Selasa, 23 Julai 2013

BISKUT KACANG

resepi, resepi, resepi biskut raya.resepi biskut kacang, cara membuat biskut kacang, biskut kacang,
BAHAN-BAHAN:

  • 240gm marjerin
  • 240gm gula halus
  • 120gm tepung gandum
  • 240gm tepung jagung
  • 250gm kacang tanah |dikisar
  • 1 biji telur
  • 1 sudu teh serbuk penaik
  • 1 sudu teh esen vanila
  • 100gm kacang gajus | untuk hiasan
  • Sedikit kuning telur  | untuk hiasan

CARA MEMASAK:

1.  Pukul marjerin dan gula hingga kembang.
2.  Kemudian masukkan telur dan pukul lagi hingga rata.
3.  Masukkan tepung, kacang kisar, serbuk penaik serta esen vanila.
4.  Kacau hingga menjadi adunan yang lembut.
5.  Canai adunan dan terapkan menggunakan acuan berbentuk empat segi.
6.  Sapukan kuning telur di atasnya dan letakkan gajus.
7.  Bakar pada suhu 160°C selama minit.

2 ulasan:

  1. wah ..ni favorite ni..nk buat xdan lah..beli je.. haha

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !