Khamis, 6 Jun 2013

BLOGGER ENTRI COPY PASTE

tengah-tengah blogwalking,,
tercari-cari geledah sana sini nak cari entri yang best2. . 
tapi bukan untuk di copy paste okeyh. . 
tapi untuk dibaca dan dikomen oleyh cik yana pinkish nieyh. . 
tersinggah ke rumah blogger mimie najib . . 
ha kenal x ? 
ala mimie najib tue..ok kalau x kenal 
jom singgah kt rumah blogger dia
http://hanyadihatiku.blogspot.com/
ha dah kenal-kenal ke...
follow2 dia sama,,hehe. . 
tertarik dengan tajuk entri dia
'entry saya di copy paste ke '
kalau korang nak baca entri yang cik mimie tulis..
boleyh klik sini
baca dan baca..sebab apa yana baca ?
sebab kelmarin pown entri yana turut menjadi mangsa copy paste jugak. . 
kali nieyh cik mimie pulak yg menjadi mangsa. . 
bila baca dan baca,,terkejut jugak ..
alahai blogger yang sama copy paste entri yana turut copy paste entri cik mimie jugak..
tajuk lain tapi entri 98% sama. . 
nak tahu entri mana yg blogger tersebut copy paste ..
klik sini dan ini pulak entri yana yang di copy paste klik sini
nampak perbezaan nya. . 
susunan sama gambar pown sama. . . .
kat mana yana dpt cerita yuyu zulaikha tue, , 
ha itu hasil usaha yana sendiri ok. . 
yana print screen cerita yuyu zulaikha dari featured nuffnang bulan jun..
senang-senang jew copy paste,,
bukan marah, , at least nyatakan sumber dari mana...
dan kalau x nak bagitau sumber, , 
minta izin yana dulu...

10 ulasan:

  1. saya rasa, saya kenal blogger tu.. haiih, tak tahu pulak saya ada blogger nak copy paste mcm tu, hmm

    BalasPadam
  2. alahai..saba ye dear..akk knal blogger tu...

    BalasPadam
  3. kdg2 sy copy paste artikel lama yg sy tak tahu dari mana sumbernya. tapi sy letak kredit kpd encik google..boleh ke?

    BalasPadam
  4. maaf ye, lupa kredit.. jgn marah ye,, sya pun pernah uga ada yg kopi paste entry saya, saya tak marah pun :) sedih pun tak, sebab saya bangga entry saya ada yg minat nak ambil :) think positif ye. maaf sebab tak kredit.. lupa nak kredit, brod kita slow , tunggu nak load pun lama, nak patah balik letak kredit tu tp loading lama, last sekali cancel je tab browser ni.

    BalasPadam
  5. Blog saya penah gak dicopy paste.. Tapi saya rasa bangga pulak.. Hahah.. Jarang-jarang entry saya dicopy paste. Biarlah semua owg fikir entry tu dye buat, Allah tau entry tu saya yang buat.

    BalasPadam
  6. hihi...sabar ye dear..mcm2 la...copy cat memang sentiasa ada..nak buat mcm mana kan....begang tu memang bengang...

    BalasPadam
  7. entry saya pun pernah kena copy paste terus. tajuk pun sama tapi kerdit drp sapa pun dia tak tulis. betul kta ana ahmad tu, akan ada rsa bangga but saya tak salahkn yana jugk sbb kita tau rmai blogger yg tak suka copy paste ni. sama sperti saya.

    but sy tak mrh pun blogger yg copy paste entry sy tu. just tegur dy supaya kredit.

    dlu sy pernah bt sperti yana jugk, skit hti + marah punya fasal sy pun turut bt entry dan back linkkan blogger tu (bukn sbb entry dicopy paste). tapi apabila sy fikir2 balik, itu boleh menjejaskan kredibiliti kita dn juga hubunga antara blogger. trus saya buang entry tu dan minta maaf dgn blogger tersebut.

    sejk tu memng sy tak akan bt entry kutuk blogger lain. tpi yana tak kutuk, yana cuma tegur kan? same as me. bgi kita maybe entry tu betujuan nak nasihat aje tpi still kita merendahkan maruahnya. lainlah kita langsung tak mention namanya atau blognya.tpi tentu jugk ad yg kata 'peduli apa, dah dia copy paste entry aq tanpa pengetahuan aq tentulh aq mrh'. betul! but please think with mature.

    APA2 PUN KITA SBGAI BLOGGER BERHAK MARAH. SIAPA TAK MARAH TERANG2 ENTRY KITA DICOPY PASTE TANPA PENGETAHUAN KITA. KLAU DIA TULIS KREDIT DRP SAPE2 XPELH JUGK KAN. :)

    BalasPadam
  8. dear, klau tak nak org copy buatlah disable right click atau disable selection. maybe org lain boleh jugk copy dgn cara lain but apa salah kita letak plindungan. cegah!

    BalasPadam
  9. eh , dia dah letak kredit , kak ^^ kalau saya jumpa kucing yang suka minum kopi , saya bangga , sedih , gembira , kecewa semua ada ! hihik

    BalasPadam
  10. mekasih yana..waa, pemes jap kat sini..hehe.. mekasih sebab ada peringatan macam tu..
    akk ada perasan entry yana pasal yuyu tu.. tak sangka juga diambil ye.. erm..sabar je la..

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !