lama-lama . . alasan dia nnti dia nak tido awal letih kerja banyak . . 

hurmm,,kekadang bosan jugak kalau macam tue  tiap-tiap hari , , 
bertemankan blog mungkin boleyh hilangkan rasa bosan . . . 
actually kejap tadi sempat mecej satu jam,,x lama pown, , 
dah tiba masa dia gerak ke tempat kerja . . 
dia cakap nak cari duit lebih, ,, nanti nak kahwin senang cikit. . 
dah ada duit kan . . . berlalu pergi macam tue saja . . 
xsempat pulak nak ucap selemat berbuka ka dia :) 


x mengapa lha , ,asalkan kerja elok-elok ok. . 
cari sumber pendapatan yang halal




18 ulasan:

  1. Ouhh . Ingatkan dah kahwin :)

    BalasPadam
  2. @Nur Irdina belum laa,,muda lgi nk kawin pown,,hehe

    BalasPadam
  3. boleh je ucap..time nak buka nnti antar lah mesej hehe..

    BalasPadam
  4. xpe lah ^^ maybe dia nak belajar berdikari cari $ sendiri ^^

    BalasPadam
  5. @nor_farihan alhamdulillah sempat jugak ucap msa berbuka tdi :)

    BalasPadam
  6. @syuk shusuke mungkin dya xpergi, , keje ,,tpi xthu laa,,xsempat nk tnya

    BalasPadam
  7. ehh bgus la 2 :) awk kenalh sokong..ntah2 mmg 2 niat dia..nnti xpyah msg2 dh..trus dia ajak kwen =) he3..

    BalasPadam
  8. kekadang manusia terpaksa buat macam tue sebab nak survive.. asalkan dia boleh balance study dengan keje insyaAllah

    BalasPadam
  9. bagi dia semangat..jgn downkan dia..huhu

    BalasPadam
  10. Tak per...
    Janji cinta masih kuat...kikiki

    BalasPadam
  11. Semoga awak dapat bertahan. Jangan jadi macam saya ='(

    BalasPadam
  12. @S.K.A insyaAllah ,,sntiasa support dia dri blkg,,

    BalasPadam
  13. @- Ma StOrY - harap2 begitu laa,,,jgn abaikan study

    BalasPadam
  14. @Normi Nieza insyaAllah stakat nieyh yana sntiasa support bnda kebaikan yg dia buat

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !