Ahad, 14 Julai 2013

KERABU TELUR DADAR


Assalamualaikum dan salam sejahtera


bahan membuat kerabu telur dadar, cara membuat kerabu telur dadar, reseli kerabu telur dadar, resepi berbuka puasa, resepi kerabu telur, resepi telur,


RESEPI KERABU TELUR DADAR mungkin ramai yang tahu & tidak ramai yang tahu . telur pun boleh dibuat kerabu .macam mana nak buat kerabu dengan telur ? jom kita try resepi yang simple


bahan-bahan

  • Telur
  • Bawang merah
  • Cili padi
  • Bunnga kantan
  • Lobak merah
  • Timun
  • Daun kesum
  • Jus limau atau limau kasturi
  • Sos ikan
  • Garam & gula

Cara membuat 

1.Pukul telur bersama sedikit garam, panaskan kuali leper dan masukkan telir tersebt ke dalam kuali.

2.Setelah telur dah digoreng hiriskan telur nipis-nipis 

3. Hiris bawang merah, cili padi, bunga kantan ,lobak merah,timun dan daum kesum halus-halus dan bahan-bahan tersebut digaul bersama telur yang dah siap digoreng dan dihiris nipis 

4.Tambahkan sedikit sos ikan , garam , gula serta jus  limau nipis secukup rasa . Gaulkan sehingga sebati , dan siap untuk dihidangkan.

20 ulasan:

  1. wah,nice sharing,nak soh mak buat ah hehe..

    BalasPadam
  2. nampak menyelerekan.. mesti sedap ni..

    BalasPadam
  3. tak tahu cik akak dik...
    lepas nie dapat lah try :)

    BalasPadam
  4. Abah saya suka kerabu . Nanti boleh suruh mak try . Hehehe :D

    BalasPadam
  5. nampak sedap.. nnti leh cuba :D

    BalasPadam
  6. pestime komen sini :)

    wohoo dapnya kerabu:)

    BalasPadam
  7. Wah.. Simplr... Blh cuba nnt nih.. Thanks kongsi resepj..

    BalasPadam
  8. wah, sedapnye.. balik ni boleh try :D

    BalasPadam
  9. waa first time dngar, boleh try.. :D

    BalasPadam
  10. kadang2 nama telur hancur je. hehe :)

    BalasPadam
  11. Wah!tak pernah lagi dengar kerabu telur. Boleh cuba lepas ni.

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !