Ahad, 30 Jun 2013

PUDING COKLAT

resepi.resepi puding,resepi coklat,resepi puding coklat,cara membuat puding coklat

BAHAN-BAHAN :

100ml susu segar4 biji kuning telur100gm gula200gm coklat masakan10gm gelatin15ml air600ml krim putar


CARA MEMASAK:

Panaskan susu. Kemudian campurkan dengan kuning telur dan gula, kacau sebentar.
Selepas itu, putar krim sehingga kembang. Ketepikan.
 Cairkan coklat masakan dan masukkan ke dalam bahan susu tadi bersama krim dan gaul sebentar.

Kemudian, cairkan gelatin dan tuangkan ke dalam adunan dan kacau.
Akhir sekali tuang ke dalam bekas dan simpan di tempat sejuk selama sehari.



p/s: coklat hendaklah digaul sama rata dengan susu agar tidak berketul

22 ulasan:

  1. tak pernah makan puding coklat =)

    BalasPadam
  2. bestt nye . .
    xpernh buat lagi ni
    nk cuba laa . .
    terliurrrrr dahh

    BalasPadam
  3. uihh nampak sedap.. mesti cuba ni.. hihii tq share resepi :)

    BalasPadam
  4. mohon post sikit ke johor. hehe

    BalasPadam
  5. wow , entry awk kemas n cantik :) jom bw kat blog sye ?

    BalasPadam
  6. ok..nmpak sedap..boleh mntak adik sy btkn..kui3 :)

    BalasPadam
  7. uuu..sedap gilaa..
    saya pernah buat puding roti. tp x menjadi.hangus...
    awak pernah buat x? kalau pernah mybe bole share resepi dgn saya

    BalasPadam
  8. Menariknyaaa. Terliur tgk puding y berkilat2 tuuuu

    BalasPadam
  9. @Merah itu hot sama laa yana,,tgh hapdate entri terliur pulak

    BalasPadam
  10. @S.K.A heheh ...aala mnx adik buatkan pulak..knp xbuat sndri

    BalasPadam
  11. @Nurzulaiqa Nazri a.k.a Professor puding roti x bljar lgi,,bru belajar puding coklat,,mybe next time nk bljr puding roti

    BalasPadam
  12. huwaaa kenapa dera perut dan tekak kak lea dengan puding ni owh tidakk....nak jugak nak jugak he3..

    salam kenal ye,sis.wow blog ni kemas dan comel.suka bw blog macam ni.happy blogging ^^

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...