Rabu, 31 Julai 2013

KAD RAYA DARI RAKAN BLOGGER




Assalamualaikum ,,,,



Alahmdulillah . . tahun ini ingatkan kad raya tidak lagi bertandang ke rumah .
rupanya ada jugak . . maklum la zaman sekarang dah terlalu canggih gitu . .
sampai kad raya pown hantar guna sms , mms dan banyak lagi , ,
kad raya entah macam ditelan zaman . . 




kad raya,design kad raya,kad raya handmade,kad raya dari rakan blogger

kad raya kat atas datangnya dari blogger EZ a.ka eqbal zakariahttp://www.eqbalzack.com/ . . cantik kad raya dia . . salam aidilfitri jugak yana ucapkan




kad raya,design kad raya,kad raya handmade,kad raya dari rakan bloggerkad raya,design kad raya,kad raya handmade,kad raya dari rakan blogger
alhamdulillah tahun ini yana dapat kad raya yang dari bloggerhttp://chipmunkandbarney.blogspot.com/walaupown simple..tapi tetap bermakna . . bukan senang rakan-rakanblogger nk kasi kad raya kan . . terima kasih http://chipmunkandbarney.blogspot.com/kasi kad raya yg cntik nieyh . . 



kad raya,design kad raya,kad raya handmade,kad raya dari rakan blogger

Kad raya versi bookmark  , kad raya nieyh darihttp://jemarisuri1001.blogspot.comterima kasih kak JS. . cantik kad raya versi bookmark nieyh ,,salam aidilfitri jugak yana ucapkan





kad raya,design kad raya,kad raya handmade,kad raya dari rakan bloggerkad raya,design kad raya,kad raya handmade,kad raya dari rakan blogger
kad raya yang ketiga . . dari bloggerhttp://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.comdan http://nuraizwadahwan.blogspot.comkad raya yang berwarna-warni . . dalam tue ada terselit ucapan sikitterima kasih atas pemberian kad raya . . salam aidilfitri yana ucapkan




kad raya,design kad raya,kad raya handmade,kad raya dari rakan bloggerkad raya,design kad raya,kad raya handmade,kad raya dari rakan blogger

kad raya yang keempat . . datangnya dari bloggercik en a.k.a http://www.nurfuzie.com/terima kasih atas pemberian kad raya ini . . salam aidilfitri jugak yana ucapkan,,semoga raya kali in penuh bermakna





kad raya yang kelima, pemberian dari blogger yang jauh . . kalau xsilap yana ejulz nieyh tinggalnya di sarawak . . terima kasih saudara ejulz atas pemberian kad raya . . cantik sangat jom singgah blog ejulz http://kampung-kameq.blogspot.com


alhamdulillah kad raya korang dah selamat bertandang ke rumah yana
hari nieyh . . insyaAllah tahun depan kalau xde aral melingtang . .
yana akan balas balik kad raya korang yer. . kalau nak hantar sekarang pown dah x sempat . . apa-apa pown . . yana ucapkan salam aidilfitri buat semua rakan blogger walaupown x pernah bersua muka . . hanya menjadi rakan alam maya sahaja . . nak susun sepuluh jari mohon kemaafan andai terkomen
yang x kena yer . . selamat hari raya aidilfitri

15

REZEKI BULAN JULAI #11 : PHOTO FRIDGE MAGNET



Assalamualaikum



rezeki untuk kali ke sebelas untuk bulan julai ,,dan merupakan rezeki
yang terakhir yg datang dalam bulan julai  . .
keesokkan hari lembaran bulan ogos membukakan tirai . . 


rezeki terakhir dari http://www.jaakechik.com/
hasil  menang GA dalam blog dia. . . 


hadiah dari blogger, fridget magnet photo


ini dia hadiah menang GA tersebut . . 
photo fridget magnet, , ,


cantik sangat photo fm nie





6

Segmen 'Saya nak menang Button Badge'




assalamualaikum


Tekan banner untuk join!


STEP 1 >>> DESIGN PILIHAN

CODE V001


STEP 2 >>> PERKATAAN UNTUK DITULIS ATAS BUTTON


INI BLOG HEIRIZALIEYANA
http://cyanxkamo.blogspot.com
2

Selasa, 30 Julai 2013

CASHOUT NUFFNANG KALI PERTAMA

cashout nuffnang dengan mudah, CARA CASHOUT NUFFNANG, cpc nuffnang, kelebihan nuffnang, cara daftar nuffnang, cara tingkatkan earning nuffnang,



Assalamualaikum . . . 
hari nieyh menghapdate entri  sambil dengar lagu raya . . 
lebih kurang seminggu sahaja lagi bulan ramadhan akan sampai penghujungnya. . pejam celik pejam celik terasa sekejap jew masa berlalu. . 
lagu raya berkumandang di sana-sini , , menandakan raya tidak lama lgi bakal menjelma . . .


hari ini bertarikh 30 julai 2013 . . .
penghujung bulan julai mencatat sejarah ,,cewahh ayat , , xbleyh blah,,hehee
hari nieyh yana dh cashout earnings nuffnang yana buat kali pertama yer . 
semenjak iklan nuffnang terlari-lari kat blog yana nieyh. . 



cashout nuffnang dengan mudah, CARA CASHOUT NUFFNANG, cpc nuffnang, kelebihan nuffnang, cara daftar nuffnang, cara tingkatkan earning nuffnang,


earnings nuffnang terkumpul sebanyak rm111.05 . .
alhamdulillah dah selamat cashout . . .
sedih pula masa nk cashout tapi gagahkan jugak jari tekan button cashout . .
setelah cashout earnings bertukar menjadi rm0.00 . . 
alahai sedih tengok earnings gitu ,,huhuhh


x pe , , kumpul -kumpul lagi . . 
x sabar nk tunggu cek nuffnang terbang ke rumah. . 
harap2 cek nuffnang cepat sampai paling kurang kena tunggu 30 hari :( .
hope semasa proses pengeluaran duit nuffnang xdew laa ada pelbagai masalah . .sebab banyak kowt cashout seratus lebih beb !! bukan seringgit oke . . 


owh sebelum terlupa . .kalau korang nak tahu 
cara cashout nuffnang dengan mudah ,,
korang boleyh jenguk-jenguk post  INI !!!!!



big thanks nuffnang

15

Video Penghinaan Hari Raya Aidilfitri, Berhari Raya Bersama Anjing

Video Penghinaan Hari Raya Aidilfitri, Berhari Raya Bersama Anjing

Selepas isu Alvin & Vivian memuat naik gambar menghina Ramadan, timbul pula video yang menghina Islam dengan memaparkan video seorang lelaki menyambut Hari Raya Aidilfitri bersama 3 ekor anjing, anjing yang seolah-olah ambil wudhu’ dengan berlatar belakangkan muzik Takbir Raya.
Video Penghinaan Hari Raya Aidilfitri, Berhari Raya Bersama Anjing
Semakin melampau mereka yang tidak menghormati agama lain terutamanya agama Islam sehingga dipersendakan sebegini rupa.


Video Penghinaan Hari Raya Aidilfitri, Berhari Raya Bersama Anjing
Di dalam video tersebut dipaparkan juga seperti kad raya yang tertera, ‘Dari Chetz Sekeluarga’ dan nama-nama rakan atau saudaranya yang lain.

Video Penghinaan Hari Raya Aidilfitri, Berhari Raya Bersama Anjing
Laman web www.cekap.org yang didedahkan ternyata laman web bukan milik mereka yang membuat video ini kerana laman web tersebut merupakan salah sebuah laman web kepunyaan organisasi dari negara Turki.

VIDEO LELAKI BERAYA BERSAMA 3 EKOR ANJING
Mungkin lelaki di dalam video ini mempunyai masalah mental atau memang sengaja menghina agama Islam?






7

CARA CASHOUT NUFFNANG DENGAN MUDAH

cara cashout earnings nuffnang dengan mudah



firstly tutorial ni untuk sesiapa yang masih dalam keraguan bagaimana nak
cashout nuffnang . .yang masih newbie dalam menggunakan nuffnang nie. .
hari ni yana nak kasi tutorial sikit. . .xsalah kalau kongsi ilmu . . 


sebelum nak cashout earnings nuffnang,korang kena
pastikan earnings korang
dah matang , rm50 gitu , ,kalau x cukup rm50 
korang x boleh cashout lagi,,
kalau sudah melebihi rm50 boleh la cashout
macam mana nak cashout ? 



1. semestinya korang kena buka akaun nuffnang

2. tekan bahagian earnings pada sidebar kiri & tekan cashout


tutorial cara cashout nuffnang,cashout nuffnang dengan mudah,tips cashout nuffnang, cara daftar nuffnang, cara tingkatkan earning nuffnang, tutorial cara cashout nuffnang,cashout nuffnang dengan mudah,tips cashout nuffnang, cara daftar nuffnang, cara tingkatkan earning nuffnang, tutorial cara cashout nuffnang,cashout nuffnang dengan mudah,tips cashout nuffnang, cara daftar nuffnang, cara tingkatkan earning nuffnang,





3.lepas korang tekan cashout . automatik akan keluar form detail kita.
pastikan korang letak nama sebenar korang & juga alamat rumah dengan betul .memudahkan proses nanti ,selepas selesai semua detail ,korang tekan confirm ,sebelum terlupa , pihak bank akan caj sebanyak rm1 untuk proses pengeluaran duit


tutorial cara cashout nuffnang,cashout nuffnang dengan mudah,tips cashout nuffnang, cara daftar nuffnang, cara tingkatkan earning nuffnang,




4 lepas korang dah tekan confirm secara automatik green box akan terpapardan secara automatik jugak earning cpuv & cpc akan kembali menjadi kosong .
tutorial cara cashout nuffnang,cashout nuffnang dengan mudah,tips cashout nuffnang, cara daftar nuffnang, cara tingkatkan earning nuffnang,



5. tunggu la dalam masa 30 hari @ 60 hari . cek nuffnang akan terbang ke rumah korang . 






11

Isnin, 29 Julai 2013

REZEKI BULAN JULAI #10 : SHAWL DUA TONE

contest blog, cara pakai shawl, cara pakai pashima, jenis shawl


dapat hadiah shawl lagi. . . 
kali nieyh ada rezeki join segmen blogger http://www.dieratekikushika.my/       alhamdulillah dapat shawl dua tone macam gambar kat atas . .
cantik sangat . . . 



contest blog, cara pakai shawl, cara pakai pashima, jenis shawl


cewahhh gaya posing cik yana bila gayakan dengan shawl tersebut . . :)
selesa sangat pakai shawl nieyh . . . 
big thanks to http://www.dieratekikushika.my/ kasi shawl ini yer . . 




6

Ahad, 28 Julai 2013

SUDAH 2 TAHUN 11 BULAN

relationship,cara panjangkan relationship.doa pendekat jodoh,doa jodoh kekal lama
awak ,awak hari ini hari ahad , , hari nieyh bertarikh 28 julai 2013 . . 
awak tahu hari ni hari apa . . . hari nieyh , , cik yana nak kasi taw awak . . 
hari nieyh dah cukup 2 tahun 11 bulan kita bersama taw , , nak menghitung hari lagi sebulan untuk sampai ke tarikh yang bermakna untuk kita dua kan awak . . mr z . . .28 ogos 2013 cukup relationship
kita 3 tahun . . alhamdulillah selama ini kita harungi pelbagai cabaran kan . . 
tetapi hubungan kita tetap kukuh kan. . . 


relationship,cara panjangkan relationship.doa pendekat jodoh,doa jodoh kekal lama


cik yana perasan mungkin dua tiga hari nieyh relationship kita agak dingin sikit kan. . 
entah x tahu apa problemnya . . kalau cakap banyak-banyak nanti gaduh-gaduhkan . . 
cik yana x suka gaduh-gaduh sangat dengan mr.z . . 
tapi setiap masalah kita cuba selesaikan dengan sebaik-baik mungkin . .
alhamdulillah relationship kita bertahan sehingga kini , , dan diharapkan hubungan kita akan terus berterusan sehingga menjadi yang halal buat mr.z kan . . 


Alhamdulillah. Masih tetap kukuh di hati, InsyaAllah hingga akhir hayat ini. Sayang, bukan sikit yang dah kita lalui bersama. Susah senang. Kurang lebih. Masam manis. Suka duka. Jatuh bangun. Sampaikan mr.z dah jadi separuh dari hidup cik yana. =)

Moga hubungan kite hingga ke jinjang pelamin & kekal ke akhir hayat. Amin.








0

MAKARONI AYAM BERKUAH




resepi berbuka puasa, resepi, resepi makaroni,resepi makaroni bersama ayam,resepi makaroni ayam berkuah


BAHAN-BAHAN:
  • 250gm pasta makaroni | direbus & ditos
  • 5 paha ayam
  • 3 ulas bawang putih | dicincang halus
  • ½ biji bawang besar | dipotong kiub
  • 50 gm lobak merah | dipotong kiub
  • 1 biji ubi kentang | dipotong kiub
  • 2 biji tomato | dipotong kiub
  • 50 gm batang seleri | dicincang halus
  • 50gm batang leek | dihiris halus
  • 50gm kacang pis
  • 2 sudu makan tomato puri
  • 2 sudu teh 'mix herbs'
  • Air secukupnya
  • Garam dan lada sulah secukup rasa
  • Minyak untuk menumis secukupnya

CARA MEMASAK:

1. Panaskan minyak masak di dalam kuali, tumis bawang putih, bawang besar, lobak merah, ubi kentang, tomato, seleri, leek dan kacang pis sehingga garing.
2. Masukkan tomato puri, 'mix herb' dan air secukupnya. Masak hingga mendidih.
3. Kemudian masukkan paha ayam, masak hingga mendidih.
4. Setelah mendidih, barulah dimasukkan makaroni, garam dan lada sulah secukup rasa.
5. Kacau sebati dan biarkan masak seketika.
6. Sedia untuk dihidangkan




1

Sabtu, 27 Julai 2013

Segmen : Rahmatnya Ramadhan By Simplesyara





klik banner ok?





5

1 Week Duo Raya Giveaway












klik banner
2

Jumaat, 26 Julai 2013

CUCUR KANGKUNG





resepi, resepi cucur.resepi cucur kangkung, resepi masakan kangkung, resepi ketuk-ketuk ramadhan,



BAHAN-BAHAN :
  • 500 gm tepung gandum
  • 2 biji telur
  • 300ml air suam
  • ½ sudu kecil garam
  • 1/8 sudu kecil serbuk penaik
  • 5 tangkai kangkung | dipotong 2 cm panjang
  • 1 biji cili merah | dipotong halus
  • 1 liter minyak masak


CARA MEMASAK :

1. Masukkan tepung gandum ,kangkung , cili merah , telur ,serbuk penaik dan garam ke dalam mangkuk adunan.
2. Masukkan air sedikit demi sedikit sambil digaul hingga sebati .
3. Panaskan minyak di dalam kuali , ambil sejemput adunan dan gorengkan. Lakukan proses menggoreng sehingga adunan habis.
4. Goreng cucur sehingga keperang-perangan. Angkat dan tos minyak.
5. Sedia untuk dihidangkan.





11

SAMPLE PERCUMA : SYAMPOO SUNSILK






sample percuma datang lagi , , kali ini pihak sunsilk bermurah hati
nak bagi korang try sample percuma sunsilk 
yana dah dapat sample sunsilk . . korang yang nak jugak sample
nieyh boleyh tekan SINI



sample percuma, sample percuma syampoo,


jom cepat dapatkan sample percuma 

3

FILEM PENDEK RAYA 2013 : JAHIT








filem pendek bertajuk jahit dengan durasi 8.46 sempena raya 2013 . . .
best ke cerita jahit ? macam mana jalan ceritanya & siapa pelakon 
dalam filem tersebut . . ? korang tertanya-tanya ..jom tengok video kat atas

4

Khamis, 25 Julai 2013

IKAN BAWAL KUKUS LEMON DARI NAJWA LATIF





resepi, resepi ketuk-ketuk ramadhan,resepi ikan bawal kukus lemon.resepi masakan ikan,masakan ikan bawal



bahan-bahan
  1. Ikan Bawal Emas   1 ekor
  2. Lemon    2 biji di hiris bulat
  3. Bawang merah    2 ulas di hiris halus
  4. Bawang putih    3 ulas di hiris halus 
  5. Cili padi hijau    10 batang di hiris halus
  6. Cili padi merah   10 batang di hiris halus
  7. Halia    1 inci di hiris halus
  8. Limau nipis   1 biji
  9. Limau purut    2 biji
  10. Garam    


Cara-caranya :
  • Lumurkan bawal emas dengan perahan limau purut dan limau nipis.
  • Sumbat bawang merah, bawang putih, cili padi, halia dan lemon ke dalam perut ikan.
  • Taburkan garam secukup rasa. Setelah kesemua bahan telah disumbat.
  • Masukkan ikan ke dalam kuali berisi air mendidih untuk dikukus selama 10-15 minit.

***resepi najwa latif khas untuk penonton-penonton ketuk-ketuk ramadhan
selamat mencuba



3

CPUV KE-2 NUFFNANG BULAN JULAI





BE NUFFNANG, CARA CASHOUT NUFFNANG, cara tingkatkan earning nuffnang, cpu, kelebihan status glitterati nuffnang, kelebihan status glitterati nuffnang,



nuffnang kasi cpuv lagi. . . bulan nieyh masuk 2 kali nuffnang
bermurah hati untuk kasi cpuv. . 
cpuv nuffnang yang masih berjalan ialah iklan 
sunsilk & iklan digi . . . cpuv iklan digi baru sahaja bermula kelmarin
baru dapat 0.61 sen , , x pe sikit-sikit lelama jadi bukit :0 
kan..kan ...hehehehe 


btw tQ pihak nuffnang kasi cpuv yang kedua untuk bulan julai . . 
cpuv yang bulan jun pihak nuffnang dah selesai mmbayar . . 
ujung bulan julai maka boleh la cashout nuffnang 
buat kali pertama :)





1

Rabu, 24 Julai 2013

Simple Segmen "Saya Nak Kad Raya"










klik banner



4

MAYAT DIIKAT DI TANGGA DITEMUI DI PADANG SIDING , PERLIS


berita,mayat kena ikat di padang siding perlis,kes mayat ditemui di perlis

Seorang lelaki berusia 20-an ditemui mati dipercayai dibunuh dengan kaki dan tangan terikat di tangga kayu yang disandarkan pada sebatang pokok manggis di dusun di Kampung Padang Siding di sini, semalam.

Ketika mayat ditemui orang awam kira-kira jam 9 pagi, kemaluan mangsa dikatakan dibiarkan terdedah, dipercayai untuk mengaibkannya. 
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Superintendan Tengku Mohd Zailan Tengku Ahmad Shah, berkata polis tidak menemui dokumen pengenalan diri mangsa serta tiada kesan kecederaan. 



Tiada tanda kecederaan

Katanya, polis sedang menjalankan siasatan untuk mengenal pasti punca kematian serta motif utama pembunuhan kerana tiada sebarang tanda kecederaan ditemui pada mayat itu.
berita,mayat kena ikat di padang siding perlis,kes mayat ditemui di perlis

“Bagaimanapun, keadaan mayat yang terikat dengan kemaluan yang sengaja didedahkan mungkin boleh memberi petunjuk bahawa kes itu kemungkinan besar bermotifkan dendam,” katanya.

Mayat mangsa dihantar ke Bilik Mayat Hospital Tuanku Fauziah (HTF) di sini, untuk bedah siasat. 
Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kes itu boleh menghubungi Pegawai Penyiasat Asisten Superintendan Sarih Salleh di talian 019-3334940 untuk membantu siasatan.




0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !